Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Na gąbki to samo co w komorę a pod kurzowe i na ślizgi Motorex Bike Grease 2000. Zakupiłem ostatnio całe 850 g tego cudu, wiec wystarczy na długie lata. Edytowane 9 Października 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 5 minut temu, PrzeLuka napisał: Na gąbki to samo co w komorę a pod kurzowe i na ślizgi Motorex Bike Grease 2000. Zakupiłem ostatnio całe 850 g tego cudu, wiec wystarczy na długie lata. Ja mam takie cudo: https://www.decathlon.pl/smar-do-roweru-w-tubce-teflon-id_8344430.html?gclid=CjwKCAjwo_HdBRBjEiwAiPPXpFoJvLj4aIut2S2EJVqqkucU8ChtwUMRteTiHkC_qGwWt0Ub7w1v9RoCW68QAvD_BwE Pisałem do nich z pytaniem czy wchodzi toto w reakcję z gumą. Twierdza że nie wchodzi... Myślisz że sie nada ?
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) 8 minut temu, zibi_j1 napisał: Myślisz że sie nada ? Nie mam pojęcia. Napiszę, że tak zatrzesz lagi i będzie na mnie 😉 Nie masz pewności kup coś co na pewno nie wchodzi w reakcje z gumą. Wydatek wielki nie będzie. Mała tubka 100 g czy mniej wystarczy Ci na długo. Wszak serwisu nie robi się co tydzień. Edytowane 9 Października 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Tu macie taniej te same oleje. Z tego co widzę o połowę. https://olejefuchs.pl/fuchs-titan-supergear-80w90-1ltr.html Też je kupuje do swojego amora.
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Litr oleju to świat i ludzie. Jednorazowo zużywasz około 10 ml.
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Smar może być taki https://allegro.pl/fuchs-silkolene-pro-rg2-wielofunkcyjny-smar-500g-i6803022713.html
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 4 minuty temu, PrzeLuka napisał: Litr oleju to świat i ludzie. Jednorazowo zużywasz około 10 ml. Tak tylko wkleiłem, ja kupuje te oleje od nich do tłumika 500 ml kolega do dampera.
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 50 minut temu, Kruup napisał: Tu macie taniej te same oleje. Z tego co widzę o połowę. https://olejefuchs.pl/fuchs-titan-supergear-80w90-1ltr.html Też je kupuje do swojego amora. Tak jak myślałem jest to zwykły olej przekładniowy. Który mam w pracy z najróżniejszych firm...
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) ... i po problemie 😉 Zalejesz komorę W15 od RS też będzie dobrze. Tu chodzi tylko i wyłącznie o smarowanie. Edytowane 9 Października 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) Amor przeserwisowany. Działa 😊 Na dniach poskładam ten mój tutorial do kupy. Był problem z osadzeniem nowych uszczelek kurzowych ale jakoś się udało (wiem co będzie kolejnym narzędziem w moim warsztacie). Wszystko będzie w opisie. Edytowane 13 Października 2018 przez Gość
ACTIVIA Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 Narzędzia masz tutaj http://activia.sgl.pl/tanie/narzadzia/do-amortyzatorlw/207
Gość Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 26 minut temu, ACTIVIA napisał: Narzędzia masz tutaj http://activia.sgl.pl/tanie/narzadzia/do-amortyzatorlw/207 Wiem. Przy następnym serwisie zamówię bezapelacyjnie.
Wodzu83 Opublikowano 2 Marca 2019 Opublikowano 2 Marca 2019 Witam, Zrobiłem sobie pełen serwis amorka santour raidon plus wymiana tuleji górnych i dolnych bo luz był. Rower kupiłem używany i nie wiem jak zachowywał się od nowości. Ale po serwisie dalej ma luzy. Goleń nie jest wytarta, ma skazy w miejscach tuleji bo wygląda ogólnie jakby poprzednik nie bardzo dbał, nawet gąbek nie dołożył, ale nie takie aby zmniejszyły znacząco średnicę. Jak się zachowują wasze amorki jak wciśnięcie hamulec przedni i pobujacie rowerem stojąc obok? Mój stuka. Potęguje to siła sprężystości opon w plusie ale jednak efekt nie fajny. Help.
