kaido2 Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Klocek dostał do testu i zajechania w sumie stare DT R1900 na 350-kach. Tył jajo, bo kumpel 90 kila nie podniósł dvpy na dziurze, ma złe wspomnienia, no to ja teraz sprawdzam jak jest na prawdę. Dorzynam z szytą ( 600 km po wszystkim i szycie trzyma) oponą szosowa Conti Ultra Sport 700x23 i jakąś już wiekową tez szosową Schwalbe Durano S 700x23. Wyleciały stare hamulce, bo sprężyny się zużyły w klamkach i latają jak żyd po pustym sklepie. Ich miejsce zajęły stare Campy Xenon wyjęte ze śmieci, reanimowane - do zajechania bez skrupułów. Owijka - odzysk, ale kolor szał i rower wygląda jak wielki elektronik z pana kleksa. Zmieniło się też ustawienie na agresywne. Set dobrze sprawdza się na szosie ( treningi też z grupą) , jak i lekkim terenie ( szutry, polne drogi itd..) Edytowane 23 Lutego 2020 przez kaido2 1
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 W sumie wyprzedza epokę. Barany z uginaczami zaraz będą na topie
kaido2 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Gdzieś już widziałem jakieś modele seryjne tego typu. Zimą ten amor zamarza i treningi szosowe z grupą ok, a na wiosnę, ubijak coś tam nawet działa i dalej na szosie jest szybko, a w terenie nawet na secie szosowym całkiem spoko. Generalnie ten amor tam jest tylko po to, by dociążyć rower.
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 No gdzieś w Skandynawii klepią gravela już: https://roadbikeaction.com/lauf-introduces-gravel-suspension-fork/amp/ Tylko dziwne pieniądze Tak jak się śmiali kiedyś z koncepcji gravela zaraz będą z uginaczami Nadal jest mało szybkich trekkingowych rowerów. Społecznie kojarzone z rowerem dla rencistów z błotnikami, nigdy nie używanym bagażnikiem i osłoną na łańcuch. Wyrwałem niedawno na mieście stare (20 lat) bianchi spillo na karniaka. Te współczesne Krossy za 2,5 tyś jakoś nie mają startu. Bardzo mocno wydzieliły się rowery fitness - i brak kompromisu: masz wygodną prostą pozycję i krowę lub lekki fitnessowy szybki rower w którym w sumie czasem ciężko zamontować błotnik. Puki co dobijam swojego GT na 26" ale jak zrzucę trochę jeszcze to kupię jakiegoś starocia. Współczesne rowery są fajne za 3,5 tyś+ ale ciężko z uniwersalnością. No może 4 Corners - ale wygląda pokracznie
kaido2 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Kupiłem kiedyś za 200 teraz już jakąś 30 letnią Winorę wyprawową( obecnie zwie się to gravel) . Rama na lekkich rurach Columbusa( szosowe rurki), koła wyprawowe, ale na szosowych piastach, obręcze jak w szosach tylko delikatnie szersze, korba typowo szosowa. Były błotniki, rower generalnie bardzo lekki, włożyłem set szosowy i się ścigałem tym, w oryginalnym stanie tez osiągałem niebotyczne prędkości, sprzęt wjeżdżał wszędzie. Rama przyjmowała opony 2 calowe.To co tłumaczę wszystkim współczesnym ultra wagowo nowinkowym jaraczom - to wszystko już dawno było, teraz są kombinacje na umór bo molochy muszą zarabiać i dotyczy to każdej dziedziny.Mlodzi i niebędący w temacie tych rzeczy nie znają i dają sie robić). Fity, gravele to nie są nowości, bo takie rzeczy już były, pierwsze TDF " sto lat temu" odbywały się na obecnych gravelach. Tak, że spokojnie możesz atakować dużo starszy sprzęt ( sam na takim jeżdżę) 1
Rekomendowane odpowiedzi