leander Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Gratuluję! Przyjemnego jeżdżenia. Widzę, że wersja matowa, ale chyba takie zostały na stanie. Kierownicę i ja mam ustawioną za wysoko. Właściwie przestawioną w ramach eksperymentów. Na razie jest OK. Wczoraj znów mi się trafił odcinek dość kiepskiego asfaltu... Boję się pomyśleć, jak drgania tłumi widelec aluminiowy, skoro na karbonie jest tak, jak jest ;). W weekend może zrobię jakieś kółko, a potem na przegląd gwarancyjny muszę Sensę odstawić.
Dawwwid Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Ja już od tygodnia również jestem właścicielem Wersja matowa, ale taka od początku mi się bardziej podobała
kapa39911 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 W jakim sklepie kupowaliscie rowery?Ja kupilem przez allegro na szybkich rowerach i otrzymałem egzemplarz z wadliwą klamkomanetka. Przednia przerzutka nie reaguje na zmiany przełożeń...Miał ktoś taki problem?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Dawwwid Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Dokładnie na szybkichrowerach, przez allegro, żadnych problemów, nawet dorzucili dwa bidony tacx shiva z logo sensa. Rower bardzo dobrze zabezpieczony, co prawda w kartonie po jakimś rowerze Cube, ale szczegół
Hurin Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 10 minut temu, Zbyszek.K napisał: A w moim coś "pedały" strzelają jak jadę pod obciążeniem po prostu cykają jak zegarek jak jadę na na małej kadencji... klamkomanetki chodzą jak ta "lala" U mnie też prawy pedał m520 cyka jak zegarek,ale to chyba wina samych pedałów niż korby. Muszę je w końcu po swojemu przeserwisować i wtedy zobaczyć czy przejdzie czy zwrot na gwarancję.
Hurin Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Teraz, Zbyszek.K napisał: Patrz o tym nie pomyślałem, też ma m520 ale nówki sztuki z Decathlonu. Dodam jeszcze że coś głośno jedzie ale to już chyba wina opon i asfaltu. Moje też nówki z decathlonu. Miesiąc było ok i nagle z jazdy na jazde regularne cyk cyk cyk i to tylko prawy. Próbowałem już dokręcania, ale bezskutecznie. Teraz tylko zostaje rozebranie ich i przesmarowanie po swojemu. Jak nie pomoże to zwrócę.
kapa39911 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Dokładnie na szybkichrowerach, przez allegro, żadnych problemów, nawet dorzucili dwa bidony tacx shiva z logo sensa. Rower bardzo dobrze zabezpieczony, co prawda w kartonie po jakimś rowerze Cube, ale szczegół A przerzutki sam regulowales?Ja oczywiście ze swoim zezowatym szczęściem musiałem dostać jakiś lipny egzemplarz... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Dawwwid Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) Nic nie musiałem regulować w napędzie wszystko działa jak powinno. Jednak stwierdzam, że musiałem trochę tylną przerzutkę Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Dawwwid
leander Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2019 A do mnie rower przyszedł słabo zapakowany - pudło po jakimś innym rowerze, sklejone nieskutecznie cienką, biurową taśmą klejącą, wypełnione różnymi przypadkowymi zapychaczami. Na szczęście wiele złego się nie stało, choć minimalnie tylne koło odbiega od ideału.
kapa39911 Opublikowano 22 Września 2019 Opublikowano 22 Września 2019 Jakie siodełka mieliście zainstalowane w Waszych rowerach od nowości? San Marco Monza, czy Supra XC?
ibanezz Opublikowano 23 Września 2019 Opublikowano 23 Września 2019 Witam. Również Sensa. Giulia. Koszyki Elite Fly. Zakup dokonany w szybkichrowerach. Zapakowany dość starannie. Wystarczyło przykręcić koła, kierownicę i siodełko. Przy 180cm zdecydowałem się na rozmiar 55. Dość sportowa pozycja. Bardzo udany zakup.
