Skocz do zawartości

Trek Remedy 7 2019

PiotrekGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 15.05.2019 o 22:49, PiotrekGT napisał:

Geometrią pasuje mi jak ulał natomiast, rower jakoś tam podjeżdza, w Wolskim jechałem za kilkoma innymi ludźmi na HT i ciężko było mi utrzymać tempo, poddawałem się w połowie mniej więcej. 

Jak wrażenia po dłuższym czasie jazdy? Nadal stwierdzasz że te enduro słabo podjeżdża? Brałem pod uwagę slash na 29 kolach, ale to będzie jeszcze gorzej podjeżdżał :)

Opublikowano
Godzinę temu, Daroot napisał:

Jak wrażenia po dłuższym czasie jazdy? Nadal stwierdzasz że te enduro słabo podjeżdża? Brałem pod uwagę slash na 29 kolach, ale to będzie jeszcze gorzej podjeżdżał :)

Slash jest podobno bardziej "for race" niż "for fun" ale tak się mówi o każdym rowerze 29 klntra 27.5. Po kilku miesiącach zaczynam doceniać posiadanie zawieszenia przy podjeżdzaniu. Koło nie podskakuje i trakcja jest lepsza. Chociaż pewnie i tak na HT wjechałbym szybciej i mniej się męcząc pod tą samą górke. Za to wygoda lepsza :P

Opublikowano

Siemanko, jak tam rower sie spisuje? Wszystko ok? Sztyca lapie wieksze luzy? Pytam poniewaz tez przymierzam sie do kupna. Robiles srewis amorka i dampera?

Opublikowano

@Mariusz91Sztuca jak na razie ma taki sam luz. Robiłem serwis amkrka i dampera a teraz siedzi w serwisie celem smarowania lozysk w zawieszeniu bo juz je slyszalem.

Po za tym dobrze sie sprawuje ale uprzedzam, ze tylko "zgodnie z przeznaczeniem". Próbowałem sobie zrobić wycieczke dluzsza (glownie asfalt) i to nie ma sensu. Gdzieś w innym temacie czytalem ze szukasz też 29", moze fuel ex bedzie dla ciebie dobrym wyborem. Albo slash jak wolisz wiekszy skok.

Jak jestes zainteresowany to moge powiedzieć, ze wyszedl nowy remedy na napedzie XT ;)

Opublikowano

Oficjalnie pozbyłem się całego osprzętu firmy kojarzącej się z kupą, więcej w pierwszym poście, pozdro :)

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekGT napisał:

więcej w pierwszym poście, pozdro :)

Wszystkie zmiany są przekreslone.Piasty i bębenek nie,wiec po co pytasz?

Opublikowano
6 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Wszystkie zmiany są przekreslone.Piasty i bębenek nie,wiec po co pytasz?

Aha, czyli kasetę M7100 założył na bębenek gdzie wcześniej siedziała kaseta srama spoko.

Opublikowano
56 minut temu, Michal2008 napisał:

wymieniałeś bębenek/ piastę ?

Zmieniłem tylko bębenek, dlatego nie skresliłem. Piasta pozostała bontrager, bębenek microspline do nich można nabyć u dealerów treka

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PiotrekGT napisał:

Piasta pozostała bontrager, bębenek microspline do nich można nabyć u dealerów treka

o to elegancko 😮 

Edytowane przez Michal2008
Opublikowano

Edytowałem pierwszy post z ta informacja zeby juz nie było niedomówień

Opublikowano

Witam a ile masz wzrostu że wybrałeś rozmiar ramy 17.5 ? Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
44 minuty temu, Mariusz91 napisał:

