Daroot Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 W dniu 15.05.2019 o 22:49, PiotrekGT napisał: Geometrią pasuje mi jak ulał natomiast, rower jakoś tam podjeżdza, w Wolskim jechałem za kilkoma innymi ludźmi na HT i ciężko było mi utrzymać tempo, poddawałem się w połowie mniej więcej. Jak wrażenia po dłuższym czasie jazdy? Nadal stwierdzasz że te enduro słabo podjeżdża? Brałem pod uwagę slash na 29 kolach, ale to będzie jeszcze gorzej podjeżdżał :)
PiotrekGT Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Daroot napisał: Jak wrażenia po dłuższym czasie jazdy? Nadal stwierdzasz że te enduro słabo podjeżdża? Brałem pod uwagę slash na 29 kolach, ale to będzie jeszcze gorzej podjeżdżał Slash jest podobno bardziej "for race" niż "for fun" ale tak się mówi o każdym rowerze 29 klntra 27.5. Po kilku miesiącach zaczynam doceniać posiadanie zawieszenia przy podjeżdzaniu. Koło nie podskakuje i trakcja jest lepsza. Chociaż pewnie i tak na HT wjechałbym szybciej i mniej się męcząc pod tą samą górke. Za to wygoda lepsza
Mariusz91 Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 Siemanko, jak tam rower sie spisuje? Wszystko ok? Sztyca lapie wieksze luzy? Pytam poniewaz tez przymierzam sie do kupna. Robiles srewis amorka i dampera?
PiotrekGT Opublikowano 10 Września 2019 Autor Opublikowano 10 Września 2019 @Mariusz91Sztuca jak na razie ma taki sam luz. Robiłem serwis amkrka i dampera a teraz siedzi w serwisie celem smarowania lozysk w zawieszeniu bo juz je slyszalem. Po za tym dobrze sie sprawuje ale uprzedzam, ze tylko "zgodnie z przeznaczeniem". Próbowałem sobie zrobić wycieczke dluzsza (glownie asfalt) i to nie ma sensu. Gdzieś w innym temacie czytalem ze szukasz też 29", moze fuel ex bedzie dla ciebie dobrym wyborem. Albo slash jak wolisz wiekszy skok. Jak jestes zainteresowany to moge powiedzieć, ze wyszedl nowy remedy na napedzie XT
PiotrekGT Opublikowano 15 Września 2019 Autor Opublikowano 15 Września 2019 Oficjalnie pozbyłem się całego osprzętu firmy kojarzącej się z kupą, więcej w pierwszym poście, pozdro
Accent_Szaj Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 2 godziny temu, PiotrekGT napisał: więcej w pierwszym poście, pozdro Wszystkie zmiany są przekreslone.Piasty i bębenek nie,wiec po co pytasz?
Michal2008 Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 6 minut temu, Accent_Szaj napisał: Wszystkie zmiany są przekreslone.Piasty i bębenek nie,wiec po co pytasz? Aha, czyli kasetę M7100 założył na bębenek gdzie wcześniej siedziała kaseta srama spoko.
PiotrekGT Opublikowano 15 Września 2019 Autor Opublikowano 15 Września 2019 56 minut temu, Michal2008 napisał: wymieniałeś bębenek/ piastę ? Zmieniłem tylko bębenek, dlatego nie skresliłem. Piasta pozostała bontrager, bębenek microspline do nich można nabyć u dealerów treka
Michal2008 Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) 2 minuty temu, PiotrekGT napisał: Piasta pozostała bontrager, bębenek microspline do nich można nabyć u dealerów treka o to elegancko 😮 Edytowane 15 Września 2019 przez Michal2008
PiotrekGT Opublikowano 15 Września 2019 Autor Opublikowano 15 Września 2019 Edytowałem pierwszy post z ta informacja zeby juz nie było niedomówień
Małpik Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 Witam a ile masz wzrostu że wybrałeś rozmiar ramy 17.5 ? Pozdrawiam
PiotrekGT Opublikowano 16 Września 2019 Autor Opublikowano 16 Września 2019 @Małpik172, wiem, że mogłem 18,5 ale wole krótszy - zwinniejszy
