Skocz do zawartości

Cube Nuroad 2021 r. - specyfikacje.

pierruś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś wybrałem się pojeździć i zapoznać z nowym towarzyszem Jak dla mnie to super się prowadzi, czuję jakbym przesiadł się z Golfa III (9-letni Medano Contour 1.1) do nowego Mercedesa, od razu poszedłem w SPDkach na najlżejszej regulacji i było ok (nie chcę zapeszać tfu!) Podjazdy w takich butach to sama przyjemność. Wychwyciłem trzy rzeczy, które muszę wyregulować:
1. Przednia przerzutka, o której już wspominałem, moim zdaniem nie powinna obcierać o "łyżkę", gdy nie ma krzyżowania, trymowanie nie pomagało.
2. Klamkomanetki muszę mieć bardziej skierowane w moją stronę, bo w górnym chwycie dźwignie są za daleko, muszę nienaturalnie wyciągać mocniej palce do hamowania
3. Gdy stoję i kręcę do tyłu słyszę jakieś dziwne hałasy/stukanie od strony pedałów, ciężko mi to zlokalizować, nie jest to słyszalne przy każdym obrocie, tylko jak tak mocniej "depnę" do tyłu. Gwinty pedałów nasmarowałem przed wkręceniem, także to raczej pedały nie strzelają.

Podsumowując, poza tymi małymi niedogodnościami, które są do wyregulowania, jestem mega zadowolony z zakupu

• Lubię to! 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam:-)

Proszę o podpowiedź - czy rama XL cube nuroad będzie odpowiednia dla wzrostu 198cm? Jak wysocy jesteście posiadacze XL? Jeśli przychodzi Wam pomysł na gravela dla 2metrowca to też poproszę:-)

Scott speedster odpada (zamówiony prawie rok temu nie ma nawet perspektyw na odpowiedź, kiedy przyjdzie).

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Zastanawiam sie nad kupnem nuroad race 2022 ale mam obawy odnośnie tego patentu z zaciskiem sztycy. Prawda ze słabo to działa, śrubki się wyrabiają, sztyca opada i trzeszczy?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 17.08.2020 o 20:42, Strek napisał:

W zasadzie w modelu Nuroad Pro nic się nie zmieniło poza kolorem i trochę innym sposobem spawania tylnego trójkąta. Mam model z 2020  i przymierzam się właśnie do wymiany kół. W modelu na 2021 koła też takie jak w moim. Szkoda bo mogli  to poprawić.    

Wydaje mi się że piasty nie są dobrej jakości .Ok Nuroad Pro to najtańszy model . Brandowane przez Cube ale kto jest producentem ciężko dojść. W moich bieżnie łożysk mają przebarwienia po przejechaniu zaledwie 800 km co dobrze nie wróży. W tylnej piaście coś chrobocze jakby dostał się do niej piasek czyszczenie i wymiana smaru nie pomogło nie rozbierałem bębenka może tam coś nie gra. W międzyczasie musiałem dociągać szprychę także z tyłu. Mam jeszcze inny rower z Cube MTB Attention z 2019 z tym że tam są piasty shimano i zero problemu. Sam nie wiem może pech ale jak prześledzisz temat z tymi piastami są problemy nie tylko u mnie.

Poza kołami nie mam się do czego przyczepić. Fajnie się jeździ. A Nuroad Race ma GRX na pokładzie z dobrymi kołami w które można doinwestować to całkiem niezła maszyna może być. No chyba że nowe modele mają już inne piasty.

ja mam Nuroada z 2019 roku i  piastę zmieniałem. Ciężko ją dostać i lepiej za wczasu zamówić na chińskim portalu bo na pewno strzeli. To bolączka od lat tego roweru. Tylna piasta