Mwawe Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Bardzo fajne uchwyty. Ale niestety nie w cenach Aliekspresowych. https://k-edge.com/product-category/computer-mounts/sigma-mounts/ Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez Mwawe
pawel2208 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Macie możliwość zalogowania się do Komoot w Sigma Data Center? U mnie pojawia się okno tylko z białym tłem. Na smartfonie nie ma z tym problemu. Kasowałem ustawienia aplikacji, na nowo synchronizowałem i dalej to samo.
MaciekM Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 5 godzin temu, pawel2208 napisał: Macie możliwość zalogowania się do Komoot w Sigma Data Center? Nie, ale reszta działa.
craroce Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 9 godzin temu, MaciekM napisał: Nie, ale reszta działa. Ja mam zainstalowaną najnowszą wersję i mam możliwość zalogowania.
MaciekM Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Godzinę temu, craroce napisał: Ja mam zainstalowaną najnowszą wersję i mam możliwość zalogowania. Ok, też mam najnowstza, stracą podłączona, ale może mam inne ustawienia sys i brak Adobe flash player. Nie wiem jakie są wymagania aplikacji SDC na PC'a. Pomyślę wieczorem, chyba, że ktoś wcześniej podrzuci fix'a.
Skomand Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, posiadam Sigmę Rox 7.0. Niedawno w Sigma Data Center zmieniłem układ pól i wgrałem do licznika. Od tamtej pory nie zlicza spalonych kalorii. Czy ktoś z was miał podobne problemy? Ewentualnie z innymi parametrami które przestały funkcjonować. Doszedłem że przywrócenie ustawień fabrycznych likwiduje ten problem ale po ponownej zmianie nazwy profilu sportowego i układu pól jest ten sam błąd czyli 0 spalonych kalorii kolejny błąd w oprogramowaniu jak piszecie. Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez Skomand
ceroslaw Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 miał ktoś podobny problem z sigma rox11 ? ostatnio wrzucą datę 1899 i albo nie zgrywa dystansu albo czasu aktywności. Wcześniej wszystko działało bez zarzutu. Mam niby najnowsze oprogramowanie (na liczniku i w programie mam język angielski).
Shrink Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 W dniu 6.04.2020 o 19:09, pawel2208 napisał: Macie możliwość zalogowania się do Komoot w Sigma Data Center? U mnie pojawia się okno tylko z białym tłem. Na smartfonie nie ma z tym problemu. Kasowałem ustawienia aplikacji, na nowo synchronizowałem i dalej to samo. Mam tak samo od zawsze. Aplikacja aktualna, Windows 10 też. Do Sigma Cloud muszę się logować za każdym razem ręcznie. Daty treningów potrafią się zmienić. Mapa ładuje się z takim mozołem, jak w początkach internetu. Długo by wymieniać, ile tam jest błędów. "Niemiecka solidność", tfu!
Shrink Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 Jest nowa aktualizacja SDC do wersji 5.7.39. Można się połączyć z Komoot 🙂
MaciekM Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 30 minut temu, Shrink napisał: Jest nowa aktualizacja SDC do wersji 5.7.39. Można się połączyć z Komoot 🙂 Zalogować tak, ale brak import/export mam komunikat na SDC (PC) i SL (andek10) "Podczas wczytywania nastąpił błąd"
griszabiker Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Cześć Mam problem po wgraniu aktualizacji roxa 11 nie łączy się z czujnikami . nie potrafi nic wyszukać i poznikały wszystkie id czujników . jest gdzieś możliwość odzyskania id bądź połączenie na nowo czujników( próbowałem już ustawień fabrycznych i nic )
Karolololo Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 Ma ktoś taki problem że żaden komputer nie wykrywa mu Rox 11? Próbowałem na Windowsie i na Macu. Ładować się ładuje, telefon po bluetoothie go wykrywa, ale sam komputer i Data Center ni widu ni słychu, Nie mogę zrobić aktualizacji oprogramowania o ile jakaś jest. W sumie to drugie pytanie na które odpowiedzi też nigdzie nie umiem znaleźć, jaka jest aktualna wersja FW? U mnie mam F-0GB-2Q-1612091. Do pierwszego problemu czy to może być uszkodzony port micro usb? Próbowałem paru kabli i na każdym jedyne co sie odbywa to ładowanie, miałem licznik podłączony do komputera jak był wyłączony, włączony, w trybie sync dane, w trybie aktualizacji oprogramowania i w żadnym go nie widziało :/
Motke Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 @Karolololo Pod win uruchom Data center, przestaw język z polskiego na angielski lub niemiecki. Wyłącz, włącz. Włącz licznik, podłącz pod USB dobrym kablem i poczekaj. Powinien wykryć nowszy firmware.
