Diagnosta Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) 19 godzin temu, piter614 napisał: Magura ma kilka modeli od stu do kilkuset zł za zestaw ? konkretnie musisz wiedzieć jaki model cię interesuje? ogólnie mnie interesuje bo ma podobno tłoczki x-magnetic-change, czy jakoś tak-jeśli nie ma durnych sprężynek jak w Avid to byłbym za. Szukam z tej firmy tylnego hamulca , jeśli ten system magnetic sprawia ,że klocki się cofają płynnie to bym brał.Cena max 200. EDIT: Słyszałem ze MT2 Magura miało kłopoty z nieszczelnością klamki.Czy ta przypadłość została dopracowana? 18 godzin temu, User56sz napisał: Czyli jednak dało się ustawić tarcze prawidłowo. Widzę że jednak podeszłeś ambicjonalnie do sprawy. Brawo. -tak,wolę sam niż serwis bo kiedyś dałem do centrowania same koło bez roweru to kiedy założyłem to było przestawione w jedną stronę bardziej w stosunku do ramy. -też zaczynam się poważnie zastanawiać co do tubelles bo dzisiaj kapcia zaliczyłem -kolejny kapeć od strony szprych-te opaski h..a warte są bo podczas zakładania opony przesuwają się. Ostatnio szlifowałem nadmiar szprych wewnątrz rafki ale dętka"zaliczyła" nacięcie -otwór fabryczny pod szprychę wewnątrz rafki-tam zniszczyło dętkę. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Diagnosta
Diagnosta Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Czy ktoś może poradzić w kwestii tej Magury? Wszyscy tylko shimano,shimano...
Kruk Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Jak większość jeździ na Shimano i jest mało awaryjna to po co bawić się w coś innego jak Shimano sprawdzone? Nikt nie twierdzi że Magury są złe tylko na pewno mniej popularne niż Shimano
Diagnosta Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Ale czy odstęp klocków jest nie za mały? Avid szczególnie mój stary ma bardzo mała tolerancję luzu. A tył.... Po tych przebojach które przeszedłem.,. To aż się boję...
Kruk Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Wszystkie dzisiejsze heble mają małą tolerancje, czy to Shimano, czy to Magura czy Sram.
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Ja jedynie co mogę to polecam MT5 z których korzysta mój synSą bardzo lekkieMoc jaką mają jest bardzo duża, jednak wiadomo są 4 tłoczkoweNie ma z nimi problemów, jedzi się i hamuje
Kruk Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Tylko Mt5 są droższe od Kolegi propozycij Mt2 1
Diagnosta Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Ile jest tolerancji bicia tarczy na jedną stronę aby nie łapała klocka?
Kruk Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Według tych "urządzeń" do ustawiania klocków to około 0,35mm na klocek.
Ares Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 5 godzin temu, Diagnosta napisał: Czy ktoś może poradzić w kwestii tej Magury? Są to bardzo dobre hamulce ale wymagają dużo większej uwagi niż choćby Shimano. Są delikatne w odpowietrzaniu, droższe w potencjalnym serwisie. W przypadku MT2 musisz bezwzględnie zakupić te najnowsze bo starsze roczniki to tragedia była. Taka uwaga by nie oszczędzać i nie wpakować się w niby okazję. 1
Diagnosta Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) to niewiele...1/3 mm na stronę-na oko mogę powiedzieć że może nie starczyć po mojej naprawie tego oka i stojana... 12 minut temu, Ares napisał: starsze roczniki -no właśnie-czyli lipa...ewentualnie Tektro pozostaje-kiedyś sprawdzałem w sklepie tektro i miały dużą tolerancję przy pracy ale nie pamiętam czy to czasem nie były na linkę hample 18 minut temu, Kruk napisał: Według tych "urządzeń" do ustawiania klocków to około 0,35mm na klocek. a co to za urządzenia? Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Diagnosta
Kruk Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Na przykład takie : https://allegro.pl/oferta/przyrzad-super-b-tb-br10-do-regulacji-zacisku-ham-7242518924?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=CjwKCAjwzPXlBRAjEiwAj_XTEQ4fgGtM70l39IP8mz2TR5jjeBogC4mEWHqv8d7CLnkHOBDRshZueBoCx30QAvD_BwE
Diagnosta Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 to zapewne ułatwia centrowanie klocków/tarczy-ścisk hampla i dokręcanie i po sprawie?
Kruk Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Nigdy tego nie używałem choć takie "urządzonko" posiadam, zawsze ręcznie ustawiam.
Diagnosta Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) W dniu 22.04.2019 o 16:17, Kruk napisał: Jak większość jeździ na Shimano i jest mało awaryjna to po co bawić się w coś innego jak Shimano sprawdzone? Jak z modulacją tego hamulca? {BR M 6000] Hamowanie przy małych prędkościach i dużych? Czasem w manewrach przy małych prędkościach -[dohamowanie przy skręcaniu na ślizgiej powierzchni] denerwujące jest to że niektóre działają zero-jedynkowo, np. masz świeżo ułożoną i zapiaskowaną kostkę chodnikową - dohamuj i zawróć-ale to tylko taki przykład drobny.Najlepszy by był hampel który nie działa zero-jedynkowo. Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Diagnosta
Kruk Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Jak chcesz super modulacje to sobie weź magury MT7 Albo Hope M6000 czy M7000 mają okey modulacje, nie są tak zero jedynkowe, dzięki servo wave
Diagnosta Opublikowano 15 Maja 2019 Autor Opublikowano 15 Maja 2019 (edytowane) padło jednak na M 6000 modulacja mnie miło zaskoczyła Edytowane 16 Maja 2019 przez Diagnosta
klimuszkoMTB Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 (edytowane) Mhhh...strach instalowac takiego zooma, ale... skladalem rower dla bratanka i wrzucilem ta tanioche. Co sie okazalo: zyleta! Odpowietrzyc dokladnie, dobre klocki-tzn. wykladziny i gra. Porownujac Tektro Auriga i ten chinski zoom, ktory imituje shimano-efekt: kozak. Wywalilem Aurige do smietnika i zakladam Zoom'a. Nie mam watpliwosci, ze jest lepszy. Pozdrawiam. Edytowane 16 Lipca 2020 przez klimuszkoMTB
Rekomendowane odpowiedzi