Anton Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) 5 minut temu, Red napisał: Właściwe to każdy model MTB od Unibike'a jest na tej samej ramie wiec jeździć będą tak samo. Jeśli nie chcesz przepłacać ani bawić się w upgrade'y to celuj w Evo albo Flite'a nawet z poprzedniego rocznika. Właściwe to każdy model MTB od Unibike'a jest na tej samej ramie wiec jeździć będą tak samo. Jeśli nie chcesz przepłacać ani bawić się w upgrade'y to celuj w Evo albo Flite'a nawet z poprzedniego rocznika. Tak.jak kupie rower to nie przewiduje jego upgrade.unibike mnie odpowiada ze wzgledu ceny do jakosci. a fusion tez moze byc? Evo jest na sprezynie,flite na amorze powietrznym. Czy do maratonow ktore organizuje kaczmarek electric mtb amor sprezynowy wystarczy? Edytowane 22 Maja 2017 przez Anton
Red Opublikowano 22 Maja 2017 Opublikowano 22 Maja 2017 Fusion to już słaby sprzęt. Raczej dla osób które nie myślą o maratonach czy choćby trudniejszym terenie.
Anton Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) 9 minut temu, Red napisał: Fusion to już słaby sprzęt. Raczej dla osób które nie myślą o maratonach czy choćby trudniejszym terenie. Czyli fusionem pojezdze wszedzie oprocz maratonow? Rozwazam takie modele:unibike evo,unibike flite,giant talon ltd 29,merida big nine 300 oraz romet mustang 1 i 2 na kolach 29 cali. Ktory wybrac? Ktore sa na podium jako nr 1,2 i 3? Jakie marki rowerow dominuja na maratonach? Edytowane 22 Maja 2017 przez Anton
Wog Opublikowano 22 Maja 2017 Opublikowano 22 Maja 2017 Najlepiej gościu to kup sobie to wszystko naraz. Ile Ty masz lat?
Anton Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) 42 Nie wszystkie na raz tylko jeden z nich Edytowane 22 Maja 2017 przez Anton
Wog Opublikowano 22 Maja 2017 Opublikowano 22 Maja 2017 26 minut temu, Wog napisał: Najlepiej gościu to kup sobie to wszystko naraz. Ile Ty masz lat? Dżizas, czlowieku! To był sarkazm ? <załamka>
Anton Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Czy maratony mtb to rowniez jazda przez/po blocie, kaluzach itp? Czyli jazda po terenach gdzie sie rower zwlaszcza mocno zbrudzi 13 godzin temu, Anton napisał: 42 Nie wszystkie na raz tylko jeden z nich Mialo byc 24.taki maly blad? 13 godzin temu, Red napisał: Fusion to już słaby sprzęt. Raczej dla osób które nie myślą o maratonach czy choćby trudniejszym terenie. Trudniejszy teren to jaki? Edytowane 23 Maja 2017 przez Anton
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Czy jezeli bede mial w rowerze mtb 29 cali sztywna os,taperowane stery,zintegrowana korbe,powietrzny amortyzator to czy wowczas szybciej pokonam trase maratonu niz na rowerze mtb nie posiadajacym wymienionych komponentow?? Edytowane 26 Maja 2017 przez Anton
malkontent Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 Ja przejechałem kilka maratonów na rowerze kupionym 4 lata temu za 1400 zł. Z hamulcami tarczowymi ale na linkę, z "archaicznym" osprzętem 3x8 od Shimano. Nie ma co kombinować, podejdź do sklepu, zobacz na czym dobrze się jeździ, kup rower i jedź na maraton. Jeżeli jesteś tak jak ja - tatusiem z brzuchem po 40 to raczej na podium nie wskoczysz, rower na pewno też nie będzie wielką przeszkodą lub pomocą (chyba, że przekombinujesz). Na innym forum @misiojedzie napisał mi, że jeżeli myślę o starcie w maratonie, to po prostu zapisz się i pojedź na dystansie Mini, Fit lub jak jest on nazwany (20-30 km). 1
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) 10 minut temu, malkontent napisał: Ja przejechałem kilka maratonów na rowerze kupionym 4 lata temu za 1400 zł. Z hamulcami tarczowymi ale na linkę, z "archaicznym" osprzętem 3x8 od Shimano. Nie ma co kombinować, podejdź do sklepu, zobacz na czym dobrze się jeździ, kup rower i jedź na maraton. Jeżeli jesteś tak jak ja - tatusiem z brzuchem po 40 to raczej na podium nie wskoczysz, rower na pewno też nie będzie wielką przeszkodą lub pomocą (chyba, że przekombinujesz). Na innym forum @misiojedzie napisał mi, że jeżeli myślę o starcie w maratonie, to po prostu zapisz się i pojedź na dystansie Mini, Fit lub jak jest on nazwany (20-30 km). Jak sie jezdzilo na rowerze za 1400zl na maratonach? o podium nie mysle.mysle zeby ukonczyc maraton i nie koniecznie na ostatnim miejscu. Dlatego pytanie o rower mtb i jego specyfikacje/wyposazenie, czy wybrac taki za np 5000zl czy wystarczy za do 3000zl? Edytowane 26 Maja 2017 przez Anton
malkontent Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Jak się jeździło - fajnie :-) Po 15km odcięcie a potem walka o życie :-) Próba charakteru i determinacji. I wielka radość jak uda się dojechać do mety w 3/5 stawki i do tego w limicie czasowym. Rower mi nie przeszkadzał i nie pomagał - na moim poziomie nawet rower za 20.000 nie spowoduje gwałtownej zmiany. Edytowane 26 Maja 2017 przez Admin Słownictwo!