PiotrekGT, tak szukałem roweru 29 i kupiłem X-caliber 7 2019, no i po tysiąc ustawień oraz KM, boli mnie kręgosłup odcinek ledzwiowy ale to właśnie podczas jazdy na singletrac jak są wyboje szybkie zakrety  po chwili pojawia się ból jak asfalt to znika jeszce mam pare opcji z ustawieniami roweru może pomoże, muszę pokombinować z ustawieniem sylwetki na rowerze tak aby wszelkie drgania absorbowaly nogi i ręce a nie kręgosłup, rower ustawiony chyba odpowiednio skoro na płaskim terenie tzn asfalt ból ustępuje. Właśnie z tego powodu chce  zakupic fulla. Remedy-7 2019, Fuel EX 5 2020,lub Canyon AL 7.0, Canyon spectral Al 5.0, mam chwilowo metlik w głowie nie wiem co będzie bardziej odpowiednie dla mnie w sumie to rzadko będę w górach  tu gdzie mieszkam to setki km stanowią  singletracki ciągnące się przez las,odcinki blotniste z piaskiem cos jak na plaży, łąki jakieś tam hopki,dropy teren raczej płaski w końcu to NL, raczej srednio wymagający teren,no i właśnie się zastanawiam czy taki rower jak Remedy będzie się nadawał/będzie odpowiednu na taki teren, czy nie za duży skok itp czy będzie dobry na wyprawy po lasach plus 50km itp. 

Jak jeździsz tak jak piszesz, to FuelEX albo Canyon Neuron którego proponowałeś jest dla ciebie. Dla mnie w sumie też one byłyby dobre, gdyby nie jeden mankament jakim są koła 29...

Jak masz wzrost do 29 i dobrze ci się teraz jeździ na takich to nie pchałbym się w remedy

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mały tuning:

Wymienilem tylny zacisk z M7000 na M7100, powodem było złe układanie się przewodu co skutkowało lamaniem się go i ocieraniem o szprychy. M7100 ma już wewnętrzne wyprowadzenie przewodu.

Co do samego zacisku to czuć troche inna prace, lekko lepszą modulacje. Skok klamki jest teraz nieco dłuższy.

20200104_211219.jpg 20200104_201126.jpg
Opublikowano (edytowane)

Rewelacyjne wygląda ten twój Trek. Kolorystyka obłędna. Strasznie mi się podoba.

Nie dziwię się, że masz drugi budżetowy rower ;). Też bym takiej maszyny pod sklepem , bez obstawy AT nie zostawił xD

Edytowane przez Accent_Szaj
  • Lubię to! 2
Opublikowano

Skok klamki dłuższy bo więcej oleju trzeba na 4 tłoczkowy zacisk :) Ja też tak miałem jak z 2tłoczkowego SLX dałem zacisk od Sainta :)

Opublikowano
5 godzin temu, Kruk napisał:

Skok klamki dłuższy bo więcej oleju trzeba na 4 tłoczkowy zacisk :) Ja też tak miałem jak z 2tłoczkowego SLX dałem zacisk od Sainta :)

To jest dwutłoczkowy

Opublikowano

Serio? aa no tak m7120 jest 4 pomyłeczka :D ale tak ja miałem przy zmianę z 2 na 4 tłoczki. 

Opublikowano

Generalnie z tylnymi są jaja , bo jest dłuższy przewód. Jak daje się nowy zacisk , to zawsze zostanie tam jakiś bąbelek.

Ale kto by się tam tyłem przejmował. I tak nie trzeba tam za dużej siły ,żeby zblokować koło. Jeszcze jak Piotrowi się podoba , to git ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Robione o 6.15 xD ?

@Wojtek O. Piękne foty.

Jaki ten Trek czyściutki :D;) 

Edytowane przez Accent_Szaj
Opublikowano
18 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Robione o 6.15 xD ?

@Wojtek O. Piękne foty.

Jaki ten Trek czyściutki :D;) 

1. robione po południu ;)

2 . brudny był, tylko laczki na nowe i tak sie wydaje ;) 

Opublikowano

1.O wy! Fajnie,ale nie mam żalu,bo teraz to lepiej nie zbierać się w większe grupy(mówię poważnie)

2.Ahm jasne ;) ,pewnie wyżelowane xD(a tu żarcik wpadł)

Tak na poważnie,to przepiękny rowerek i wręcz artystyczne focichy. @Wojtek O. gratuluję talentu.