WRU89 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Opublikowano 16 Października 2020 A to jeszcze spytam od razu o opony. Jak wspomniałem fabryczne miałem WTB exposure 32 x 700c, sztywne. Na wiosnę zmieniać opony czy zostawać ma tych ? Jeździło mi się na nich bardzo fajnie na szosie, słabo na szutrze, ale jednak trochę były szybsze niż obecne. Inwestować w jakieś lepsze opony na wiosnę czy te zostawić i nie szukać na siłę wydatków?
KonradTrek800 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Nie wątpię, ale tu trochę tam trochę i z tego zbiera się ogromna różnica. Sprzęt ma znacznie, ale mniejsze niż nam się wydaje. Jest zima, jeśli chcesz kompleksowo podejść do tematu to kupuj trenażer interaktywny i realizuj plany treningowe na Zwift. Nie masz jak inaczej się dowiedzieć jak trenowaćNawet zerknąłem na te zabawki do Zwift bo basen zimą zamkną i znów przytyję. Trenażer to wydatek powyżej 2000zł. W tym sezonie odpada bo składam gravela. W drugiej kolejności szosa bo jeżdżę na stalowym składaku. Wolę jeździć po lesie ale z wypadów szosowych nie potrafię zrezygnować. Czyli trenażer najwcześniej za rok
elmapeto Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 3 godziny temu, lukaszzsch napisał: A na co to komu, a po co to potrzebne? A na serio to jezdzij i nic nie martw się na zapas. W pierwszym roku jazdy szosą udało mi się przejść od 30 km ze średnia 26,7 km/h do 100 km ze średnia 31 km/h. Bez wyspecjalizowanego treningu, po prostu jazda i sama noga do jakiś tam poatamaetrow dojdzie. Ja tez jestem zdania ,że bez wyspecjalizowanego treningu wszystko samo przyjdzie. Oczywiście trzeba kręcić i kręcić... 1
Zigfir Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 5 godzin temu, WRU89 napisał: Tak będę robił Dzięki 💪 Tylko dorzuć do tego więcej jazdy na blacie, bo moim zdaniem to właśnie siły obrotu przy cięższym przełożeniu Ci brakuje. Jak go rzadko używasz to mięśnie nie są przyzwyczajone do takiego obciążenia. Do tego jeśli masz rozbudowaną przez siłownię nogę, to może się okazać, że wydajniej jeździsz z mniejszą kadencją.
WRU89 Opublikowano 17 Października 2020 Autor Opublikowano 17 Października 2020 17 godzin temu, WRU89 napisał: A to jeszcze spytam od razu o opony. Jak wspomniałem fabryczne miałem WTB exposure 32 x 700c, sztywne. Na wiosnę zmieniać opony czy zostawać ma tych ? Jeździło mi się na nich bardzo fajnie na szosie, słabo na szutrze, ale jednak trochę były szybsze niż obecne. Inwestować w jakieś lepsze opony na wiosnę czy te zostawić i nie szukać na siłę wydatków? A co z tymi oponami ? Zmeiniac na wiosnę czy te WTB są ok?
Zigfir Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 11 godzin temu, WRU89 napisał: A co z tymi oponami ? Zmeiniac na wiosnę czy te WTB są ok? To zależy od Twoich potrzeb. Jazda gravelem to jednak swojego rodzaju kompromis przy trasach mieszanych. WTB w tym wydaniu idzie raczej w kierunku asfaltu, ale jeśli wystarcza ci w terenie, to bym po prostu ja wyeksploatował i potem się zastanowił.
mokrii Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 Witam szanowne forum Posiadam gravela Marin Gestalt 1 z 2020 roku. Kolejna sprawa , rzadko korzystam z drugiej blachy , dopiero jak przekrocze 30km/h wrzucam druga i t? Rzadko to ja korzystam z małego blatu Średnia około 28kmph Aktualnie schwalbe cx comp 35mm wysłane z roweru pędzącego po lesie 1
Rekomendowane odpowiedzi