Skocz do zawartości

Kask FullFace

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć

zastanawiam się nad kupnem kasku typu fullface. Oglądałem kask Kask Fox V1 MATA Helmet MX co o nim sądzicie?

Opublikowano

Witam oglądałem się za kaskiem MET Parachute HES ale nie wiem czy będzie wystarczająco wytrzymały i przewiewny.

Proszę o pomoc

Opublikowano

Będzie przewiewny a nawet przy obecnej pogodzie będzie Ci zimno w głowę
Jedyny problem na który warto zwrócić uwagę
Np mnie tylna regulacja po docisnieciu gryzą w tylna część głowy
Druga sprawa to taka że nie mieszczą się wszytkie gogle w nim, mam gogle firmy Tygu i był problem w weszły jak już weszły uciskaly mnie w nos co mnie bardzo denerwować zaczynało, ponoć pasują dobrze gogle acerii 100%
Tutaj masz test tego kasku
https://www.1enduro.pl/test-met-parachute-hes/
W Polsce rozmiar S jest niedostępny z tego co szukałem dla siebie były tylko od M w górę
52cffc1b710622b2bf1ae67365d37434.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam czy ktos mogl by mi polecic, doradzix jaki full face kask do 200 zl taki zebym się nje zabil?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Za 300zł masz SIXSIXONE COMP. Dobra sprawdzona konstrukcja.

Edytowane przez Puncu
Opublikowano

Obejrzyj kaski O'Neal i 7 Protection. Najtańsze modele są w okolicach 200 PLN. Ale wiem jakie one maja certyfikaty bezpieczeństwa... Generalnie jak dużo jeździsz to warto zainwestować.

Pozdrawiam

Krzysiek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siema polecacie jakies kaski full face przeznaczone do downhill'u, freeride'u do około 300zl ??

Opublikowano (edytowane)

Zakładałam ten wątek, więc go aktualizuję. Zakupiłam wreszcie kask - Bell Super 3R w niebieskim kolorze (będzie mi do Soila pasował ;)).

Przymierzałam Uvexa Jakkyl, ale szczęka w tym kasku jest tak bardzo pochylona w dół, że miałam wrażenie, iż prędzej sobie mostek tą szczęką uszkodzę niż ochronię twarz.

Mierzyłam też Foxa Proframe, ale kask ten do mnie też nie przemówił i strasznie ciężko wchodził na głowę - jak już wlazł, to było w miarę ok, ale o mało sobie policzków nie poobcierałam. Gdybym go miała w ciągu dnia kilka razy włożyć i zdjąć, to bym chyba z czerwoną twarzą chodziła.

Bell Super 3R leżał za to idealnie - zarówno z wpiętą szczęką, jak i bez niej. Do tego nie zrobił mi z głowy dyni, bo z tych trzech kasków jest najsmuklejszy.

Teraz czekam na dostawę z bikeinn, bo w sklepie stacjonarnym mieli tylko czarno-różowy w moim rozmiarze :( 

bell-super-3r-mips.thumb.jpg.c7ed1642e152fa8bc52c3bb1807120b9.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, piter614 napisał:

Czyli widzimy się na Srebrnej Górze

Z przyjemnością :)

Teraz jeszcze muszę ochraniacze wygodne na kolana i łokcie kupić, ale to przy kolejnej wypłacie. Moje Nukeproof Critical DH Pro jednak są na mnie za duże.

Opublikowano

Napisz do speedy będziesz miała może rabat
Ja brałem u niego

Opublikowano
Godzinę temu, piter614 napisał:

Napisz do speedy będziesz miała może rabat emoji16.png
Ja brałem u niego

Muszę najpierw przymierzyć i zobaczyć, co na mnie pasuje, bo ostatni zakup w ciemno średnio mi wyszedł pod względem dopasowania. Ale o koledze speedy będę pamiętać :) 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć mam pytanie jaki polecacie kask fullface z foxa do 500zł?

Edytowane przez _Kaczor_
Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze nie kupuj bez przymierzania. Przy kaskach cena ma duże powiązanie z jakością.

Edytowane przez User56sz
Opublikowano
14 minut temu, User56sz napisał:

Po pierwsze no kupuj bez przymierzania. Przy kaskach cena ma duże powiązanie z jakością.

Ok a jaki kask polecasz?

Opublikowano

Dobre kaski produkuje włoska firma MET, ale poczytaj cały wątek, tu jest sporo wiadomości na twoje pytanie. 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Siema znalazłem kask bell ballistic i zastanawiam sie czy bedzie to dobry wybór i czy wytrzyma długo ale zastanawiam się bo jest zrobiony z włókna szklanego 

Proszę o szybką odpowiedź 

Pozdrawiam Dominic 

Edytowane przez Dominic par
Opublikowano

Za dobry kask trzeba zapłacić
Tutaj są różne aspekty dobra ochrona, dobra wentylacja
Ten kask jest z niskiej półki obstawiam że będzie w nim gorąco, jednak głowę ochroni, w tej cenie lub inaczej na na tej półce kaski wszytkie będą podobne
Czy długo wytrzyma to zależy od ciebie
Jednak nie czytałem opisu i nie wiem czy wyciąga się środek do prania jeżeli się wyciąga można się zastanowić na zakupem jeżeli nie odpuścił bym bo nie będziesz miał jak go wyprać, powiem Ci z dosciadczenia że jest to dość ważne gdyż nie jaz kilka dni gdzieś używałem kasku fullface i robił się od potu i kurzu zwyczajnie wstretny
Jednak po wypadnie środek lądował w pralce i jest igiełka