Gość Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 Pokażesz na zdjęciu nam te rysy ?
Accent_Szaj Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 @Ares dobrze piszę,bo piszę z doświadczenia,tym bardziej,że wklejając wpis z innego forum,wyjaśnił wszystko jak jest. @PeKa zrób tak jak jest napisane w poście. Inni piszą o rękojmi,która nie ma nic do reklamacji. Ps. Rozmawiałeś w ogóle ze sklepem,który sprzedał ci rower? Może oni zadzwoniliby i załatwili Ci przyjęcie roweru do dystrybutora(sprzedawcy) w twoim mieście
Franz Mauer Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 @Ares mnie nic się nie wydaje. Wynika to z przepisów prawa i warunków gwarancji. Zapoznaj się z treścią zanim zaczniesz bezwiednie powtarzać innych... 🤨
PeKa Opublikowano 23 Października 2019 Autor Opublikowano 23 Października 2019 Jestem po kontakcie z innym sklepem, bez problemu przyjmą rower, także potwierdza się moje przekonanie co do sklepu, gdzie zasięgnąłem pierwszej informacji, że jest... (Wstaw odpowiednie słowo). Jutro do nich jadę.O wynikach reklamacji poinformuję.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Accent_Szaj Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 @Franz Mauer po co dalej drążysz temat? Wiadomo prawo prawem,ale respektowanie go to całkiem inna para kaloszy.Zawsze uważam,że lepiej się dogadać uparcie dążyć do wyegzekwowania swoich praw ,bo jak ktoś się uprze,to i tak nic nie zrobisz. Tutaj zaszła taka możliwość(dogadania się),o której poinformował właśnie @Ares i uważam,że właśnie on pomógł najbardziej w tym wątku
PeKa Opublikowano 24 Października 2019 Autor Opublikowano 24 Października 2019 Rower przyjęty w sklepie, zgłoszenie wysłane do Giant Polska. Czekam.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Franz Mauer Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 @Accent_Szaj nie do końca rozumiem Twoją uwagę. Radzę wyciągnąć wnioski z powyzszej dyskusji na przyszłość dla siebie, bo po to są dyskusje na tym forum... 😁
Ares Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 8 minut temu, Franz Mauer napisał: @Accent_Szaj nie do końca rozumiem Twoją uwagę. Radzę wyciągnąć wnioski z powyzszej dyskusji na przyszłość dla siebie, bo po to są dyskusje na tym forum... 😁 Już Ci tłumaczę choć odstąpiłem od dyskusji właśnie by nie robić dalszego bajzlu z którego nic nie wynika. W jednym zdaniu potwierdziłeś dokładnie to co ja napisałem a szukasz dziury w całym i sypiesz radami. Nie masz delikatnego wrażenia, że piszesz od rzeczy? Twoje słowa Cytat W Giancie napisane jest wprost, że reklamację gwarancyjną realizuje się za pośrednictwem autoryzowanego punktu sprzedaży rowerów Giant, z czego wynika, że nie wysyłasz ramy do samego Gwaranta tylko do najbliższego sklepu z listy że strony Giant Polska A tu masz to samo tylko po mojemu; Cytat Każdy najbliższy sklep Gianta ma obowiązek zając się Twoją sprawą. Gianta Polska to nie obchodzi bo niby dlaczego miało by obchodzić?
Franz Mauer Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 @Ares masz rację, zwracam honor. Piszemy dokładnie o tym samym.
Ares Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 (edytowane) Na koniec tematu jeszcze raz proszę i to nie tylko w kwestii Gianta byście nie dali się robić w balona. Czytajcie dokładnie co Wam przysługuje a sklepy co się migają od swoich obowiązków wobec zarówno Was jak i dystrybutora na dany kraj omijajcie szerokim łukiem. Nie będzie klientów to splajtują i to będzie najlepsza dla nich kara. W kupie siła i dzięki takiemu podejściu oszuści z Cult Bikes czy Harfy nie są już autoryzowanymi centami serwisowymi zarówno Fox'a jak i RockShox'a... Edytowane 24 Października 2019 przez Ares
komandosek Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 17 minut temu, Ares napisał: Na koniec tematu jeszcze raz proszę i to nie tylko w kwestii Gianta byście nie dali się robić w balona. Czytajcie dokładnie co Wam przysługuje a sklepy co się migają od swoich obowiązków wobec zarówno Was jak i dystrybutora na dany kraj omijajcie szerokim łukiem. Nie będzie klientów to splajtują i to będzie najlepsza dla nich kara. W kupie siła i dzięki takiemu podejściu oszuści z Cult Bikes czy Harfy nie są już autoryzowanymi centami serwisowymi zarówno Fox'a jak i RockShox'a... Ale mógłbyś się czasem hamować trochę co? Oszuści z Harfy to nie brzmi jakoś wybitnie. Mój kolega pracuje w Harfa Harryson, nigdy nie zauwazyłem by był oszustem. Tam jest dużo ludzi którzy swoje życie związali z kolarstwem, czy zawodowym czy teraz biznesowym.
