Skocz do zawartości

Garmin EDGE 530 / 830 / 1030plus

eathan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Krystiano napisał:

Ja przerobiłem kilka map i zdecydowanie najlepsze są te wbudowane. Cud, miód malina. Kilka ultra przejechanych i niezliczone wycieczki i zdecydowanie dają radę. Szkoda szukać i wgrywać coś innego ;)

Jeśli je ktoś posiada . Ja miałem beż map dlatego mam osm

Opublikowano

Cześć, czy jest możliwość zainstalowania Garmin Connect Mobile, Koomot, Stravy na telefonie Huawei bez GooglePlay ? Jeśli nie to jakaś inna aplikacja zsynchronizowana z Edge 530 ?

Opublikowano
Cześć, czy jest możliwość zainstalowania Garmin Connect Mobile, Koomot, Stravy na telefonie Huawei bez GooglePlay ? Jeśli nie to jakaś inna aplikacja zsynchronizowana z Edge 530 ?
https://auroraoss.com/
aurora store - alternatywna aplikacja Google Play nawet bez konieczności logowanie
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Witam,

posiadam garmina 530, mam czujniki kadencji i prędkości magene. Miałem taki przypadek, że podczas jazdy przestało mi wyświetlać prędkość. Pomyślałem, że pewnie bateria, chociaż wymieniałem na wiosnę. Po wymianie baterii było ok, ale po kilku jazdach znowu się to stało. Gdy wszedłem w ustawienia licznika tam gdzie są czujniki, były wszystkie widoczne. Odłączyłem w  liczniku ten czujnik i włączyłem ponownie. Wszystko wróciło do normy. Miał ktoś z was taki problem? Niby łatwo rozwiązać problem ale trzeba zwracać uwagę czy działa czujnik i ewentualnie go resetować. Brakuje potem w zapisie prędkości i wzniosu z czasu gdy nie było połączenia z czujnikiem i przez to jest przekłamany ślad GPS. Może czujnik walnięty?

pozdro

Edytowane przez ankorst
Opublikowano

@ankorst sprawdź baterię, wymień na nową. Z doświadczenia wiem, że u mnie Magene miewało focha i odpinało się w czasie jazdy. Było to mocno irytujące i ostatecznie zmieniłem czujnik na Garmina. Tutaj problemów nie ma. 

Opublikowano

Ja tam w garminie 530 uwazam ze mapa podstawowa jest ok. Nie czuje jakichs braków, nawet te ulice sa normalnie wyswietlane. Chcac cos więcej po prostu dokipe sobie mapy topo które sa w sprzedazy i je zainstaluje. Nie lubie kombinowac bo czasem wychodzi ze sie przekombinuje. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.09.2022 o 22:04, Bujak napisał:

https://auroraoss.com/
aurora store - alternatywna aplikacja Google Play nawet bez konieczności logowanie

Dzięki, działa, poprzez aurora store zainstalowałem Garmin Connect i Komoot. Garmin Connect działa, poza tym że nie wyświetla mapy, pojawia się komunikat o braku połączenia mojego Huawei z Google play przy ładowaniu mapy. Komoot za to wyświetla mapę i mogę planować trasy w nim. Następnie zsynchronizowałem moje konto Komoot z moim kontem Garmin Connect, więc trasy zaplanowane na Komoot wyświetlają się w Garmin Connect i z niego przesyłam do Edge. 

Co mogę zrobić, aby na Garmin Connect wyświetlała się mapa ?

Edytowane przez contend
Opublikowano

Garmin 530 - też macie problemy ze stabilnym połączeniem przez bluetooth? Mam tak od nowości i mimo że już kilka dużych aktualizacji było to nadal tego problemu u mnie nie wyeliminowało. Praktycznie nie ma treningu aby telefon nie stracił połączenia z urządzeniem, a szczególnie jest to upierdliwe na końcu gdyż nie można zrobić synchronizacji trasy ;(

Opublikowano

Jaki masz telefon? Generalnie większość Chińczyków ma problemy. Na oneplus miałem problem. Na Samsungu jest idealnie i dużo szybciej

Opublikowano
2 minuty temu, eathan napisał:

Jaki masz telefon? Generalnie większość Chińczyków ma problemy. Na oneplus miałem problem. Na Samsungu jest idealnie i dużo szybciej

Mam Pixela od Google. Może to kwestia że brak jest oficjalnej dystrybucji w pl? 

Opublikowano

Raczej nie. Zrób factory reset, wyczyść cache. Zobacz czy jest lepiej. Sprawdź wszystkie opcje oszczędzania energii, ustaw żeby Garmin connect zawsze był w pamięci i nie był ubijamy

• Lubię to! 1
Opublikowano

U mnie oneplus 7 miewał problemy. Głównie z połączeniem oraz zrywaniem połączenie. Było to okresowe i pomagały sztuczki o których mowa powyżej. 

Opublikowano

Wymienili mi w ramach reklamacji edge830 ale gdy wyłącze licznik i po jakims czasie włącze (np za dwa dni) to chce się łączyć z wifi mimo,że miałem wyłączone wifi. Nie pamiętam czy w poprzednim tak miałem, tak ma być czy mój skopany jest?

Opublikowano

U mnie Garmin 530 z Xiaomi redmi note 9 łączy się bezproblemowo. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Garmin uruchomił program open beta (i open alfa) dla edge 530 830 1030+b26e4f0688c58d133acb8ab364ed7047.jpg

Opublikowano
14 minut temu, artie napisał:

A o co chodzi konkretnie?

Dostaniesz wersje rozwojowe softu. Będziesz królikiem doświadczalnym w zamian za to, że wcześniej zobaczysz jakieś nowe funkcje ;) 

Opublikowano
2 godziny temu, eathan napisał:

Dostaniesz wersje rozwojowe softu. Będziesz królikiem doświadczalnym w zamian za to, że wcześniej zobaczysz jakieś nowe funkcje ;) 

Jak można się zapisać 

Opublikowano
Dostaniesz wersje rozwojowe softu. Będziesz królikiem doświadczalnym w zamian za to, że wcześniej zobaczysz jakieś nowe funkcje  
O to ja dziękuję
Opublikowano

To ja wolę już mieć wszystko jak już działać powinno. Nie lubię niedopracowanego oprogramowania i się wkurzać że co mi nie działa. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś z was używa widżety w garminach? Co daje wogole taka instalacja dodatków? Czy da się to potem jakoś odinstalować z samego licznika? I które ewentualnie macie sprawdzone?