bahamut24 Opublikowano 23 Listopada 2022 Opublikowano 23 Listopada 2022 Ja używam tego do pogody, pokazuje kiedy i ile może padać (oczywiscie nie zawsze sie sprawdza)
Rowerowa Szajba Opublikowano 23 Listopada 2022 Opublikowano 23 Listopada 2022 2 godziny temu, bahamut24 napisał: Ja używam tego do pogody, pokazuje kiedy i ile może padać (oczywiscie nie zawsze sie sprawdza) A to czasem nie ma podobnie oryginalnie wgrane podczas synchronizacji z telefonem. Bo mi pogoda wyskakuje akurat co w danej godzinie będzie.
Chertan Opublikowano 24 Listopada 2022 Opublikowano 24 Listopada 2022 Czy ktoś z was używa widżety w garminach? Co daje wogole taka instalacja dodatków? Czy da się to potem jakoś odinstalować z samego licznika? I które ewentualnie macie sprawdzone?Ja używam https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/fac50ef3-77b2-466c-9f4f-4dcb2feb49a3 oraz pól danych (daje dużo więcej parametrów w widoku mapy) https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/b3dc604d-ffb0-4cfd-99be-c2cdeac2215a i
MarcinH Opublikowano 25 Listopada 2022 Opublikowano 25 Listopada 2022 Ja podobnie jak @Chertan, jedyne widgety jakie mam to GRouteLoader i gimporter. Wlasciwie oba robia to samo, czyli pozwalaja zaimportowac z telefonu GPX w trakcie rejestrowania trasy bez przerywania tej trasy (zeby podmienic track na ten nowy GPX i po nim jechac dalej). W trakcie rejestrowania przejazdu nie dzialaja aplikacje, a widgety owszem.
Rowerowa Szajba Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 W dniu 24.11.2022 o 19:07, Chertan napisał: Ja używam https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/fac50ef3-77b2-466c-9f4f-4dcb2feb49a3 oraz pól danych (daje dużo więcej parametrów w widoku mapy) https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/b3dc604d-ffb0-4cfd-99be-c2cdeac2215a i Tomten widget z polami danych powiemmze spoko wygląda jak to tak pokazuje. Może się słuszne akurat na ten. Bo oryginalnie to pokazuje tylko 2 parametry w czasie pracy. Czegoś jednak dodatkowo brakuje. A jak np. taki widget usunąć potem.?
Rowerowa Szajba Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 U mnie te widgety raczej nie będą działać w samym liczniku widzę taki komunikat :
Bujak Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 aplikacje IQ i widgety to 2 różne rzeczy.Widgety są w górnym pasku po lewej/prawej
Rowerowa Szajba Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 10 minut temu, Bujak napisał: aplikacje IQ i widgety to 2 różne rzeczy. Widgety są w górnym pasku po lewej/prawej Wiem gdzie są widgety w 530 ale takie zapytanie. Próbuje wgrać pokazuje że wygrało a widgetu jak nie było tak nie ma. Brak czy coś jeszcze trzeba zrobić żeby się wyświetlił. Lub gdzie indziej go muszę szukać? A może to się wgrywa tylko i wyłącznie podłączając licznik kablem do kompa ?
Rowerowa Szajba Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) W sumie to nie działa wogole nie wiem czemu. Niby zainstalowane niby jest a ile działa. Chyba sobie odpuszczę z tym. Ważne że licznik działa jak należy. Poza tym sam w sobie ma tyle opcji że w 100% wystarcza. I zastanawiam się po co mi jakie widgety jeszcze. Edytowane 28 Listopada 2022 przez Rowerowa Szajba
Adam1979 Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Cześć. Jestem nowym posiadaczem licznika edge 530. Powiedzcie mi czy można wyłączyć zielony wykres który jest na zdjęciu przy mapie. Dzisiaj zrobiłem pierwszą jazdę i ten dolny wykres dla mnie jest zbędny. Co on w ogóle oznacza? Dziękuję i pozdrawiam
Rowerowa Szajba Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 1 godzinę temu, Adam1979 napisał: Cześć. Jestem nowym posiadaczem licznika edge 530. Powiedzcie mi czy można wyłączyć zielony wykres który jest na zdjęciu przy mapie. Dzisiaj zrobiłem pierwszą jazdę i ten dolny wykres dla mnie jest zbędny. Co on w ogóle oznacza? Dziękuję i pozdrawiam Można to wyłączyć, sam to wyłączyłem bo wole mieć pokazana kadencję i aktualne nachylenie zamiast tego paska.
Adam1979 Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 1 godzinę temu, Rowerowa Szajba napisał: Można to wyłączyć, sam to wyłączyłem bo wole mieć pokazana kadencję i aktualne nachylenie zamiast tego paska. Podpowiedz proszę jak to wyłączyć bo kombinuje i nie wiem. Dziękuję.