jarom Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 (edytowane) Prawdopodobnie masz za szeroką wtyczkę usb po stronie telefonu. też tak miałem - tylko dwa kable (z wielu) umozliwiały skuteczne podłaczenie rox11 do PC Edytowane 27 Maja 2020 przez jarom
cepelia Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 Kabel w zestawie (przynajmniej u mnie) był tylko do ładowania. Każdy inny działa normalnie.
Motke Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 W dniu 26.05.2020 o 17:16, Karolololo napisał: W sumie to drugie pytanie na które odpowiedzi też nigdzie nie umiem znaleźć, jaka jest aktualna wersja FW? U mnie mam F-0GB-2Q-1612091. ROX11 F-0GB-2Q-1803061
craroce Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Ile godzin treningu wytrzymuje Wam bateria w Rox 11.0? U mnie po pełnym naładowaniu i prawie 2.30h jazdy, z podpiętym czujnikiem pulsu pokazywało 70% naładowania. Trzeba dodać, że bateria spada co 10%. Wydaje mi się jakby bateria zaczęła coraz słabiej trzymać energię...
janek251180 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Witam Ma ktoś ostatnio problem z segmentami live na Rox 11 ? Pokazuje mi że zbliżam się do segmentu ale jak dojeżdżam do startu to znika i mam normalne wskazania licznika. Problem jest po aktualizacji segmentów, mam opłaconą strave.
jarom Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 7 godzin temu, craroce napisał: Ile godzin treningu wytrzymuje Wam bateria w Rox 11.0? U mnie po pełnym naładowaniu i prawie 2.30h jazdy, z podpiętym czujnikiem pulsu pokazywało 70% naładowania. Trzeba dodać, że bateria spada co 10%. Wydaje mi się jakby bateria zaczęła coraz słabiej trzymać energię... Nie wiem. najdłużej uzywałem rox11 przez nieco ponad 8h i wtedy pokazywał, że ma 30% 1
Karolololo Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 W dniu 27.05.2020 o 11:19, Motke napisał: @Karolololo Pod win uruchom Data center, przestaw język z polskiego na angielski lub niemiecki. Wyłącz, włącz. Włącz licznik, podłącz pod USB dobrym kablem i poczekaj. Powinien wykryć nowszy firmware. Dzięki ci dobry człowieku ❤️
HAZAK Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Witam, posiadam licznik ROX 11, od pewnego czasu mam problem z wczytywaniem aktywności przez blutootha. Licznik jest sparowany z telefonem, na aplikacji bieżąca aktualizacja i niestety bez powodzenia. Czy ma ktoś sposób na ten problem?
craroce Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 @HAZAK klikasz import aktywności i nic się nie dzieje? Licznik posiada najnowszą wersję FW? Najnowsze FW ma symbol: F-0GB-2Q-1803061
HAZAK Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Tak, klikam import i na aplikacji cały czas mieli, ale się nie łączy. Oprogramowanie mam z innym nr F-OGB-20-1611181
craroce Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 @HAZAK wgraj aktualizację FW do licznika i spróbuj ponownie wczytać aktywności.
Rekomendowane odpowiedzi