leander Opublikowano 27 Września 2019 Autor Opublikowano 27 Września 2019 Trochę mnie tu nie było. Dziś odebrałem rower z serwisu gwarancyjnego wymaganego przez producenta. Koło przy okazji poprawione. Miałem też problem właściwie od początku ze śruba regulacji przedniej przerzutki. Albo jej się dostało przy transporcie razem z kołem (mało prawdopodobne), albo ja ją przekręciłem (bardziej prawdopodobne ), ale już przód wchodzi jak trzeba. To chyba jeszcze trzeba pojeździć, nie? Swoją drogą, zasiał mi się w głowie trenażer... W dniu 22.09.2019 o 22:47, kapa39911 napisał: Jakie siodełka mieliście zainstalowane w Waszych rowerach od nowości? San Marco Monza, czy Supra XC? San Marco
leander Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 Korzystając z wyżowej pogody, w mijającym tygodniu zrobiłem małą pętelkę. Chyba pierwszy raz w życiu ganiałem na rowerze w lutym, przy temperaturze ok. 6 stopni. Całkiem fajne wrażenia, rower jedzie, nieco gorzej na otwartej przestrzeni, gdy zaczynało nieco wiać. Ale to, o co się martwiłem, czyli strój, nie zawiodło. Kurtka, rękawiczki i podkoszulka z Decathlonu, spodnie Vezuvio. Tylko w uszy za zimno - kominiarka motocyklowa to za mało, muszę jeszcze jakąś opaskę na uszy polarową zarzucić. Sądzę, że jeszcze w lutym sobie śmignę :).
leander Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) Każdy wie, jaka jest sytuacja. Korzystając z tego, że mogę #zostanwdomu (serio, serio) i z ładnej pogody, umyłem i posmarowałem rowery i poprawiłem kierownicę w szosie (na zdjęciu jeszcze zbyt zadarta). Sensą już jeździłem w tym roku, ale jeszcze żony Wagant i mój cross Krossa. A jutro... Odkryłem drugą zaletę mieszkania na wsi - w czasie pandemii łatwo wyjść z domu bez kontaktu z ludźmi, więc pewnie zrobię jakąś pętelkę, bo ma być +17 (tylko jak to się ubrać? nie przyzwyczaiłem się jeszcze do takiego ciepła ). Edytowane 18 Marca 2020 przez leander
lukjar9572 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 W dniu 11.07.2019 o 22:20, leander napisał: Stało się. Kupiłem pierwszy rower szosowy. Dziękuję za porady w stosownym temacie. W skrócie - stary Kross Evado zostaje jako rower do (w dalszym ciągu) szlajania się po lasach i wąwozach oraz jako pojazd z szoferem dla córki w foteliku. Myślałem o Krossie Vento 4 dość mocno, ale dobra cena i fajne kolory, w tym lubiany przeze mnie pomarańczowy (zwłaszcza wobec beznadziejnego malowania Vento 4) zdecydowały, że wyłożyłem nieco więcej i kupiłem Sensę Trentino SL Shiny 105. O taki: https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-trentino-sl-shiny-105-2019-wyprzedaz/ Rower jest na pełnej grupie 105, z całym karbonowym widelcem, więc wobec rozważanego Vento 4 lepiej, a od Vento 5 na 105 nieznacznie słabiej (koła ma chyba nieco gorsze). Rower już skręcony, jeszcze mostek muszę dokręcić, bo się rusza, hamulce wstępnie poprawione. pedały dokręcone (na razie tanie platformowe), łańcuch posmarowany, koszyk na bidon jest (pomarańczowy!) i.... może jutro uda się przejechać. jaka cena była wprzedażowo ? tez sie mocno zastanawiam
pawburd43 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Jak po czasie wasze sensy się sprawują? Zastanawiam się nad SENSA TRENTINO SL 105 2020 za 3899zł Byłbym to mój pierwszy poważniejszy zakup, do tej pory jeżdzę na Cannondale Racing 900 2.8 Series z 94' i chciałbym coś świeżego do mojej kolekcji
leander Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 W dniu 13.04.2020 o 13:22, lukjar9572 napisał: jaka cena była wprzedażowo ? tez sie mocno zastanawiam Jeśli dobrze pamiętam, to 3800, ale to było rok temu (w lipcu). W dniu 14.04.2020 o 23:35, pawburd43 napisał: Jak po czasie wasze sensy się sprawują? Zastanawiam się nad SENSA TRENTINO SL 105 2020 za 3899zł Byłbym to mój pierwszy poważniejszy zakup, do tej pory jeżdzę na Cannondale Racing 900 2.8 Series z 94' i chciałbym coś świeżego do mojej kolekcji W tym roku to na razie nie poszalałem, ale to przypadłość wielu, jak sądzę. Trenażera niestety nie mam. Jeździłem w lutym i marcu, wszystko OK, chce się jeździć.