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) To np merida big nine 100 albo kross level b1 albo unibike fusion tez na taki maraton wystarcza?? Edytowane 26 Maja 2017 przez Anton
artfal Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 Widuje na maratonach ludzi na rowerach trekingowych lub starych MTB i dają radę ukończyć. Wszystko zależy od celu jaki chcesz osiągnąć i od tego jakie masz możliwości fizyczne.
malkontent Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 Wystarczą. Przynajmniej na początku, albo po jakimś czasie zmienisz rower, albo go zakatujesz i pomyślisz o czymś nowym, ale wtedy już będziesz wiedział czego Ci brakuje. W ostatnich sektorach startowych spotkasz nie tylko tanie MTB takie jak Indiana, ale też ludzi na Wagantach z błotnikami i lampkami.
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) No wlasnie.na taki maraton mozna tez pojechac rowerem trekingowym? 30 minut temu, malkontent napisał: Wystarczą. Przynajmniej na początku, albo po jakimś czasie zmienisz rower, albo go zakatujesz i pomyślisz o czymś nowym, ale wtedy już będziesz wiedział czego Ci brakuje. Planuje zakupic jeden rower i nie zamierzam kupowac nowego. Zalezy mi na takim ktory wytrzyma bo nie zamierzam kupowac nowego czy zmieniac na nowy? Cytat W ostatnich sektorach startowych spotkasz nie tylko tanie MTB takie jak Indiana, ale też ludzi na Wagantach z błotnikami i lampkami. 44 minuty temu, Anton napisał: No wlasnie.na taki maraton mozna tez pojechac rowerem trekingowym? Planuje zakupic jeden rower i nie zamierzam kupowac nowego. Zalezy mi na takim ktory wytrzyma bo nie zamierzam kupowac nowego czy zmieniac na nowy? Moze sie tez okazac ze takie maratony mtb mnie nie odpowiadaja i tym samym rower mtb tez nie bedzie mi potrzebny.a w zupelnosci starczy np. crosowy lub gravelowy Edytowane 26 Maja 2017 przez Anton
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Czy do startow w maratonach mtb jest potrzebny amortyzator powietrzny lub czy sprezynowy wystarczy? Edytowane 26 Maja 2017 przez Anton
mariuszm Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 38 minut temu, Anton napisał: Czy do startow w maratonach mtb jest potrzebny amortyzator powietrzny lub czy sprezynowy wystarczy? Wystarczy każdy dobry amortyzator - powietrzny lub sprężynowy - żeby Ci rąk nie oberwało na wertepach
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Opublikowano 26 Maja 2017 51 minut temu, mariuszm napisał: Wystarczy każdy dobry amortyzator - powietrzny lub sprężynowy - żeby Ci rąk nie oberwało na wertepach To jakie sa te dobre sprezynowe?
mariuszm Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 8 godzin temu, Anton napisał: To jakie sa te dobre sprezynowe? W nowych rowerach najczęściej spotkasz amortyzatory Suntoura i RockShox'a. Suntour XCT i XCM bym unikał, już lepiej ostatecznie XCR - chociaż ten coraz częściej bywa powietrzny . Dowolny RockShox, który znajdziesz w rowerze za 3000-4000 zł da sobie radę na maratonie. Chociaż ludzie jeżdżą maratony też na XCM i XCR i spokojnie dojeżdżają do mety. Wg mnie rower to 1/4, czasem może 1/3 sukcesu, pozostałe to kolarz, jego kondycja i technika. Profesjonalista wyciśnie z każdego roweru 100%, amatorowi i F-Si za kilkadziesiąt koła niewiele pomoże.
