Gość Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Witam serdecznie wszystkich z Krakowa i nie tylko. Jestem Michał, jeżdżę na rowerze mtb. Zapraszam do kontaktu -> https://www.strava.com/athletes/17265068
MateoStork Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam Wszystkich na Forum, jestem z Krakowa, w sierpniu kupiłem rower, Treka X caliber, jest taki fajny, ale ja nie wiem , gdzie w bliskich okolicach można na im pohasać . Moje pytanie jest następujące: może wiecie drodzy użytkownicy , gdzie mogę pojeździć po bliskich okolicach Krakowa, mieszkam na Płaszowie, nie dysponuje samochodem. Może są gdzieś miejsca w które spokojnie można dojechać, trasy itd , za każdą podpowiedź serdecznie dziękuje i pozdrawiam.
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Odezwij się na priv. Podpowiem co i jak.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Imiol Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Las Wolski - spedzilem tam przyjemnie sporo czasu na podobnym rowerze o ile lubisz podjazdy
de Villars Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Podjazdy i zjazdy... Niestety, za dużo tam pieszych...
Imiol Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Hmm przy samym ogrodzie zoologicznym owszem. Ale poza nie spotkałem zbyt wielu w szczególności od strony tak jakby autostrady i fakt ze podczas weekendów się tam nie pojawiałem tez może mieć spore znaczenie
Cujo Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dnia 9.04.2017 o 11:12, MateoStork napisał: gdzie mogę pojeździć po bliskich okolicach Krakowa, mieszkam na Płaszowie, nie dysponuje samochodem. Może są gdzieś miejsca w które spokojnie można dojechać, trasy itd , za każdą podpowiedź serdecznie dziękuje i pozdrawiam. Ja bym ci polecił podjechać pociągiem do Zabierzowa i stamtąd rowerkiem przez Dolinki Podkrakowskie do Ojcowa lub w jego okolice, cała południowa część Jury Krakowsko-Częstochowskiej świetnie się nadaje na rower i możesz sobie tam opracować sporo tras. 2
de Villars Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 6 godzin temu, Imiol napisał: Hmm przy samym ogrodzie zoologicznym owszem. Ale poza nie spotkałem zbyt wielu w szczególności od strony tak jakby autostrady i fakt ze podczas weekendów się tam nie pojawiałem tez może mieć spore znaczenie Pewnie zależy w jaki dzień. ja kiedyś zjeżdżałem od zoo w stronę Ks. Józefa i był koszmar z pieszymi, tzn. z ich ilością Prawdopodobnie to był weekend i z przyjemności ze zjazdu nici
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 14 godzin temu, Cujo napisał: Ja bym ci polecił podjechać pociągiem do Zabierzowa i stamtąd rowerkiem przez Dolinki Podkrakowskie do Ojcowa lub w jego okolice, cała południowa część Jury Krakowsko-Częstochowskiej świetnie się nadaje na rower i możesz sobie tam opracować sporo tras. Wariant dwa, z Zabierzowa Garbem Tenczyńskim w stronę Krzeszowic i dalej.
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dnia 9.04.2017 o 11:12, MateoStork napisał: Witam Wszystkich na Forum, jestem z Krakowa, w sierpniu kupiłem rower, Treka X caliber, jest taki fajny, ale ja nie wiem , gdzie w bliskich okolicach można na im pohasać . Moje pytanie jest następujące: może wiecie drodzy użytkownicy , gdzie mogę pojeździć po bliskich okolicach Krakowa, mieszkam na Płaszowie, nie dysponuje samochodem. Może są gdzieś miejsca w które spokojnie można dojechać, trasy itd , za każdą podpowiedź serdecznie dziękuje i pozdrawiam. Do Puszczy Niepołomickiej się bujnij - płasko jak na stole, ale fajnie można się dotlenić między drzewami i jest tam gdzie pojeździć. Jadąc przez Brzegi i Grabie dojedziesz już fajnie rozgrzany. Od pętli Mały Płaszów to masz z jakieś 19 kilometrów, a potem sama frajda śmigania między drzewami. W lasach tynieckich też nie jest źle, choć oczywiście lasek wolski to świetna, niedościgniona sprawa w tym temacie.
Imiol Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) płasko jak na stole - przynajmniej jak dla mnie to duża wada szkoda tam MTB Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Imiol
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Dnia 12.04.2017 o 20:39, Imiol napisał: płasko jak na stole - przynajmniej jak dla mnie to duża wada szkoda tam MTB No pewnie, że to nie atut, tylko trochę nuda. Ale mimo tego, puszcza jest piękna.
Eldo Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 W puszczy jestem kilka razy w tygodniu. Plasko fakt ale większość planowanych tras zaczynam od puszczy mimo ze czesto w przeciwnym kierunku mam w planie jechac Mozna fajnie sie rozgrzac, odpoczac czy dotlenic w spokoju od samochodów i ruchu ulicznego. Co więcej, puszcza mozna przejechac sporo km po roznego typu drogach i jest organizowana "szybka dycha"
Eldo Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Proponuje piwko w Zabierzowie akurat po połowie wyjdzie przez Puszcze
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Piwko to w domu, nie preferuje jazdy po browarze...
Eldo Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) 28 minut temu, SpiderMAN napisał: Piwko to w domu, nie preferuje jazdy po browarze... To sobie kawe zamowisz np. Ja przez 30km przez puszcze na powrocie wypoce go 10x A tak poza tym będzie ktos na "szybkiej dyszce" w Puszczy? Jakos chyba niedługo ma byc. Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez Eldo
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Pomyślimy Na razie aura jest na sanki I koło tylne muszę zrobić...
Eldo Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 To fakt, snieg sypie od rana. Jakos doturlalem sie do pracy na slickach ale do przyjemnosci to daleko było.
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 2 godziny temu, Eldo napisał: To sobie kawe zamowisz np. Ja przez 30km przez puszcze na powrocie wypoce go 10x A tak poza tym będzie ktos na "szybkiej dyszce" w Puszczy? Jakos chyba niedługo ma byc. 23go ma być. Wybierałem się, ale muszę być wtedy w robocie niestety.
Puncu Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Cześć. Wszyscy mówią do mnie Puncu Jestem z Krakowa od urodzenia i moge Wam polecić wiele ciekawych miejsc do zwiedzenia. Jeżdżę na crossówce z zacięciem turystycznym i ciężkim czołgiem do zjazdu.Będąc w okolicach Zabierzowa polecam zawitać do Nielepic, jest tam stadnina koni i ładna okolica. Stamtąd można wybrać się nad Kryspinów (Budzyń) lub do Tenczynka na zamek.Bliżej Kryspinowa w Tyńcu jest kolejny zamek a stamtąd wałami wiślanymi ładna trasa do Krakowa.Wysłane z mojego Commodore 64 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ufff. Pogoda jako taka, deko zimno, ale do roboty śmigam znów
de Villars Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Pogoda jak pogoda, wczoraj na rowerze złapały mnie 2 gradobicia
Eldo Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dobry koń to nawet po błocie pojedzie
Eldo Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Z innej beczki, pomykal ktos od Krakowa w strone Nowego Brzeska walami wisly? Ciekawy jestem jak to wyglada aktualnie, planuje trase w przeciwnym kierunku ale nastepna chętnie bym pociagna w strone Krakowa.
Rekomendowane odpowiedzi