leszek1za Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Witam szajbajki, Dwa tygodnie temu przybyła do mnie Sensa Trentino SL 105 2020. Wrażenie w realu ok. Niestety przez panującą sytuację do tej pory stała bezczynnie. Ale jutro już można odpalić rumaka. Jak przejdę trochę km to podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam
leander Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2020 14 godzin temu, leszek1za napisał: Witam szajbajki, Dwa tygodnie temu przybyła do mnie Sensa Trentino SL 105 2020. Wrażenie w realu ok. Niestety przez panującą sytuację do tej pory stała bezczynnie. Ale jutro już można odpalić rumaka. Jak przejdę trochę km to podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam To samochód serwisowy obok? Podobne malowanie ;). Gratuluję zakupu. Ja też wkrótce przewietrzę rower, a dodatkowo sprawdzę nową "zabawkę" do monitorowania aktywności (na razie tylko na bieganiu wokół piwnicy testowałem).
leszek1za Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 3 godziny temu, leander napisał: To samochód serwisowy obok? Podobne malowanie ;). Gratuluję zakupu. Ja też wkrótce przewietrzę rower, a dodatkowo sprawdzę nową "zabawkę" do monitorowania aktywności (na razie tylko na bieganiu wokół piwnicy testowałem). Rumak przewietrzony. Sansa dała radę. Ja też mimo, że prawie miesiąc w fotelu 😃. Teraz tylko trochę korekt do ustawienia i dalej w drogę.
pawburd43 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 20 godzin temu, leszek1za napisał: Witam szajbajki, Dwa tygodnie temu przybyła do mnie Sensa Trentino SL 105 2020. Wrażenie w realu ok. Niestety przez panującą sytuację do tej pory stała bezczynnie. Ale jutro już można odpalić rumaka. Jak przejdę trochę km to podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam Daj znać jak się jeździ, mam ją również na celowniku
leszek1za Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 W dniu 20.04.2020 o 19:14, pawburd43 napisał: Daj znać jak się jeździ, mam ją również na celowniku Przejechałem się parę razy i wrażenia dobre. Tylko jak na początek chyba przesadziłem z kilometrami i przydarzyło się tzw wiosenne kolano. Rozmiar roweru jaki zakupiłem to 51 przy moim wzroście 168. Ogólnie polecam zarówno rower jak i sklep szybkierowery.pl.
leander Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Ja też po izolacji zrobiłem kółko. Niewielkie, ale wiosenna zadyszka jest (choć wróciłem też do biegania na wiosnę, zatem nadzieja na lepsze ).
leszek1za Opublikowano 6 Maja 2020 Opublikowano 6 Maja 2020 Jeden z kolegów prosił o fotki. Narazie trzy bo tyle mam na telefonie. Jak wrócę do domu zrobię parę i wrzucę.
piterrrxd Opublikowano 6 Maja 2020 Opublikowano 6 Maja 2020 Jaka jest pozycja na tym modelu? Wygląda na bardziej przesuniętą w stronę sportowej. Ciekawi mnie też jak są poprowadzone linki pod supportem.
Rekomendowane odpowiedzi