Gość Opublikowano 3 Marca 2019 Opublikowano 3 Marca 2019 Witam, Zrobiłem sobie pełen serwis amorka santour raidon plus wymiana tuleji górnych i dolnych bo luz był. Rower kupiłem używany i nie wiem jak zachowywał się od nowości. Ale po serwisie dalej ma luzy. Goleń nie jest wytarta, ma skazy w miejscach tuleji bo wygląda ogólnie jakby poprzednik nie bardzo dbał, nawet gąbek nie dołożył, ale nie takie aby zmniejszyły znacząco średnicę. Jak się zachowują wasze amorki jak wciśnięcie hamulec przedni i pobujacie rowerem stojąc obok? Mój stuka. Potęguje to siła sprężystości opon w plusie ale jednak efekt nie fajny. Help.Wyślij do Activii
ACTIVIA Opublikowano 3 Marca 2019 Opublikowano 3 Marca 2019 23 godziny temu, Wodzu83 napisał: Witam, Zrobiłem sobie pełen serwis amorka santour raidon plus wymiana tuleji górnych i dolnych bo luz był. Rower kupiłem używany i nie wiem jak zachowywał się od nowości. Ale po serwisie dalej ma luzy. Goleń nie jest wytarta, ma skazy w miejscach tuleji bo wygląda ogólnie jakby poprzednik nie bardzo dbał, nawet gąbek nie dołożył, ale nie takie aby zmniejszyły znacząco średnicę. Jak się zachowują wasze amorki jak wciśnięcie hamulec przedni i pobujacie rowerem stojąc obok? Mój stuka. Potęguje to siła sprężystości opon w plusie ale jednak efekt nie fajny. Help. A pytałem się ciebie czy wiesz jak dobrze zamontować
Wodzu83 Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 W dniu 3.03.2019 o 22:49, ACTIVIA napisał: A pytałem się ciebie czy wiesz jak dobrze zamontować Kurczę, dobrze zmontowałem, tuleje trafiły w miejsce gdzie były poprzednie. Weszły idealnie, za pomocą przyrządów odpowiednich. Nie takie rzeczy człowiek w życiu robił. Ale to mnie zaskoczyło, że efektu po wymianie nie ma. W dniu 3.03.2019 o 10:39, zibi_j1 napisał: Wyślij do Activii Z kolegą Activią się widziałem 😉 ale kciałem siam 😉
Accent_Szaj Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 W dniu 13.10.2018 o 17:13, PrzeLuka napisał: Na dniach poskładam ten mój tutorial do kupy. Był problem z osadzeniem nowych uszczelek kurzowych ale jakoś się udało (wiem co będzie kolejnym narzędziem w moim warsztacie). Wszystko będzie w opisie. I jak z tym tutorial'em ???
Accent_Szaj Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Tak myślałem . Dzięki. Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez Accent_Szaj
Accent_Szaj Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Może na deser wrzucimy filmik szaja Co prawda XCR nie Radion,ale Suntour Powietrzny
dziobi42 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Część wszystkim chciałbym was prosić o pomoc w naprawie takiego cuda https://archiwumalle.pl/sr_suntour_raidon_r_l_air_100mm_mod_2008_super-1_2028589751.html nigdzie nie mogę znaleźć info ile powinno być oleju. Pneumatyki nie będę rozbierał gdyż nie mam pompki ale jak ktoś wie ile tam ma być oleju i jakiego też chętnie się dowiem 😉
Gość Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Jak byk wątek wyżej pełen opis serwisu Raidona ale po co tam zagladać...
dziobi42 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Bo zdechł 😭 coś wali w środku i nie działa blokada ale już go rozebrałem i niestety zdechł ten nieszczęsny kartridż wywala olej przy wciskaniu.
Rekomendowane odpowiedzi