Skocz do zawartości

Maraton 24h

Zbysio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Zaczynając od początku. W czerwcu roku pańskiego 2018 chcę wystartować w takim maratonie. Przydało by się jakoś przygotować. Podpowiedźcie proszę co trenować? Jak trenować? 

W ciągu dnia mam czas między 9.00 a 16.00. Od 16.00 do 22.00 sen, a następnie do pracy. 

Chętnie też przyjmę wszelkie inne informacje związane z jazdą na takim dystansie. 

Co prawda nigdy nie brałem w takowym udziału, ale na chłopski rozum:

- poznać siebie i swoje ograniczenia;

- ćwiczenia ogólnorozwojowe, nastawione na długotrwały wysiłek (myślę, że wycieczki w góry byłby pomocne);

- jazda na rowerze z dokładaniem dystansu;

- "ćwiczenie" i analizowanie funkcjonowania swojego organizmu na brak snu przez 24 godziny. Również z wysiłkiem;

- wyrobienie nawyku odpowiedniego dawkowania pożywienia i nawadniania organizmu;

- treningi nocne;

- lektura for/blogów/stron tematycznych związanych z ultramaratonami (nawet biegowymi);

- psychiczne nastawienie.

Dzięki Daniel. Najbardziej obawiam się jedzenia i nie ukrywając bólu tyłka.

Cały czas pracuję nad pozycją i wygodą. Rogi owinąłem podwójną owijką. Są "grube", trochę śmiesznie wyglądają ale za to całkiem inaczej się je trzyma. Dłonie bardziej leżą na nich i odpoczywają.

Napewno czeka mnie skrócenie kierownicy. Aktualnie mam 720mm. Trzymając dłonie na chwytach po dłuższej chwili czuć dyskomfort. 

• Lubię to! 1