japluc Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Nie korzystam bo mam przyczepkę ale fotelik nie haczy o oponę. Zależy jak daleko jest wysunięty - mój się reguluje, i jaka jest waga dziecka... Z tego powodu przesiedliśmy się na weehoo.I tak mam takie samo "zgrubienie" - zamocowałem uchwyt pod nim.Sent from my iPhone using Tapatalk
aherok Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 43 minuty temu, japluc napisał: Nie korzystam bo mam przyczepkę ale fotelik nie haczy o oponę. Zależy jak daleko jest wysunięty - mój się reguluje, i jaka jest waga dziecka... Z tego powodu przesiedliśmy się na weehoo. I tak mam takie samo "zgrubienie" - zamocowałem uchwyt pod nim. Sent from my iPhone using Tapatalk Super, dzięki za info. W międzyczasie wysłałem zapytanie do Cube zobaczymy, co mi powiedzą na twardość ramy w tym miejscu
radekzaj Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Przykład uchwytu hamax na Nuroad Race 2021Wyżej bym nie montował. Sent from my iPhone using TapatalkPrzy okazji zapytam co to za koszyk na bidon oraz tylna lampka? I jakiego bidonu używasz? Ja w oczekiwaniu na rower kupiłem już parę rzeczy i jeszcze się rozglądam właśnie za lampką i bidonem. Na razie mam upatrzone Camelbak Podium Chill Dirt Series, koszyk Elite Custom Race Plus oraz pierwsza generacja lampki Mactronic WALLe. Polecasz coś (lub odradzasz)?
japluc Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Przy okazji zapytam co to za koszyk na bidon oraz tylna lampka? I jakiego bidonu używasz? Ja w oczekiwaniu na rower kupiłem już parę rzeczy i jeszcze się rozglądam właśnie za lampką i bidonem. Na razie mam upatrzone Camelbak Podium Chill Dirt Series, koszyk Elite Custom Race Plus oraz pierwsza generacja lampki Mactronic WALLe. Polecasz coś (lub odradzasz)?Koszyk Cube idealnie pod kolor ramy Bidon mam camelbak 0,71 lJak przyjdzie wiosna to kupię drugi taki zestaw.Lampka Lezyne KTV na USB.Jak kupiłem była naładowana fabrycznie nie wiadomo na ile, więc doładowałem i od trzech mc nie ładuje fakt też że dużo po zmroku nie jeżdżę Ale lampka bardzo spoko. Gumka porządna, nie jak te z decathlona co pękają po miesiącu.Sent from my iPhone using Tapatalk
Przemek2786 Opublikowano 27 Listopada 2020 Opublikowano 27 Listopada 2020 Wg specyfikacji widelec jest karbonowy, a co z rura sterową? Też karbonowa czy aluminiowa?
aherok Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 W dniu 27.11.2020 o 19:22, Przemek2786 napisał: Wg specyfikacji widelec jest karbonowy, a co z rura sterową? Też karbonowa czy aluminiowa? Tak, ma być cały karbonowy
aherok Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Dla zainteresowanych kupnem: dostałem dziś informacje od Skiteam, że w przyszłym tygodniu planują "akcję dostaw" i powinny pojawić się wszystkie rozmiary. Dziś mają 58 na stanie
radekzaj Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgadza się, również dostałem info od sprzedawcy w sklepie (nie Skiteam), że mój zamówiony w październiku Cubek ma być u nich na początku przyszłego tygodnia i następnie będą wysyłać do klientów.
Strek Opublikowano 16 Grudnia 2020 Opublikowano 16 Grudnia 2020 To w starym roku masz szanse jeszcze pośmigać....😊
radekzaj Opublikowano 16 Grudnia 2020 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Jasna sprawa Dziś go złożyłem, na razie jeszcze bez pedałów, bo muszę kupić smar grafitowy na gwinty. Potem pozostanie mi poćwiczyć wpinanie/wypinanie na sucho (to moje pierwsze SPD) i w sobotę ruszam na trasę
Yan Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Uczenie się jazdy z SPD na nowym rowerze to nie jest dobry pomysł. Niestety wiem to z doświadczenia
Strek Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 4 minuty temu, Yan napisał: Uczenie się jazdy z SPD na nowym rowerze to nie jest dobry pomysł. Niestety wiem to z doświadczenia Racja. Założyć jakieś zwykłe platformy i pojeździć, oswoić się z nowym rowerem - nie głupi pomysł. Zwłaszcza gdy nie jeździło się do tej pory z spd.
