ACTIVIA Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Tam jest tłumik nierozbieralnym i czeka cię wymiana tłumika
dziobi42 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Pisałem do ciebie na Messengera w sprawie tłumika 😉
ACTIVIA Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) @dziobi42 Odpisałem na FB Edytowane 16 Maja 2020 przez ACTIVIA
AdrianR Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 Cześć Mam Raidona X3 LO 100mm z kartridżem (FUN080-00) all-in-one, który zaczął bulgotać. Gdy rower postoi trochę, w czasie ściskania amortyzatora słychać bulgotanie, które po chwili ustaje słychać tylko szum. Dodatkowo, żeby ustawić sag na poziomie 10-15% muszę nabić pod 90 psi, gdzie przy mojej wadze z sprzętem czyli gdzieś <75kg powinno być 65-75 może 80 psi. Przy czym wydaje mi się, że z amorka nie ucieka powietrze. Czy mam się już martwić i szukać nowy amortyzator albo kartridż? I drugie pytanie czy smar silikonowy z ptfe nada się do smarowania uszczelek kurzowych? Gdzieś na forum było, że smar wapniowy wystarczy ale obecnie nie umiem znaleźć tego wątku. Wiem, że najlepsze są smary dedykowane np sram butter itp. ale próbuję znaleźć coś innego. Nawiasem mówiąc czy ten smar od sram to nie będzie przypadkiem smar fluorowy PFPE/PTFE?
Dziobek333 Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Witam. Nabyłem ostatnio rower Kellys magic master z 2013r., Który posiada amortyzator SR Suntour Raidon Rl 100mm i nie działa mi blokada tegoż amortyzatora która jest w manetce gdy naciskam i tak amor się ugina. Przejechałem około 150 km. Rower jest nowy nie używany, to są jego pierwsze kilometry.
PiotrekGT Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Jako pierwsze co to sprawdź naciąg linki
ACTIVIA Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Jeśli wciąż będzie brak blokady to odkręc mechanizm gdzie pisze RSLO imbusem 2mm i naciśnij palcem ten bolec który wystaje. Jak naciśniesz do końca bolec to spróbuj amor ugiąć. Jeśli będzie ci się wciąż uginał to tłumik do wymiany na gwarancję 1
Rekomendowane odpowiedzi