Skocz do zawartości

Ustawki Warszawa i okolice szosa/mtb

Marek Horoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jakies grupy mtb okolice wesolej wawer praga pld, wisla itp

chetnie z kims polatam

Opublikowano

Krótka relacja:

W sobotę o 9 rano wraz z @bazyl33wyruszyliśmy MTB z Ożarowa Maz. na twierdzę w Modlinie. Trasa w większości XC przez Kampinoski Park Narodowy. Tempo raczej turystyczne, gdyż nastawiliśmy się na dłuższą jazdę, choć nie mieliśmy większego planu. Do twierdzy dojechaliśmy ok. 11 i chwilę posiedzieliśmy. Zapowiadał się piękny, gorący dzień, dlatego postanowiliśmy objechać Warszawę dookoła. Pierwszy odcinek prowadził po bezdrożach, wałem wzdłuż Wisły ok. 50 km. Dojechaliśmy do bulwar, a tam leżaki i nawadnianie... :) Wyznaczyliśmy sobie kolejny cel - Kazurka na Warszawskim Ursynowie. Ruszyliśmy więc przez starówkę, dalej Nowym Światem, aż do palmy De Gaulle'a. Ścieżki rowerowe prowadziły nas praktycznie do samego celu. Czas na powrót. Puławską w stronę Piaseczna i odbicie w prawo. W międzyczasie pojawiły się chmury, a na ostatnich 10 km dopadła nas ulewa. Orzeźwiający deszcz nie zepsuł nam wycieczki, a jedynie sschodził po całodniowej jeździe w upale. 

Reasumując, zrobiliśmy 125 km MTB, a następnym razem zrobimy jeszcze więcej. Jeśli ktoś będzie chciał się przyłączyć w przyszłości to zapraszamy. Wrzucam mapkę z trasy i kilka fotek. 

Screenshot_20190722-005225_Strava.jpg 20190720_161855.jpg 20190720_112718.jpg
  • Lubię to! 2
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, czołem! Ktoś może kręci km na szosie - Żyrardów i okolice? Przygarnę kompana, gdyż idzie zima, a w kupie raźniej :) głównie środy, piątki, weekendy. Dystanse głównie 30-50 km

Opublikowano
56 minut temu, Brabuba napisał:

Cześć, czołem! Ktoś może kręci km na szosie - Żyrardów i okolice? Przygarnę kompana, gdyż idzie zima, a w kupie raźniej :) głównie środy, piątki, weekendy. Dystanse głównie 30-50 km

Ja jestem z Żyrardowa :) i tak się składa że mam coś ala szosa ;)

Opublikowano
4 godziny temu, Kruup napisał:

Ja jestem z Żyrardowa :) i tak się składa że mam coś ala szosa ;)

No i ekstra

Opublikowano

Szukam chętnego do wyjazdów downhill na Telegraf Kielce ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, 

Szukam miejsca gdzie mogę przechować rower na zimę? polecacie coś?

Opublikowano

Hej, 

Szukam miejsca gdzie mogę przechować rower na zimę? polecacie coś?

• 9 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Cześć!

Mieszkam na bielanach. Gravela mam od kilku tygodni i bardzo spodobała mi sie nim jazda po ścieżkach miejskich oraz lesie. Ale w kupie zawsze raźniej. Może ktoś ma ochote na wspólne wypady po pracy lub w weekendy. Trasy bliższe i dalsze, po pracy to dystanse 20-50km ale w weekendy można coś dalej z jakąś nawet przerwa w lesie na posiłek. Pozdro.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Szukam tras na rowery trekkingowe w okolicach Warszawy, tak do 80 km w 2 strony z Centrum, najlepiej takie które przebiegaja albo po ścieżkach albo szutrach albo asfaltach z małą ilościa samochodów

Aktualnie znam 2 takie trasy:

1) Gassy, ew. z powrotem przez Prom i Józefó

2) Nieporęt wzdłuż kanałku

Pozdrawiam!

Edytowane przez tygrysek