Zigfir Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 W dniu 17.03.2019 o 22:48, Przemcio napisał: Nie chce Cię martwić ale zmiana w cateye nic nie dała bezpośrednio wahoo. Zmiana może wynikać z tego ze wahoo w trybie auto sam kalibruje sobie impulsy. Każdy czujnik daje tylko impuls a nie przesyła wartości oraz nie ma żadnej wartosci zapisanej w sobie. Różnice pomiędzy wskazaniami liczników gps a mechanicznych wynikają również z przewyższeń. Dodatkowo przy mechanicznej impulsacji z koła nawet jak ustawisz odległość co do mikrona to każdy ostrzejszy zakręt który pokonujesz w pochyleniu już wprowadza przekłamania poprzez zmianę obwodu koła w pochyleniu. Wiec generalnie walka z wiatrakami. Tym bardziej ze ten 0,5-1% w przebytym dystansie nic nie wnosi do niczego. Dała czy nie - dzisiaj wyszło 31,40 do 31,53. Taka różnica jest akceptowalna. Wartości już nie przestawiałem od poprzedniego razu ale możliwe że kombinowanie z nawigacją, zatrzymywanie i wznawianie trochę w sumie z poprzednio namieszało. Musiałem sumować trasę a że bawiłem się na odcinku kilkuset metrów to mogłem coś zgubić po drodze.
adii Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Siema Czy jest możliwość ustawienia minimalnej prędkości od której będzie zapisywany pomiar, zapis treningu ? Np. od 5km/h . Pozdrawiam
nctrns Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) @adii Nie ma takiej opcji Edytowane 20 Marca 2019 przez nctrns
Robsar Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Noszę się z zamiarem kupna wahoo element, czy ktoś miał doświadczenia ze współpraca z pulsometrem suunto?
nctrns Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 @Robsar Jeśli masz pas dual lub ant+, to powinno działać. Jak masz smart sensor to nie zadziała.
Eldo Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Jak by ktoś chciał do wahoo zapodac czujnik kombo (kadencja / prędkość) to ten z foto działa wyśmienicie !
maciekr88 Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) Cześć. Ja mam pomiar kadencji i prędkości z Garmina i też współpracuje bardzo dobrze. Mam pytanie czy używał ktoś bolta razem z pomiarem mocy w pedałach powertap p1s albo Favero Assioma uno? Na stronie wahoo jest podane, że sprawdzono współpracę z modelem obustronnym P1, ale o P1s ani favero nie ma wzmianki. Edytowane 21 Marca 2019 przez maciekr88
Robsar Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 4 godziny temu, nctrns napisał: @Robsar Jeśli masz pas dual lub ant+, to powinno działać. Jak masz smart sensor to nie zadziała. Dzięki. Wymieniałem wraz ze spartame i obecnie pas jest tylko ze smart sensor, wiec lipa. Nie przewiduje śmigania z dwoma gumami na klacie, może jest jakiś inne rozwiązanie kompatybilności suunto z WE.
nctrns Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Doczytałem że ten smart sensor ma bluetooth smart. Więc może będzie działać. Zainstaluj dowolną nie-suunto apkę fintessową na telefonie (może być wahoo fitness albo elemnt companion) i zobacz czy w niej działa twoja opaska. Jak tak, to będzie działać z komputerkiem.
Robsar Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 5 minut temu, nctrns napisał: Doczytałem że ten smart sensor ma bluetooth smart. Więc może będzie działać. Zainstaluj dowolną nie-suunto apkę fintessową na telefonie (może być wahoo fitness albo elemnt companion) i zobacz czy w niej działa twoja opaska. Jak tak, to będzie działać z komputerkiem. Wyglądałoby to dobrze, ponieważ śmiga z edomondo i strava bez problemów, wiec zapewne umożliwia to blutooth smart. Zrobie jeszcze testy z wahoo fit i elemnt com.
adii Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Siema Chciałby ustawić tylko prędkość aktualną i mam z tym problem. Jest opcja prędkość / średnia prędkość - pokazuje to na zmianę :/ Jest taka opcja/możliwość ? Pozdrawiam
nctrns Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Nie bardzo rozumiem w czym masz problem. Jaka jest nazwa pola które wybierasz? Pole "current speed (vs workout avg)" pokazuje ci aktualną prędkość oraz strzałeczkę, która wskazuje czy ta prędkość jest większa czy mniejsza od aktualnej średniej. Nie ma pola, które zamiennie pokazywałoby aktualną i średnią.
adii Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 W takim razie pokazuje mi źle prędkość. Jadą pokazuje mi na przemian 35 i 25, mimo że równo kręcę pokazuje mi inne wartości. Poprawiłem czujnik prędkości - powinno być teraz OK Pozdrawiam i dziękuję.
maciekr88 Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 W dniu 21.03.2019 o 13:43, maciekr88 napisał: ... czy używał ktoś bolta razem z pomiarem mocy w pedałach powertap p1s albo Favero Assioma uno?... Zaryzykowałem i zdecydowałem się na Favero Assioma Uno - działa z wahoo wyśmienicie
tadzikpl Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Zaryzykowałem i zdecydowałem się na Favero Assioma Uno - działa z wahoo wyśmienicie A gdzie tu ryzyko? Favero działa, jak marzenie..Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
maciekr88 Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) 15 minut temu, tadzikpl napisał: A gdzie tu ryzyko? Favero działa, jak marzenie.. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Ryzyko w sensie kompatybilności z boltem. Na stronie producenta nie było wykazanego favero. Ale śmiga aż miło. Edytowane 23 Marca 2019 przez maciekr88
filek69 Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 Witam, kupiłem Wahoo Element Bolt i zauważyłem że aplikacja na androida nie łączy się z licznikiem jeśli w telefonie nie ma włączonej lokalizacji. Jest jakiś sposób aby to obejść? Nie po to kupiłem licznik z GPS aby jeździć z telefonem z włączonym GPS. Wiem że nie trzeba jeździć ze sparowanym licznikiem, ale wtedy nie przychodzą powiadomienia z telefonu na licznik, a na tym mi zależy. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Przemcio Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 Podczas jazdy on nie korzysta z gps telefonu. Nie zauważyłem żeby wygaszony tel podczas jazdy jakoś mocniej się rozładowania niż przy normalnym użytkowaniu. Umożliwienie lokalizacji w appce jest po to ze jak chcesz szybko wrzucić jakaś trasę na zasadzie „prowadź do” apka musi mieć gps żeby zaplanować trasę i przesłać ja do licznika. I to na zasadzie tyle. A można to zrobić wtedy nawet bez zatrzymania ;-) Ale ja pisze z praktyki iOS-a a nie androida. W kwestii tego systemu nie jestem w stanie tego zweryfikować. 1
nctrns Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 Na androidzie jest tak samo. Apka nie korzysta z GPS w trakcie jazdy, potrzebuje mieć dostęp do lokalizacji, ale wystarczy lokalizacja po stacjach bazowych GSM. I nie jest to wina Wahoo, tylko Google. Od Androida 6.0 aby móc się połączyć z urządzeniami Bluetooth Low Energy, potrzebne jest pozwolenie na dostęp do lokalizacji https://stackoverflow.com/questions/33045581/location-needs-to-be-enabled-for-bluetooth-low-energy-scanning-on-android-6-0 1
filek69 Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 @nctrns dzięki, i wszystko jasneWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Bandzior85 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Wiecie czy będzie kiedyś możliwość połączenia Element Bolda z Endomondo?
nctrns Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Nie będzie, używaj tapiriik albo zgrywaj ręcznie.
Miśkołaj Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Dzisiaj zrobiłem pierwszą trasę z Boltem i jest dobrze. Ekran przejrzysty i bardzo czytelny. Mapa i nawigowanie po ścieżkach ze Stravy - 1 klasa, czytelna linia prowadząca nie zachodzi na boki i inne drogi. Jeszcze muszę ustawić sygnalizowanie skrętów za pomocą diod i wyłączyć alarm w przypadku zboczenia z trasy bo to pikanie jest denerwujące
Zigfir Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 3 godziny temu, Miśkołaj napisał: Dzisiaj zrobiłem pierwszą trasę z Boltem i jest dobrze. Ekran przejrzysty i bardzo czytelny. Mapa i nawigowanie po ścieżkach ze Stravy - 1 klasa, czytelna linia prowadząca nie zachodzi na boki i inne drogi. Jeszcze muszę ustawić sygnalizowanie skrętów za pomocą diod i wyłączyć alarm w przypadku zboczenia z trasy bo to pikanie jest denerwujące ...bo niby się tyle o tym Bolcie dobrego słyszy, recenzje czyta , filmiki ogląda, a jak już się samemu założy to i tak... pozytywnie zaskakuje . Co gorsza ten efekt potrafi utrzymywać się nawet jak już trochę się pojeździ . Pikanie po zboczeniu z trasy ustaje po chwili. 1
StefanX Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Trasy z route planner ze stravy niestety nie informują o manewrach.Jak chcesz komunikaty i sygnalizację diodami, to rwgps, albo komoot 1
Rekomendowane odpowiedzi