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Dzieli za info?pzdr 49 minut temu, mariuszm napisał: W nowych rowerach najczęściej spotkasz amortyzatory Suntoura i RockShox'a. Suntour XCT i XCM bym unikał, już lepiej ostatecznie XCR - chociaż ten coraz częściej bywa powietrzny . Dowolny RockShox, który znajdziesz w rowerze za 3000-4000 zł da sobie radę na maratonie. Chociaż ludzie jeżdżą maratony też na XCM i XCR i spokojnie dojeżdżają do mety. Wg mnie rower to 1/4, czasem może 1/3 sukcesu, pozostałe to kolarz, jego kondycja i technika. Profesjonalista wyciśnie z każdego roweru 100%, amatorowi i F-Si za kilkadziesiąt koła niewiele pomoże. A ten xcr powietrzny (xcr air) sr suntoura jest dobrym powietrznym amortyzatorem? A tak przy okazji. Nie bralem udzialu w takich maratonach.na jakich rowerach(w sensie rodzaju:crosowy,trekingowy i innych) jezdza ludzie na maratonach mtb? 12 minut temu, Anton napisał: Dzieli za info?pzdr A ten xcr powietrzny (xcr air) sr suntoura jest dobrym powietrznym amortyzatorem? A tak przy okazji. Nie bralem udzialu w takich maratonach.na jakich rowerach(w sensie rodzaju:crosowy,trekingowy i innych) jezdza ludzie na maratonach mtb? 12 minut temu, Anton napisał: Dzieli za info?pzdr A ten xcr powietrzny (xcr air) sr suntoura jest dobrym powietrznym oamortyzatorem? A tak przy okazji. Nie bralem udzialu w takich maratonach.na jakich rowerach(w sensie rodzaju:crosowy,trekingowy i innych) jezdza ludzie na maratonach mtb? Ja wlasnie czesto spotykam w rowerach amortyzator xcr sprezynowy (czyli nie xcr air) Edytowane 26 Maja 2017 przez Anton
mariuszm Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 6 minut temu, Anton napisał: Dzieli za info?pzdr A ten xcr powietrzny (xcr air) sr suntoura jest dobrym powietrznym oamortyzatorem? A tak przy okazji. Nie bralem udzialu w takich maratonach.na jakich rowerach(w sensie rodzaju:crosowy,trekingowy i inne) jezdza ludzie na maratonach mtb? XCR Air to budżetowy amor. Na pewno będzie lepszy od sprężynowców typu XCT czy XCM. Większość na MTB, ale są i tacy co na crossowych śmigają - wiele zależy od terenu. Obejrzyj sobie kilka filmików z polskich maratonów MTB, np. te Szajbajka to zobaczysz na czym tam jeżdżą.
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Ogladalem.oprocz mtb innych nie widzialem 9 minut temu, Anton napisał: Ogladalem.oprocz mtb innych nie widzialem Nie wiem czy sie pchac w drozsze amory suntoura lub rockshoxa. Szkoda mi forsy na cos czego moge nie wykorzystac.dla przykladu:naped shimano XTR jest mi nie potrzebny bo jego precyzji i wlasciwosci nie wykorzystam i byc moze nie odczuje jego perfekcyjnego dzialania. Ogolnie:nie lubie placic za cos co moze byc nie wykorzystane. Bo skoro byc moze wystarczy mi sprezynowy i to nawet sr suntour xcr (i nawet nie rockshox xc) to po co mam sie pchac w inne i drozsze? Edytowane 26 Maja 2017 przez Anton
misiojedzie Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Uwierz mi że można objechać część ludzi na fajnych rowerach b'twinem z decathlona za 1299zł. Po prostu rower jaki by nie był sam nie pojedzie. Drogi sprzęt może pomóc, ale wszystko i tak zależy od ciebie. Pzdr
Anton Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Opublikowano 27 Maja 2017 55 minut temu, misiojedzie napisał: Uwierz mi że można objechać część ludzi na fajnych rowerach b'twinem z decathlona za 1299zł. Po prostu rower jaki by nie był sam nie pojedzie. Drogi sprzęt może pomóc, ale wszystko i tak zależy od ciebie. Pzdr Tylko czy sie taki rower nie rozpadnie?
Rekomendowane odpowiedzi