Tomasz_Krenkiewicz Napisano 19 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 19 Styczeń 2018 Hej, mam pytanie. Jest zima, malo jezdzenia. Ostatnio przeprowadzilem sie i w mojej pracowni pojawil sie orbitrek. W zwiazku z tym mam pytanie, czy mozna jakos wykorzystac to urzadzenie w treningu powiedzmy a'la kolarskim? Rozumiem, ze trenazer to ideal, do ktorego pewno kiedys dojde, ale czy na ten moment mozna wykorzystac orbitreka, by odczuc "skutki" takiego treningu potem na szosie (wytrzymalosc, sila)? Pozdrawiam serdecznie Tomasz. ps. Sorki za brak polskich liter Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 21 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 21 Styczeń 2018 Jak najbardziej orbitrek może poprawić Twoją wydolność i siłę mięśni. Mam jednak na myśli porządne orbitreki, które często spotyka się w dobrych siłowniach. Te z "marketów" raczej nie polecam, chyba że są bardzo stabilne. Sam korzystam systematycznie z treningów na orbitreku, ponieważ jak czytałem angażują do pracy prawie 90% mięśni naszego ciała. Rzeczywiście, nogi mam mocne, a i tak ledwo dociągam do 30 minut treningu Bardzo dobrym rozwiązaniem jest jak orbitrek ma regulację i oporu i długości korku, wtedy można koncentrować pracę na mięśniach nóg, brzucha, a także można ćwiczyć ramiona, ale ja osobiście z tego nie korzystam.POLECAM. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi