Skocz do zawartości

RockShox 30 RL 27.5 9QR - opinie.

szuszu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koniecznie, to powodzenia w montażu i miłego użytkowania ;D

Opublikowano

Cześć 🙋

Amorek już mam ...nie no bajunia!

W czwartek ze znajomym założymy bo wtedy ma czas...

DSC_5712.JPG

Nie wiem jaki skok ma ale z tego co widzę na wykresie na goleni to chyba ma....100 mm 😕

DSC_5713.JPG DSC_5712.JPG
Opublikowano

100 mm czyli standard :) miałeś farta że z prostą rurą jest :D oby służył.

• Pomógł 1
Opublikowano

Amorek już założony.... 

Prezentuje się świetnie... Zobaczymy jak w terenie się sprawdzi 😎

DSC_5714.JPG DSC_5715.JPG
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak teraz patrzę, nie masz siodła dziobem do góry za wysoko? 

Opublikowano

39 minut temu, Kruk napisał:

nie masz siodła dziobem do góry za wysoko? 

Pewnie,że ma ;) 

@szuszu czyść rower przed każdym serwisem.Błoto + serwis= kłopoty 

Opublikowano (edytowane)

Wiem, na początku tak jeździłem bo mi było wygodnie ale dzięki moim bardzo dobrym znajomym, którzy mnie przekonali zmieniłem już położenie siodelka...prostata i te sprawy oraz rzeczywiście.... na stromych pojazdach tylek mi nie zjeżdża do tyłu, bardziej koordynuje i balansuje biodrami 😳👍👊

A mycie ? Ja tak bardzo nie przywiązuje wagi do mycia. Jedynie jak bardzo w błocie jest upaprany to tylko szatką przecieram bo rame mam w macie i łatwo schodzi błoto jak jest suche. Dlatego tak widać że brudny. To samo z osprzętem: raz dwa kubelkiem wody polać potem spryskać odtłuszczaczem osprzęt delikatnie , opłukać kubełkiem wody, wysuszyć , nasmarować łańcuch i gotowy do jazdy...nic trudnego 😊👊

Edytowane przez szuszu
Opublikowano
2 godziny temu, szuszu napisał:

prostata i te sprawy oraz rzeczywiście.... na stromych pojazdach tylek mi nie zjeżdża do tyłu, bardziej koordynuje i balansuje biodrami 😳👍👊

coś o tym wiem....mi lekarz jasno powiedział. dziura w siodle jak największa, albo jak najgłębsze wgłębienie aby nie odcinać krwi ani nic od prostaty, dlatego mam selle italia SLR Super Flow.

Opublikowano

Znalazłem to siodełko.....powiem Ci że ciekawie wygląda no i cena kolosalna 😲 tylko że ja mam sztyce tak skonstruowaną, że ustawienie siodelka ze śrubą baryłkową mam centralnie pod jajami. I jak teraz będę miał to siodełko to wbijać mi się będzie....trochę lipa. Sztycę mam z BOP