Pjed88 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Opublikowano 7 Grudnia 2020 W dniu 3.12.2020 o 17:25, Łukasz Tkacz napisał: Znalazłem temat po tym jak najpierw znalazłem na allegro tę przerzutkę. Sprawa wygląda tak, że mam Tribana 500 dla mojej lubej i idzie on w stronę gravela - ma szosowy napęd R3000 2x9 (klamki szosowe, do tego 50/34 - 11-32) no i dla niej to za cięzkie, kompletnie niepotrzebne. Myślałem o innej korbie, ale myślę też o 1x bo jedną korbę mam i tak do wykorzystania. Parował ktoś może z klamkomanetkami R3000? W sumie skoro to też 9s to powinno pójść bez problemu? Na Twoim miejscu mocno bym się zastanowił nad zakupem tej przerzutki. Mnie do tej pory nie udało się jej ustawić idealnie a Polski oddział Sunrace odpisał mi dziś, że po testach które zrobili wynikło iż poprawnie pracuje tylko z hakami direct mount. Przy zwykłych hakach są problemy.
Grzegorz_Macko Opublikowano 16 Maja 2022 Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) Ja zakupiłem wersję 10 rzędową tej przrzutki Sunrace. I też mam problem z jej montażem do standardowego haka. kółeczko prowadzące jest za blisko zębów kasety. Sprzedawca dopiero po mojej interwencji napisał, że producent mu podał, że to jest do DM. Zastanawiam się nad zastosowaniem adaptera Roadlink, żeby ją odsunąć od kasety i zobaczyć jak sobie będzie radzić z kasetą 11-50T Wady jakie znalazłem to: - bardzo nietypowe mocowanie linki od manetki i za mała dziurka w śrubie, nie da się tej linki przecisnąć, można jedynie rozwiercić, albo montować na okrętkę, - kółeczko prowadzące linkę, to plastikowe wychodzi bardzo w stronę szprych, że linka prawie ociera o prowadnicę łańcucha. Choć wydaję się , że projekt poprawili, bo teraz ta prowadnic linki dalej plastikowa, ale demontowana. Edytowane 16 Maja 2022 przez Grzegorz_Macko
Motke Opublikowano 19 Maja 2022 Opublikowano 19 Maja 2022 W dniu 16.05.2022 o 16:46, Grzegorz_Macko napisał: I też mam problem z jej montażem do standardowego haka. kółeczko prowadzące jest za blisko zębów kasety. Sprzedawca dopiero po mojej interwencji napisał, że producent mu podał, że to jest do DM. Jeśli to jest twoje zdjęcie to nie jest to mocowanie DM (direct mount) tylko zwykłe do zwykłego haka. Przeczytaj uważnie cały ten wątek bo tutaj jest wszystko wyjaśnione czym jedno różni się od drugiego. A na początek ustal co tak naprawdę kupiłeś bo to co jest na zdjęci to nie jest RDM900 tylko może jakaś szosowa a taka na pewno nie zadziała z kasetą 11-50T.
Grzegorz_Macko Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 Nie, to nie jest RDM900, to jest RDMS100 Na zdjęciu moim to wygląda tak i sprzedawca twierdzi, że pytał producenta, że to jest na Direct i wg mnie ma rację, bo na haku wózek jest za blisko kasety. Albo b-link, albo na DM, inaczej nie zadziała.
Ultegra Opublikowano 12 Października 2022 Opublikowano 12 Października 2022 Czy da się w jakiś sposób zamontować do tej przerzutki d link z przerzutki shimano?
morfeusz1805@o2.pl Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Minęło kilka lat i jak skończyły się problemy z tytułową przerzutką? Rozumiem, że można zapomnieć o prawidłowym działaniu SunRace RDM900 na haku o standardowym mocowaniu? Czy wcześniej wspomniana Microshift ADVENT RD-M6195M także ma mocowanie na DM? Czy oprócz w/w są jeszcze inne przerzutki 9rz ze sprzęgłem?
Rekomendowane odpowiedzi