Piotr78 Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 Jakie zamierzasz mieć stopniowanie korby ? Poszukam top swinga z górnym.
AdamHoof Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 1 godzinę temu, Piotr78 napisał: Jakie zamierzasz mieć stopniowanie korby ? Poszukam top swinga z górnym. 24/34 choć zastanawiam się czy nie lepiej byłoby 26/36. Wczoraj robiłem trening i przy 100 kadencji miałem 32/11 (przy 3x9) i byłem zadowolony z prędkości itp choć moja stała kadencja bardziej 80-90. Podjazdy ćwiczyłem na 32/21-24 przy kadencji około 70 i dawałem radę więc na szybko myśląc zostawiłbym 24/34 A jak noga zacznie pracować to wymienię najwyżej na wyższe.
ahaja Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 No tak - na takiej też miałem 2x9 bo zablokowałem śrubą H wejście na duży blat - kiedy miałem stopniowanie korby 36/26. Zmieniłem tylko dlatego, że mam teraz różnicę 14T (36/22) między zębatkami i inne mocowanie. Z FD-M590 na ramie Peak'a nie mogłem jej już niżej zamontować, ale mimo to pracowała bardzo dobrze.
Accent_Szaj Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 45 minut temu, AdamHoof napisał: 24/34 choć zastanawiam się czy nie lepiej byłoby 26/36. Przy takich blatach i krótkim wózku na 2rz., powinna ci wejść przerzutka i bidon.
AdamHoof Opublikowano 28 Października 2019 Opublikowano 28 Października 2019 No i zapadła decyzja iż inwestycja w obecny rower to tylko wymiana tylnej przerzutki na taką samą (używka z OLX z ponoć mocną sprężyną). Zauważyłem, że noga jest najważniejsza. Trening spowodował iż podjazd testowy jest już prawie prawie zdobyty. Jeszcze ze 2 miechy i będzie gitarowo. A przyszły rok przesiadka na nówkę 27.5 bądź 29 na SLX 2x12 Wg kalkulatora takie przełożenia najbardziej mi pasują. Przynajmniej to co zaobserwowałem po obecnych treningach czego mi brakuje.
Rekomendowane odpowiedzi