PiotrekGT Opublikowano 29 Września 2019 Autor Opublikowano 29 Września 2019 44 minuty temu, Mariusz91 napisał: PiotrekGT, tak szukałem roweru 29 i kupiłem X-caliber 7 2019, no i po tysiąc ustawień oraz KM, boli mnie kręgosłup odcinek ledzwiowy ale to właśnie podczas jazdy na singletrac jak są wyboje szybkie zakrety po chwili pojawia się ból jak asfalt to znika jeszce mam pare opcji z ustawieniami roweru może pomoże, muszę pokombinować z ustawieniem sylwetki na rowerze tak aby wszelkie drgania absorbowaly nogi i ręce a nie kręgosłup, rower ustawiony chyba odpowiednio skoro na płaskim terenie tzn asfalt ból ustępuje. Właśnie z tego powodu chce zakupic fulla. Remedy-7 2019, Fuel EX 5 2020,lub Canyon AL 7.0, Canyon spectral Al 5.0, mam chwilowo metlik w głowie nie wiem co będzie bardziej odpowiednie dla mnie w sumie to rzadko będę w górach tu gdzie mieszkam to setki km stanowią singletracki ciągnące się przez las,odcinki blotniste z piaskiem cos jak na plaży, łąki jakieś tam hopki,dropy teren raczej płaski w końcu to NL, raczej srednio wymagający teren,no i właśnie się zastanawiam czy taki rower jak Remedy będzie się nadawał/będzie odpowiednu na taki teren, czy nie za duży skok itp czy będzie dobry na wyprawy po lasach plus 50km itp. Jak jeździsz tak jak piszesz, to FuelEX albo Canyon Neuron którego proponowałeś jest dla ciebie. Dla mnie w sumie też one byłyby dobre, gdyby nie jeden mankament jakim są koła 29... Jak masz wzrost do 29 i dobrze ci się teraz jeździ na takich to nie pchałbym się w remedy
PiotrekGT Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2020 Mały tuning: Wymienilem tylny zacisk z M7000 na M7100, powodem było złe układanie się przewodu co skutkowało lamaniem się go i ocieraniem o szprychy. M7100 ma już wewnętrzne wyprowadzenie przewodu. Co do samego zacisku to czuć troche inna prace, lekko lepszą modulacje. Skok klamki jest teraz nieco dłuższy.
Accent_Szaj Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 (edytowane) Rewelacyjne wygląda ten twój Trek. Kolorystyka obłędna. Strasznie mi się podoba. Nie dziwię się, że masz drugi budżetowy rower . Też bym takiej maszyny pod sklepem , bez obstawy AT nie zostawił Edytowane 5 Stycznia 2020 przez Accent_Szaj 2
Kruk Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Skok klamki dłuższy bo więcej oleju trzeba na 4 tłoczkowy zacisk Ja też tak miałem jak z 2tłoczkowego SLX dałem zacisk od Sainta
PiotrekGT Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2020 5 godzin temu, Kruk napisał: Skok klamki dłuższy bo więcej oleju trzeba na 4 tłoczkowy zacisk Ja też tak miałem jak z 2tłoczkowego SLX dałem zacisk od Sainta To jest dwutłoczkowy
Kruk Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Serio? aa no tak m7120 jest 4 pomyłeczka ale tak ja miałem przy zmianę z 2 na 4 tłoczki.
Accent_Szaj Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Generalnie z tylnymi są jaja , bo jest dłuższy przewód. Jak daje się nowy zacisk , to zawsze zostanie tam jakiś bąbelek. Ale kto by się tam tyłem przejmował. I tak nie trzeba tam za dużej siły ,żeby zblokować koło. Jeszcze jak Piotrowi się podoba , to git
Accent_Szaj Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Robione o 6.15 ? @Wojtek O. Piękne foty. Jaki ten Trek czyściutki Edytowane 15 Marca 2020 przez Accent_Szaj
PiotrekGT Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Opublikowano 15 Marca 2020 18 minut temu, Accent_Szaj napisał: Robione o 6.15 ? @Wojtek O. Piękne foty. Jaki ten Trek czyściutki 1. robione po południu 2 . brudny był, tylko laczki na nowe i tak sie wydaje
Accent_Szaj Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 1.O wy! Fajnie,ale nie mam żalu,bo teraz to lepiej nie zbierać się w większe grupy(mówię poważnie) 2.Ahm jasne ,pewnie wyżelowane (a tu żarcik wpadł) Tak na poważnie,to przepiękny rowerek i wręcz artystyczne focichy. @Wojtek O. gratuluję talentu.
Rekomendowane odpowiedzi