Skocz do zawartości

Cannondale Supersix 2013 / składak /

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich 

Taką maszynę na ramie Cannondala udało się złożyć na początku roku. 
Rama - Cannondale supersix rozmiar 54
Widelec - cały karbonowy Cannondale
Klamki - shimano 105 5700
Przerzutka przednia- shimano 105 5700

Przerzutka tylna - Ultegra 6700
Hamulce - shimano 105 5800
Korba - shimano 105, 50/34 5700

Kaseta shimano 105 11-28
Sztyca - cannondale 34,9mm 
Koła - DT swiss R1900 24/28/ obecnie używam Rapid Vinci 40mm choć DT zostały jako zapas i koła zimowe 
Piasty - DT swiss R1900
Opony - Continental 4 season 25mm/Obecnie są szytki conti sprinter 25mm
Owijka - Supacaz
Mostek i kierownica - PRO PLT 44cm/mostek karbonowy chińczyk na tytanowych śrubach o wadze 109g :)
Siodełko - Bontrager affinity elite
Linki i pancerze - Jagwire
Pedały - Look Keo 2 Max

Koszyki na bidon Tacx deva 

https://goo.gl/photos/hNjjdMbH7SDFjBJA6

Edytowane przez Stryjek
  • Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

Piękna maszyna:) ile całość kosztowała?

Edytowane przez maciek1986pl
Opublikowano (edytowane)

Nie liczyłem, frameset to koszt 1600, dokupiłem linki i reszta została przełożona z poprzedniego roweru.
Musiałem coś zmienić bo na poprzedniej ramie wyraźnie się męczyłem. Miałem 56 i przy moich 180cm wzrostu było to dla mnie za dużo, było mi najzwyczajniej w świecie niewygodnie i nie mogłem ustawić roweru pod siebie ;) 

Edytowane przez Stryjek
Opublikowano

Czesc, rowerek niezle sie prezentujacy.

Ja rowniez jestem szczesciwym posiadaczem supersixa od niedawna i mam do ciebie pytanie jak zamontowales korbe shimano na srodek suportu bb30?

Ja kupilem najtasza wersje z Tiagra i powymienialem juz troche osprzetu, jednak mam dylemat z korba. Rower standardowo prrzyszedl z korba fsa omega, ktora jest troche za miekka (na kazdym sprincie slychac jak sie ociera o przednia przerzutke, co jest niesamowicie irytujace). Ogolnie chcialbym shimano korbe rowniez zamontowac, jednak nie jestem przekonany czy te plastikowe adaptory sa dobrym rozwiazaniem na dluzsza mete? Ciekaw jestem twojej opini jesli wlasnie ich uzywasz?

bb30-shims.jpg
Opublikowano

dzieki za info Stryjek, zakupilem jednak starsza wersje karbonowej korby cannondale si.....  zobaczymy co z tego wyjdzie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 18.07.2017 o 00:22, kielbtomcl7 napisał:

dzieki za info Stryjek, zakupilem jednak starsza wersje karbonowej korby cannondale si.....  zobaczymy co z tego wyjdzie

I jak ta korba od kanondejla?

Opublikowano

Hmmmmm zakup korby cannondale si carbon okazal sie niewypalem....ale to przez moje niedopatrzenie. Sama korba wydawala sie ok.

Na supersixie mam standardowe bb30 na ktore podchodzi 109mm os, a korba ktora zakupilem miala dlugosc osi 114mm, no i problem taki ze ciezko u mnie o takie 5mm podkladki zeby to ladnie spasowac.

Rozwiazalem jednak problem zakupem kolejnej korby FSA SLK...nawet ladnie sie prezentuje na czarnym rowerze, a spisuje sie wrecz perfekcyjnie, zadnego wyginania, przerzucanie rowniez swietne.

IMG_20170723_103502.jpg
Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.07.2017 o 14:08, kielbtomcl7 napisał:

Hmmmmm zakup korby cannondale si carbon okazal sie niewypalem....ale to przez moje niedopatrzenie. Sama korba wydawala sie ok.

Na supersixie mam standardowe bb30 na ktore podchodzi 109mm os, a korba ktora zakupilem miala dlugosc osi 114mm, no i problem taki ze ciezko u mnie o takie 5mm podkladki zeby to ladnie spasowac.

Rozwiazalem jednak problem zakupem kolejnej korby FSA SLK...nawet ladnie sie prezentuje na czarnym rowerze, a spisuje sie wrecz perfekcyjnie, zadnego wyginania, przerzucanie rowniez swietne.

IMG_20170723_103502.jpg

Czarna ultegra/105 by lepiej pasowała :D:P

Edytowane przez Stryjek
Opublikowano

Wygodnie ci z klamkomanetkami tak wysoko?

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Trochę ostatnio opuściłem, wciąż poprawiam pozycję i eksperymentuje;)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dojechały nowe koła więc będzie się działo w nowym roku :)
66249669373c0a981f3ddc51682adcc9.jpg

• Lubię to! 1
Opublikowano

1279g :o 

Moja opona więcej ważyła :D

@Zalas pamiętasz Vee Rubber Stout? 1455g.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Puncu napisał:

1279g :o 

Moja opona więcej ważyła :D

@Zalas pamiętasz Vee Rubber Stout? 1455g.

O rzesz cię piernik jasny strzeli :o:o:o 
Pamiętam doskonale te opony :D Były świetne :D A zwłaszcza miny ludzi jak pytali "Co ty masz w tym rowerze, że waży 21kg?", "Opony które ważą 3kg" xD

Edytowane przez Zalas
Opublikowano
Wrzuć zdjęcia w całości z rowerem.

Jak dojadą szytki to poskładam i wrzucę ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Byłem dziś pierwszy raz na zewnątrz ale z zimna zapomniałem zrobić zdjęcia;)
Kolejne testy na szosie jak przyjdzie wiosna, na razie wolę trenażer i górala w lesie;)

a5d46bf3bc5e4a678abc376c5b5b1e25.jpg

Edytowane przez Stryjek
  • Lubię to! 2
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Trochę zmian, w końcu wpadły pedały szosowe look keo 2 max, testuje też karbonową kierownicę ze zintegrowanym mostkiem od chińczyka, na razie jestem pozytywnie zaskoczony. 

. 460ad37be5750e97bba8ea0fd1816d6d.jpg

Edytowane przez Stryjek
  • Lubię to! 2
Opublikowano

No i chyba siodło się zmieniło,cóż to za model ?

Opublikowano

Siodło miało być chwilowo i na testy ale okazało się że na twardej desce bez wyściółki jest zaskakująco wygodnie.

Kupiłem to cudo od chińczyka z ali za niewielkie pieniądze. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siema,

Kozak canon szczególnie w tych butach :) Widać, że inwestycje poczynione tam gdzie to istotne. Jak się kierownica spisuje od tego chińczyka i czy masz gdzieś nazwę użytkownika?

Opublikowano (edytowane)

Kierownica jak za taką cenę nie jest zła, myślałem ze będzie gorzej i oddam ją młodemu. 

Nie jest to wzór jakiejś mega sztywności ale źle też nie jest, wiadomo że enve będzie dużo sztywniejsze i 10 razy droższe ;) 

Potestuje jeszcze i postaram się coś więcej napisać, kupowałem tutaj:

https://pl.aliexpress.com/item/2015-superlogic-New-full-carbon-handlebar-Road-bicycle-handlebar-and-stem-carbon-fiber-Integrated-Handlebar-With/32544116068.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1RG9uX

Edytowane przez Stryjek