Skocz do zawartości

Do usunięcia!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wydaje mi się, żeby to driftowanie pozwalało utrzymać prędkość.

Mojej ulubione filmy że zjazdów są od Briana Safy, moje dwa ulubione:
-

-

Gdyby blokowanie koła pomagało, Safa na pewno by to robił

Pozdrawiam, Jarek
Opublikowano (edytowane)

Trzeba brać pod uwagę,  że mija w łuku po wewnętrznej auto jadące obok. Samochód musi wyhamować i on też jadąc od środka. To w tym przypadku daje mu przewagę wychodząc z zakrętu, w końcu to tylko golf. Myślę , że nie ugrałby nic z drugim jednośladem taką metodą. 

Edytowane przez elmapeto
Opublikowano
9 godzin temu, Łabędź napisał:

Macie jakieś swoje sprawdzone patenty na zwiększenie tempa zjazdu, bez podnoszenia czynnika śmierci w oczach?

Linia jazdy w zakrętach jest bardzo ważna, trzeba trafić idealnie w wierzchołek zakrętu, wtedy pokonasz zakręt najszybciej i najbezpieczniej. Hamowanie, jeśli jest potrzebne powinno się odbyć przed zakrętem a nie w zakręcie, jeśli hamujesz w zakręcie, to albo wszedłeś w niego za szybko, albo nie trafiłeś w wierzchołek zakrętu i musisz się ratować, te drifty na pewno spowalniają i to sporo, ale takie opanowanie roweru też może się przydać w momencie gdy zbyt optymistycznie (za szybko) zabierzemy się za jakiś zakręt.

Linie jazdy można sobie bardzo fajnie poćwiczyć ( i to nie żart) na gokartach ;)

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Łabędź napisał:

blokuje tylne koło i robi zakręt driftem. Kilkakrotnie da się ten manewr zauważyć, więc to raczej nie przypadek:

To jest Vittorio Brumotti, a ten manewr zapożycza z fixie, gdzie inaczej się nie da. Jak się ma takiego skilla jak on, to możesz brać zakręty jak chcesz, nawet robiąc stoppie na przednim kole.

PS. filmik na jakieś 99% jest ustawiony, a te drifty są 101% na pokaz.

Edytowane przez nctrns
  • Lubię to! 1