Ares Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 @komandosek a czy ja nadaję na Twojego kolegę? Nie odnoszę się też personalnie do nikogo. Oszuści i złodzieje dlatego stracili przedstawicielstwo. Oczekiwałeś, że będą oszukiwać wszystkich? Oszukali kupę ludzi i dlatego szły skargi również do centrali RS'a. Mnie zniszczyli swego czasu konkretną rzecz za nie małe pieniądze. Czasu bez roweru to już nawet nie liczę. Cudem się wywinąłem od strat finansowych więc wybacz ale zdania nie zmienię. Odmawiali mi notorycznie napraw gwarancyjnych choćby Reverba bo ich zdaniem po sezonie już nie przysługuje. To samo z damperami. Za rozdawanie cukierków RS się na nich nie wypiął. Także ten tego... Nie mniej nie ma tego złego... Obecnie daję sobie spokój z gwarancjami bo się przez nich wyleczyłem.
komandosek Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 21 minut temu, Ares napisał: @komandosek a czy ja nadaję na Twojego kolegę? Nie odnoszę się też personalnie do nikogo. Oszuści i złodzieje dlatego stracili przedstawicielstwo. Oczekiwałeś, że będą oszukiwać wszystkich? Oszukali kupę ludzi i dlatego szły skargi również do centrali RS'a. Mnie zniszczyli swego czasu konkretną rzecz za nie małe pieniądze. Czasu bez roweru to już nawet nie liczę. Cudem się wywinąłem od strat finansowych więc wybacz ale zdania nie zmienię. Odmawiali mi notorycznie napraw gwarancyjnych choćby Reverba bo ich zdaniem po sezonie już nie przysługuje. To samo z damperami. Za rozdawanie cukierków RS się na nich nie wypiął. Także ten tego... Nie mniej nie ma tego złego... Obecnie daję sobie spokój z gwarancjami bo się przez nich wyleczyłem. To na kogo nadajesz? Na Henryka Charuckiego?
Ares Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Dziwne pytania zadajesz. Jak oddasz auto do autoryzowanego serwisu i Ci go uszkodzą wypinając się na Cibie to czy obchodzi Cię nazwisko właściciela czy mechanika. Opinię ma skopany dany serwis jako taki i tyle. Ja nawet nie twierdzę, że obecnie są świetni bo trzeba już samemu zdobyć klienta i zapracować na opinię. Odniosłem się tylko i wyłącznie do "walki" klientów o swoje gdzie przez opinię owych klientów ta konkretna firma straciła autoryzację potężnego koncernu.