radekzaj Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Ok, przemyślę to jeszcze Takie laickie pytanie: do czego są te śrubki dodatkowe na zdjęciu? 2 x komplet czterech śrub, czterech gumowych zatyczek i czterech naklejekoraz1 x komplet czterech śrub
Strek Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Prawdopodobnie śrubki do mocowania bagażnika, błotników ...zaślepki będą pasowały w puste otwory do tych śrubek które znajdziesz w widelcu i tylnym trójkącie jak dobrze pamiętam. Mogą być też śrubki do mocowania koszyków na bidon. Naklejki do miejsc gdzie pancerze mają kontakt z ramą. Edytowane 17 Grudnia 2020 przez Strek
radekzaj Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Ok dzięki za info.Do koszyka na bidon były dwie śrubki, które wykorzystałem właśnie w tym celu, to co na zdjęciu to mi właśnie zostało i myślałem, że trzeba coś jeszcze przykręcić składając rower.
Strek Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Daj sobie czas i posprawdzaj czy wszystko jest dobrze dokręcone a przy okazji czy nie brakuje gdzieś śrubek. Odnośnie koszyków na bidon powinny być dwa mocowania na dwa koszyki. Edytowane 17 Grudnia 2020 przez Strek
radekzaj Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Są dwa mocowania do bidonu, ale ja wykorzystałem jedno. Te dwie śrubki do koszyka bidonu dostałem dodatkowo, bo poprosiłem o nie sprzedawcę przed wysyłką roweru do mnie.Jasne, że sprawdziłem, moim zdaniem nic nie brakuje i wszystko jest poskręcane. Serwis sklepowy również twierdzi, że sprawdzili rower przed wysyłką, nawinęli owijkę, także miałem tylko przykręcić siodełko, kierownicę, pedały i przednie koło.
radekzaj Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Nie wiem czy przednia przerzutka jest dobrze wyregulowana, chodzi mi o ten "wózeczek", tzn. łańcuch o niego obciera do lewej strony gdy jest ustawiony na trzeciej zębatce z tyłu i na małej z przodu, czyli jest praktycznie prosty (nie ma krzyżowania). Czy to tak ma być? Czy mogę którąś śrubką wyregulować sam "wózeczek"? Albo przesuwać samym ustawieniem przerzutki na rurze?Nie chcę sam za dużo kombinować, mam w pobliżu sprawdzony serwis to najwyżej podjadę do nich w ostateczności.
japluc Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Pod dużym katem łańcucha (wysokie przełożenie) będziesz musiał ręcznie trymowac biegi, zobacz ze przednia przerzutka ma jeden dodatkowy stopień „pomiędzy”. Wówczas na bardziej przeciwstawnych biegach aż tak łańcuch nie szura o łyżkę.Sent from my iPad using Tapatalk
radekzaj Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Ok, muszę poczytać o trymowaniu i poćwiczyć te "pół-biegi".Czyli rozumiem, że to ustawienie przełożeń tak jak widać na zdjęciu wymaga już trymowania?
Yan Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Ustawienie na zdjęciu nie powinno wymagać trymowania. Z trymowaniem problem powinien pojawić się dopiero na 1 albo 2 biegu skrajnym czyli na małym z przodu mogą ocierać dwie najmniejsze z tyłu i na odwrót w przypadku dużego blatu. Z tego co jest widać to raczej problem naciągnięcia linki ewentualnie poprawić ustawienie samej przerzutki.
radekzaj Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Dokładnie, też mi się wydawało, że to złe ustawienie przedniej przerzutki.
japluc Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Ja na Nuroad race 2021 trymuje już na 3 blacie, przerzutkę regulowałem 2x w serwisie. Nie jest to jakieś wielkie szuranie, raczej pojedyncze uderzenia łańcucha o łyżkę, ale dzieje się to już na trenażerze, co przy idealnie gładkiej jeździe nieco mnie irytuje.Sent from my iPad using Tapatalk
Yan Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 W przypadku @radekzaj po zrzuceniu na najniższy bieg raczej ocierania nie powinno być, może jedynie delikatne ale to też przypadłość wyższych i nowszych modeli w jeździe to nie przeszkadza. Na zdjęciu widać że albo jest za mocno naciągnięta linka albo niewyregulowana śrubka od ograniczenia. Trzeba popróbować i znaleźć złoty środek.
Rekomendowane odpowiedzi