Gość Opublikowano 28 Listopada 2020 Opublikowano 28 Listopada 2020 @PrzeLuka Może ten temat już czas zamknąć
Accent_Szaj Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 13 godzin temu, PiotrekGT napisał: Szybkim Właśnie miałem to napisać .Albo nowy nick, albo rodzina
GrzesiekNowak Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Opublikowano 30 Listopada 2020 (edytowane) Jaki smar kupić bo do tego bialego teflonowego PTFT wszystko się lepi. Edytowane 30 Listopada 2020 przez GrzesiekNowak
Gość Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 wiesz że producent zaleca po każdej jeździe czyszczenie amortyzatora
AHABI ONE Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 Ja używam i świetnie się sprawdza, po aplikacji zablokuj przedni hamulec i naduś na amortyzator.Na lagach zbierze się cały syf i wystarczy zetrzeć.Przetrzyj do sucha i gotowe (jest delikatny film na powierzchni).
Gość Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 Szerze ja odradza psikać na golenie i potem go uginać zwyczajnie wypłukuje smar z pod uszczelki Co innego psikanie na szmatkę i wycieranie goleni
AHABI ONE Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 2 minuty temu, piter614 napisał: Szerze ja odradza psikać na golenie i potem go uginać zwyczajnie wypłukuje smar z pod uszczelki Co innego psikanie na szmatkę i wycieranie goleni Nie przesadzaj z tym wypłukiwaniem...Jak jedziesz w błocie czy w trakcie deszczu, to też szmatką zabezpieczysz goleń...przecież są uszczelki itd To jest bezpieczny środek do zewnątrznej konserwacji..Sprawdź nawet Szaju go używa, po aplikacji i ugięciu zbierze tylko to co jest na goleni, to nie przedostanie się pod uszczelki kurzowe. Co innego jak ludzie podważają uszczelki i psikają do wewnątrz, są tacy nawet na YT
Gość Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 10 minut temu, AHABI ONE napisał: Szaju Nie żartuj Mam często takie amortyzatory na serwisie powinni karać ich za to że promują te środki
GrzesiekNowak Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Opublikowano 30 Listopada 2020 Niby jak jakiś środek WD podobny może usuwać smar z pod uszczelki, jeśli tak by się działo oznaczało by to tylko jedno =nieszczelne uszczelki.
Gość Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 Moje wypowiedź nie mają sensu Wypisuję się z wątku
AHABI ONE Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 Godzinę temu, piter614 napisał: Nie żartuj Mam często takie amortyzatory na serwisie powinni karać ich za to że promują te środki Zapraszam do zapoznania się z filmem by Szajbajk od 18minuty
vdcmike Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 Ja również odradzam środki brunoxopodobne - mają właściwości penetrujące (przedostają się bez problemu przez uszczelki kurzowe) i rozcieńczają (trwale) smar i olej. Jako że już blisko 20 lat pracuję w serwisie w tym od nastu z autoryzacją większych dostawców uginaczy to napatrzyłem się na spustoszenia jakie czynią te środki. Nawet aplikacja na szmatkę i przetarcie goleni jest zbędne. Wystarczy szmatka zwilżona wodą. No i nic nie zastąpi serwisu zgodnie z zalecanymi interwałami.
Ares Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, GrzesiekNowak napisał: Niby jak jakiś środek WD podobny może usuwać smar z pod uszczelki, jeśli tak by się działo oznaczało by to tylko jedno =nieszczelne uszczelki. Kurna wszystkie fachury od amorów się mylą od znanych typu Fonika czy Activia od Suntoura po mniejszych czeladników bo ktoś używa a drugi zadaje głupie pytania. Bywam w jednym z najlepszych serwisów amorów gdzie robi się między innymi dla zawodników i Brunoxa tam nie zobaczy się. Nawet logo z naklejki na ścianie w..li. @GrzesiekNowakgościu myślenie logiczne jak i techniczne to naprawdę nie jest Twoja mocna strona. Uważasz, że jak rozbierzesz amor po sezonie to tam w środku będzie wszystko czyste? Zawsze coś przejdzie a tym bardziej płynny środek. @AHABI ONErozumiem, że to jest Twój guru od serwisu amorów? Proszę Cię szanujmy się i nie żartujmy jak napisał @piter614 Brunox jest na bazie rozpuszczalników i tu kłania się chemia w szkole. Ten środek nakłada się jak już ktoś baardzo musi na szmatkę i tą szmatką myje golenie. Żadnego uginania czy psurania tego na golenie. A tym bardziej w amorach klasy Pike'a/Lyrika Edytowane 30 Listopada 2020 przez Ares 1
Gość Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 19 minut temu, AHABI ONE napisał: Zapraszam do zapoznania się z filmem by Szajbajk od 18minuty Myślisz że to taki świetny serwisant i guru w świecie rowerowym 🤣🤣🤣🤣 Nie rozbawiaj mnie jestem na forum ale jego filmów nie lubię bo często jego badania czy testy są zwyczajnie wyssane z palca , jak słynny test klocków hamulcowych 😁
GrzesiekNowak Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Opublikowano 30 Listopada 2020 Jak uszczelki są nieszczelne to oczywiscie, że przejdzie.
PiotrekGT Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Uszczelki nie mogą być superszczelne jak w motocyklowych (przykladowo) goleniach lub nie wiem... tłoku wozka widlowego, bo wygenereuja za duze tarcie i beda narzekania, ze amor przycina. @Ares jaki ten serwis w krk? może być na priv jak tu "nie wolno". Przyda mi się takie info. @AHABI ONE nasz guru to na yt sieje takimi głupotami, że walcze z jutubem, żeby mi jego filmow nie podpowiadał. Edytowane 1 Grudnia 2020 przez PiotrekGT
AHABI ONE Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 W dniu 30.11.2020 o 19:55, piter614 napisał: Moje wypowiedź nie mają sensu Wypisuję się z wątku A jednak ...🥱
GrzesiekNowak Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2020 Ten smar będzie dobry? https://allegro.pl/oferta/rsp-slick-kick-bezlitowy-smar-do-amortyzatora-50ml-5862503115
vdcmike Opublikowano 15 Grudnia 2020 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Jeszcze nikt nie opracował takiego smaru, który dałby sobie radę z kacperkowym amortyzatorem.
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2020 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Ten smar będzie dobry? https://allegro.pl/oferta/rsp-slick-kick-bezlitowy-smar-do-amortyzatora-50ml-5862503115Przecież miałeś podane jakie smary użyć po co kombinujesz znowu
GrzesiekNowak Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2020 XNa sram butter są te same tłuste ślady na lagach no, może ciut mniejsze.
AHABI ONE Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Amortyzator po pełnym serwisie...smar tam gdzie miał być, to był i powierzchowne użytkowanie brunox, tak jak pisałem w żaden sposób nie przyczynił się do "rzekomego wypłukiwania " Piszcie co chcecie, ja używam i będę używał. Tyle w temacie z mojej strony.
Rekomendowane odpowiedzi