Zbysio Napisano 23 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 23 Styczeń 2018 Witam. Zaczynając od początku. W czerwcu roku pańskiego 2018 chcę wystartować w takim maratonie. Przydało by się jakoś przygotować. Podpowiedźcie proszę co trenować? Jak trenować? W ciągu dnia mam czas między 9.00 a 16.00. Od 16.00 do 22.00 sen, a następnie do pracy. Chętnie też przyjmę wszelkie inne informacje związane z jazdą na takim dystansie. Odnośnik do komentarza
firefoks Napisano 23 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 23 Styczeń 2018 Uderzaj do Gustava. 1 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 Danielski też się może wypowie... @SzajBajk poradź coś... Odnośnik do komentarza
ponczi Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 Co prawda nigdy nie brałem w takowym udziału, ale na chłopski rozum: - poznać siebie i swoje ograniczenia; - ćwiczenia ogólnorozwojowe, nastawione na długotrwały wysiłek (myślę, że wycieczki w góry byłby pomocne); - jazda na rowerze z dokładaniem dystansu; - "ćwiczenie" i analizowanie funkcjonowania swojego organizmu na brak snu przez 24 godziny. Również z wysiłkiem; - wyrobienie nawyku odpowiedniego dawkowania pożywienia i nawadniania organizmu; - treningi nocne; - lektura for/blogów/stron tematycznych związanych z ultramaratonami (nawet biegowymi); - psychiczne nastawienie. Odnośnik do komentarza
Administrator SzajBajk Napisano 24 Styczeń 2018 Administrator Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 21 godzin temu, Zbysio napisał: co trenować? Jak trenować? Mam nadzieję, że to pomoże: Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 Daniel, bardzo fajny poradnik dla "kadeta" Po jego przeczytaniu sam nabrałem ochoty na maraton 24h. Może dlatego,że lubię jeść 1 Odnośnik do komentarza
Zbysio Napisano 24 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 Dzięki Daniel. Najbardziej obawiam się jedzenia i nie ukrywając bólu tyłka. Cały czas pracuję nad pozycją i wygodą. Rogi owinąłem podwójną owijką. Są "grube", trochę śmiesznie wyglądają ale za to całkiem inaczej się je trzyma. Dłonie bardziej leżą na nich i odpoczywają. Napewno czeka mnie skrócenie kierownicy. Aktualnie mam 720mm. Trzymając dłonie na chwytach po dłuższej chwili czuć dyskomfort. 1 Odnośnik do komentarza
ponczi Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 @up co do jedzenia, na spadki mocy polecam: http://www.activlab.pl/pl/p/Energy-Gel-/1488 zwieksza czas przed dużym głodem. Do tego witaminki, np. multiple sport od olimpu, na ubytki mikro i makroelementów. Odnośnik do komentarza
Zbysio Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Styczeń 2018 (edytowane) Pytanie tylko ile organizm wytrzyma na samych węglowodanach? Czy nie warto jeść coś bardziej złożonego? Edytowane 25 Styczeń 2018 przez Zbysio Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi