Skocz do zawartości

Co najlepsi kolarze robią jesienią?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Polska Złota Jesień trwa w najlepsze, niebawem nadejdzie zima zatem warto zastanowić się jak przepracować ten okres aby na wiosnę wystartować z fajna formą.

Jeśli zastanawiacie się jak do tego tematu podchodzą zawodowcy, na pewno powinniście przeczytać materiał poniżej. A Wy jakie macie sprawdzone patenty na szlifowanie formy przez okres jesien-zima ?

http://naszosie.pl/2017/10/17/trening-kolarski-najlepsi-kolarze-robia-jesienia/

Ja jakieś 1.5 miesiąca po sezonie nie robię ABSOLUTNIE NIC ;) żre co chce, pije co chce i ile chce. imprezy, zaległe spotkania ze znajomymi na które nie mogłem sobie pozwolić w sezonie, wiadomo czemu %%%. dochodzi mi przez ten czas ok 2kg. choć nie wygląda to tak że wcale się nie zmęczę bo pracuję fizycznie. po tym okresie mam już całkiem spory głód treningów i napał na następny sezon. nie wiem czy mój sposób jest dobry ale robię to co uważam za stosowne dla siebie*. nie tylko mięśnie muszą odpocząć, głowa też. potem listopad grudzień i styczeń baza a od lutego już przygotówka do pierwszych wyścigów, :) w tym roku na wiosnę byłem bardzo mile zaskoczony efektami swojej pracy w zimę i wczesną wiosnę ;)

*tytuł tematu brzmi "co NAJLEPSI kolarze robią jesienią", na całe szczęście nie jestem i nie będę jednym z nich więc mogę wtedy robić co chcę :P 

Edytowane przez misiojedzie

Jak pracujesz fizycznie, to sobie możesz pozwolić ;) W sumie ja gdybym sobie zupełnie pofolgował przez zimę, to pewnie też by się skończyło paroma kg więcej, co bym zrzucił na wiosnę, ale jakoś weszło mi w nawyk żeby się nie obżerać i generalnie zwracać uwagę na to co jem. Myślę, że to dobre nawyki ;) Poza tym, jakkolwiek w najbliższych miesiącach moja aktywność rowerowa na pewno drastycznie spadnie, to jeśli będzie okazja czyli pogoda) - to nie omieszkam roweru uruchomić. A na wiosnę przystapię do nowego sezonu z głodem kilometrów - jak co roku zresztą :)