Chertan Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Tomten widget z polami danych powiemmze spoko wygląda jak to tak pokazuje. Może się słuszne akurat na ten. Bo oryginalnie to pokazuje tylko 2 parametry w czasie pracy. Czegoś jednak dodatkowo brakuje. A jak np. taki widget usunąć potem.?To jest pole danych, które ustawiasz zamiast oryginalnego, zawsze możesz potem w drugą stronę. Podpowiedz proszę jak to wyłączyć bo kombinuje i nie wiem. Dziękuję.Wchodzisz w ekrany danych i wyłączasz profil wysokości.
Adam1979 Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Wchodzę w ekrany danych i mam wyłączoną opcję pok.prof.wys.( na zdjęciu) natomiast na mapie dalej się to pokazuje...
Rowerowa Szajba Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 1 godzinę temu, Chertan napisał: To jest pole danych, które ustawiasz zamiast oryginalnego, zawsze możesz potem w drugą stronę. 3 godziny temu, Adam1979 napisał: Ok ale dalej mi nie wyjasnia co i jak mam zrobic żeby mi to działało jak to sie zamienia i co po kolei mam zrobic.
Chertan Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Ok ale dalej mi nie wyjasnia co i jak mam zrobic żeby mi to działało jak to sie zamienia i co po kolei mam zrobic. Próbowałeś przeczytać instrukcję twórcy w Connect IQ oraz manual u autora? Wszystko tam wyjaśnione. Przecież nie będę go na polski tłumaczyć.
Chertan Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Wchodzę w ekrany danych i mam wyłączoną opcję pok.prof.wys.( na zdjęciu) natomiast na mapie dalej się to pokazuje...Próbowałeś robić dla poszczególnych profili, które używasz w jeździe? Może zmieniłeś dla jednego, a jeździsz na innym? Ok ale dalej mi nie wyjasnia co i jak mam zrobic żeby mi to działało jak to sie zamienia i co po kolei mam zrobic. Wszystko jest w instrukcji na Connect IQ i w manualu. Krok po kroku. P.S. Przepraszam, dubel się zrobił w Tapatalk. Nie wyświetlał pierwszego. Stąd dwa wpisy.
MarcinH Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 A to czasem nie jest coś co wyświetla wirtualnego asystenta?
Rowerowa Szajba Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 5 minut temu, MarcinH napisał: A to czasem nie jest coś co wyświetla wirtualnego asystenta? Tak dokładnie, trzeba jeszcze wyłaczyc Virtual Partner. Niby to pokazuje tez roznymi kolorami jak mam podjazd ale ja wole zeby mi tutaj wyswietlało 2 rzeczy kadencje i procent nachylenia terenu. Bo jak dochodzi profil z wirtual partnerem to juz jak dla mnie mało widac.
Bujak Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 na dolnym pasku można mieć wszystko co się lubi dzięki dodatkowi HMs DIY https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/b0346b71-bf01-4070-96d6-3de66dcc8233
Rowerowa Szajba Opublikowano 29 Listopada 2022 Opublikowano 29 Listopada 2022 Nie wiem ja tego nie miałem po wgraniu widgetu. Nawet jak wchodzilem w zakładkę widget dokładnie tam gdzie strzałka w górę idę są informacje o baterii, połączenie ze smartfonem, synchronizacja i widgety. Tam nic kompletnie nie było. Chyba że coś źle robię. I to trzeba w inne miejsce przeklikac że y się odpaliło.
Chertan Opublikowano 29 Listopada 2022 Opublikowano 29 Listopada 2022 Nie wiem ja tego nie miałem po wgraniu widgetu. Nawet jak wchodzilem w zakładkę widget dokładnie tam gdzie strzałka w górę idę są informacje o baterii, połączenie ze smartfonem, synchronizacja i widgety. Tam nic kompletnie nie było. Chyba że coś źle robię. I to trzeba w inne miejsce przeklikac że y się odpaliło. Bo to nie widget tylko pole danych. Gdy konfigurujesz ekran wybierasz jakie pola danych chcesz mieć.
Adam1979 Opublikowano 29 Listopada 2022 Opublikowano 29 Listopada 2022 15 godzin temu, Rowerowa Szajba napisał: Tak dokładnie, trzeba jeszcze wyłaczyc Virtual Partner. Niby to pokazuje tez roznymi kolorami jak mam podjazd ale ja wole zeby mi tutaj wyswietlało 2 rzeczy kadencje i procent nachylenia terenu. Bo jak dochodzi profil z wirtual partnerem to juz jak dla mnie mało widac. Przepraszam że marudzę, ale dla mnie ustawienia są mało intuicyjne. Gdzie się wyłącza virtual partner?Na ekranach danych nie mam go wybranego, jak go nawet dodam to nie ma możliwości wyłączenia go, jedyna opcja pokaż ekran (jak go wyłączę to po prostu nie ma dodatkowego ekranu virtual partnera). Jak dam usuń to virtual partner znika ale na mapie mam cały czas podzielony ekran. W instrukcji nie ma informacji jak go wyłączyć. Może ktoś sprawdzić jak go wyłączył u siebie? Bardzo dziękuję za odpowiedź. Licznik garmin 530 edge.
Rekomendowane odpowiedzi