komandosek Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 (edytowane) Harfa harryson jest dystrybutorem Srama na Polskę i nie słyszałem by coś się w tej sprawie zmieniło. A Pan Henryk to żywa historia polskiego kolarstwa i właściciel Harfy, dlatego ośmieliłem się spytać Edytowane 24 Października 2019 przez komandosek
Piotr78 Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 (edytowane) Kiedyś na własne oczy widziałem ramę, bodaj 3 letnią gianta wysłaną na reklamację i wróciła z odrzuceniem wniosku reklamacyjnego ze względu na użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem, że jeżdżona zawodniczo ( a nie po bułki do sklepu ). Taki był tego sens. Zmierzyli też średnicę główki ramy wzdłuż i wszerz ( było jajo - nieco inne wartości ) i tym właśnie się podpierali twierdząc, że rama była ostro użytkowana, więc na gwarancji naprawa nie podlega ( pęknięcie za mufą suportu bodajże, albo pod główką ramy - już nie pamiętam , dawno to było ). A rama była na owe czasy jedną z najwyższych modeli gianta - atx890. /edit Taka rama: https://www.pinkbike.com/photo/8830758/ Edytowane 24 Października 2019 przez Piotr78
PeKa Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor Opublikowano 7 Listopada 2019 Wracamy do tematu. 24go października zawiozłem rower do sklepu, sklep przyjął rower, zrobił zdjęcia i poinformował, iż informacja o rozpatrzeniu i jej wyniku musi do mnie trafić w ciągu 14 dni. Dzisiaj mija 15 dzień, postanowiłem więc zadzwonić do sklepu. Otrzymałem informację, iż z przyczyn różnych (nie będę cytował, bo nie ma to żadnego znaczenia) nie wyszła informacja zwrotna do mnie, ale Giant odpowiedział na reklamację już 24go, w dzień oddania roweru. Na podstawie zdjęć stwierdzili, że to lakier, poniżej cytuję przesłaną dziś, po moim telefonie, odpowiedź :"Proszę wydać klientowi rower. Zaznaczyć zakres pęknięcia. Na chwile obecna wygląda to na pękniecie wierzchniej warstwy lakieru. Proszę obserwować tą rysę." Spodziewałem się, że nie będzie łatwo... Wrzucam zdjęcie:
Piotr78 Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) Jeszcze trochę, a pewnego dnia będą to stwierdzać na podstawie przeczuć. Choć już jest bardzo blisko. ( tego dnia ) Edytowane 7 Listopada 2019 przez Piotr78
Ares Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 W dniu 26.10.2019 o 23:24, unknow01 napisał: Natomiast ja miałem problem z damperem w nowym Giant Trance Advanced , od nowości, i nikt nie robił żadnego problemu, a przy okazji miał ktoś dziwne objawy z FOX DPX2 ? piszczenie, tarcie w nowym damperze ??? coś takiego:https://www.youtube.com/watch?v=RaAPWxqHsWo https://www.youtube.com/watch?v=c6BX5nX4Wx4 https://www.youtube.com/watch?v=e29pW96FjWk Ja walczę z przykładem nr 2 czyli tym z czerwonego roweru w Fox'e X2. Niestety autoryzowane serwisy Fox'a na Polskę nie dawały rady. Dopiero znajomy ogarnął temat na nieco ponad sezon solidnej jazdy. Obecnie znowu takie samo chlupanie czyli zapowietrzenie. I tak miał iść na serwis więc nie narzekam ale jakoś czarno to widzę.
Accent_Szaj Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 40 minut temu, Piotr78 napisał: Jeszcze trochę, a pewnego dnia będą to stwierdzać na podstawie przeczuć. Choć już jest bardzo blisko. ( tego dnia ) Zatrudnią wróżkę na etat A tak na poważnie,to zapytaj czy łaskawie ktoś to oceni nie na podstawie zdjęć,czy na koszt Giant masz oddać rower do rzeczoznawcy? Ps. Tyle dobrze,że dzięki @Ares nie musiałeś dymać te 500Km
PeKa Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Opublikowano 8 Listopada 2019 Zatrudnią wróżkę na etat A tak na poważnie,to zapytaj czy łaskawie ktoś to oceni nie na podstawie zdjęć,czy na koszt Giant masz oddać rower do rzeczoznawcy? Ps. Tyle dobrze,że dzięki [mention=5057]Ares[/mention] nie musiałeś dymać te 500Km Istotnym w tym wszystkim jest fakt, że nie dostałem informacji o reklamacji w ciągu 14 dni. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Accent_Szaj Opublikowano 8 Listopada 2019 Opublikowano 8 Listopada 2019 12 minut temu, PeKa napisał: Istotnym w tym wszystkim jest fakt, że nie dostałem informacji o reklamacji w ciągu 14 dni. Wiesz,tu akurat liczy się dni robocze, po drodze były dni wolne, święta itd.
PeKa Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Opublikowano 9 Listopada 2019 Jesteś w błedzie, 14 dni kalendarzowych Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
PeKa Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Opublikowano 9 Listopada 2019 Rower odebrany. Sprawa wędruje do Rzecznika Konsumenta. Giant, robicie to źle...Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
PeKa Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Opublikowano 9 Listopada 2019 Masz wrzucone zdjęcie, mało Ci? TCR Advanced, zadowolony? Ja mam lać płynem UV? Nie bądź śmieszny, tak jak śmieszny jest Giant oceniając pęknięcia na podstawie zdjęć. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi