Gophfer Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2020 To jest urok jazdy na rowerze zimą, na podjazdach się gotujesz, a na zjazdach zamarzasz. Trzeba samemu regulować wentylacje przez rozpinanie delikatnie kurtki na podjazdach, bo nie ma ciuchów, które tak szybko odprowadzą nadmiar ciepła na zewnątrzDokładnie
mareq Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Kurtki przeciwdeszczowej bym nie ubrał, bo to jest gwarancja zagotowania. Jeśli nie pada lub jest tylko mżawka to nie używam niczego co zatrzymuje wilgoć.
tazi_90 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 To jest jedyna kurtka jaką mam, sprawdza się też jako kurtka wiatrówka dlatego jak jest poniżej 8 st. to wybieram kurtkę. Jak zjeżdżam z górki, szczególnie przy silniejszym wietrze to wcale nie żałuje, że ją ubrałem. W tym sezonie jesienno-zimowym zainwestowałem w koszulkę, która ma od przodu membranę zatrzymującą wiatr, świetna sprawa, jeśli jest tak do 6-7st. i wiem, że będę jeździł po płaskim i nie będę miał takich skoków temperatur typu: gotuje się, jest mi zimno, znowu się gotuje. Na to jeszcze bluza i jazda.
dantorse Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 Chodziłam z kurtką każdego dnia tygodnia
tomekwck Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Zależy jaki jest to dzień. Jak temperatura jest wysoka to nie nakładam niczego, po prostu koszulkę. Jak jest lekko zimno albo mam perspektywy na ochłodzenie to wybieram jakąś wygodną bluzę (wolę bluzy bez kaptura, są dla mnie ogólnie bardziej komfortowe niż bluzy z kapturem) Jak jest bardziej zimno albo jak jest ryzyko deszczu to biorę ze sobą koniecznie kurtkę z kapturem. Dobrze jest sobie ubranie dobrac po prostu do pogody. Fajne bluzy mają tutaj https://frazesy.com/dla-niej/autorsko/bluzy Edytowane 8 Września 2020 przez tomekwck
Rekomendowane odpowiedzi