Skocz do zawartości

Tarcze 180 tył/przód

Quelux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

wraca do swojego pierwotnego stanu.

tak tylko pod warunkiem, że wcześniej została odprężona termicznie. Temat rzeka ogólnie

Opublikowano

Sprzęt zakupiony, jutro będzie montowane. Akurat wolne. Oby tylko pogoda dopisała ;)

DSC_0027.JPG
Opublikowano

Fotka niewyraźna :/ 

Napisz co tam kupiłeś ,bom strasznie ciekaw :) 

Dobrej zabawy,mam nadziej,że będziesz zadowolony

Opublikowano

Piasty przód /tył deorki m6000

2x Zaciski m6000

Tarcze Sm-rt81 180 i 160 ;)

Przewody do hampli sm-bh90-ss (2x)

Adapter 180 na przód 

Nyple czarne i to wszystko. Niedługo zabieram się za robotę. Jedyna rzecz jaka pozostaje mi do wymiany na przyszłość to widelec, ale to kwestia miesiąca/ dwóch i wymienię :)

Opublikowano

Tarcze XT mają tylko jedną magiczną właściwość, pająk aluminiowy który wygłusza brzęczenie (czyli wibracje) podczas jazdy, nie hamowania. Nic więcej, nawet moge powiedzieć, że są głośne podczas hamowania, jak chcecie to załącze film jak buczą bez opamiętania ;). 

Opublikowano
2 godziny temu, Volbore napisał:

Piasty przód

Na QR9 ,czy na sztywną oś QR15? Pytam,bo piszesz później,że masz w planie kupić amora,a amorek na QR15 jest dużo sztywniejszy.Szkoda przeplatać koło 2 razy.

Godzinę temu, PiotrekGT napisał:

jak chcecie to załącze film jak buczą bez opamiętania ;)

Chcemy,ale wiesz,że stąpasz po cienkim lodzie ;) ,bo zaraz ja poślę filmik, gdzie jest cisza jak makiem zasiał(mam RT81) i się zacznie.

Opublikowano

XT SM RT 76 - Pająk aluminiowy i stalowa tarcza

XT SM RT 81 i SM RT 86 - Pająk aluminiowy i 3 warstwowa tarcza stal-aluminium-stal.

Opublikowano

@Accent_SzajChyba wstąpiłem właśnie w bagno :D

Hamulec Srag Guide R, klocki seryjne organiczne, tarcza odtłuszczona cleanerem do tarcz samochodowych.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PiotrekGT napisał:

klocki seryjne organiczne

Klocki organiki piszczą nie tarcze :), wiem bo u syna w rowerze mam to samo.Po wymianie klocków cisza

Odnośnie mojego filmiku,to właśnie w Krakowie lało jak z cebra :),więc lipa

Ale u mnie, na półmetalikach (jak jest sucho) to cisza

Haha i zaczęło się.

Było tarcie i ustawianie zacisku,to teraz buczenie.Hahahaha Padam :D.Kolejny temat rzeka 

Edytowane przez Accent_Szaj
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Accent_Szaj napisał:

właśnie w Krakowie lało jak z cebra :)

Witam w klubie, ja taki pół Krakowianin :)

a właściwie to w 9/12 bądź jak kto woli w 3/4 Krakowianin :D

Edytowane przez PiotrekGT
Opublikowano

Znam te klocki, kupie jak zajade organiki

Opublikowano

Ja do moich M8020 muszę czekać na kevlary :( 

A póki co to nad palnik twoje organiki,ponowne odtłuszczenie i powinno się uspokoić,bo nie ma takiej tragedii 

Opublikowano

Mi to nie przeszkadza, cykliczne dzwonienie podczas jazdy mnie wkurzalo ale xt nie maja tego problemu

Opublikowano

Temat rzeka o wypalaniu klocków, takie wypalanie jak już to tylko metaliki i też nie zawsze działa. Ogólnie odradzam takie zabiegi bo klocek ma pory w sobie , nawet metalik, i w nie wchodzi olej, i nawet jak z wierzchu opalimy klocki to z czasem będzie to samo bo klocek się zedrze i odsłoni znów zaolejoną cześć klocka.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Kruk napisał:

bo klocek ma pory w sobie , nawet metalik, i w nie wchodzi olej, i nawet jak z wierzchu opalimy klocki to z czasem będzie to samo bo klocek się zedrze i odsłoni znów zaolejoną cześć klocka.

Nie zgadzam się(chyba 1 raz z Kruk'iem). Przy czyszczeniu tak jest,ale wypalanie to całkiem inna metoda. Tu SPALASZ olej który wypala się cały.

Pod wpływem temperatury odparowuje z nawet najmniejszych szczelin po czym spala się całkowicie 

Mam pomysł. Kruk nawet jak się nie zgadzasz to niech będzie po twojemu :) ,ale urwijmy  ten temat rzekę :D

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

Na QR9 ,czy na sztywną oś QR15? Pytam,bo piszesz później,że masz w planie kupić amora,a amorek na QR15 jest dużo sztywniejszy.Szkoda przeplatać koło 2 razy.

Przód 15 oczywiście, niestety nie mam możliwości w konstrukcji ramy dać 12 z tyłu :(.  Amorek chce wymienić na Epixonka tego z czarnym lagami w macie w sumie nie wiem czy jest pod 15 hmm... ale to jeszcze miesiąc czy dwa i wymienię.

Edytowane przez Volbore
Opublikowano

Może odparować choć nie musi pamiętaj w życiu tylko śmierć jest pewna :D 

I taki "patent" tylko się sprawdza na metalikach, pół metaliki, kevlary, ceramiki o żywicznych nie wspomnę, to mieszanki ze spoiwami które ogień może po prostu spalić.

A i jak już takie opalenie robić, to papier 300-600 gradacji i przeczyścić powierzchnie klocka.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Kruk napisał:

Może odparować choć nie musi pamiętaj w życiu tylko śmierć jest pewna :D 

I taki "patent" tylko się sprawdza na metalikach, pół metaliki, kevlary, ceramiki o żywicznych nie wspomnę, to mieszanki ze spoiwami które ogień może po prostu spalić.

A i jak już takie opalenie robić, to papier 300-600 gradacji i przeczyścić powierzchnie klocka.

OK.  Jak obiecałem zostaje po twojemu ;)

Tym bardziej że PiotrekGT mówi że mu się tak nawet podoba :D

2 godziny temu, PiotrekGT napisał:

Mi to nie przeszkadza, cykliczne dzwonienie podczas jazdy mnie wkurzalo ale xt nie maja tego problemu

56 minut temu, Volbore napisał:

Przód 15 oczywiście,

To super.Co do amora ,to dobrze że wziąłeś  piastę przód na QR15 , bo amora będziesz zmieniał,a po co 2 razy przeplatać koło. Na 100% coś ci polecimy