Gość Opublikowano 2 Marca 2019 Opublikowano 2 Marca 2019 Hej, wybieracie się? Ja już się zapisałam i mam teraz zagwozdkę, którym rowerem jechać. Soilem 27,5" klik czy Meridą 26" klik? Soilem mniej mnie wytrzepie, koła są większa i z pewnością na zjazdach będę się czuć sporo pewniej, za to Merida jest 5kg lżejsza. W 70% jestem zdecydowana na Soila, ale czym Wy byście pojechali przy takim wyborze? Ostatnio jechałam Giantem klik i trochę żałowałam, że nie wzięłam fulla, bo kuper mi na siodełku podskakiwał w kilku miejscach i wybijał z rytmu. Ot, takie żabie problemy
Franz Mauer Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 990 : ) Merida. To szybka trasa i więcej jest typowych podjazdów niż zjazdów, a 5 kg mniej robi swoje. Gdyby różnica była na niższym poziomie to Soil.Obniż trochę ciśnienie w oponach i powinno to poprawić komfort.
Gość Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 2 godziny temu, Franz Mauer napisał: 990 : ) Merida. To szybka trasa i więcej jest typowych podjazdów niż zjazdów, a 5 kg mniej robi swoje. Gdyby różnica była na niższym poziomie to Soil.Obniż trochę ciśnienie w oponach i powinno to poprawić komfort. Jeśli się uda, to spróbuję objechać trasę jednym i drugim i porównać.
Franz Mauer Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 Daj znać kiedy to może udami mi się podłączyć. Chyba, że chcesz w samotności ?
Gość Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 3 minuty temu, Franz Mauer napisał: Daj znać kiedy to może udami mi się podłączyć. Chyba, że chcesz w samotności ? Do połowy marca odpadają mi takie wyjazdy, bo muszę być zdrowa na weekend między 15 a 18 marca. Potem będę kombinować w zależności od pogody. Z pewnością dam znać
KingaM Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Merida Bardziej Ci we znaki da ciężar roweru niż ewentualne telepanie na zjazdach
Franz Mauer Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) Jak będziesz jechała wystarczająco szybko to telepania w ogóle nie odczujesz Edytowane 5 Marca 2019 przez Franz Mauer
Gość Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 11 minut temu, Franz Mauer napisał: Jak będziesz jechała wystarczająco szybko to telepania w ogóle nie odczujesz No właśnie ostatnio wytelepało mnie na płaskich prostych i tak mu kuper na siodle podrzucało, że wybijało mnie z rytmu.
KingaM Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 31 minut temu, Franz Mauer napisał: Jak będziesz jechała wystarczająco szybko to telepania w ogóle nie odczujesz to się podobno Flow nazywa 😂 1
wgi Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Taki full na Miękinię to przesada. Samemu zastanawiam się czy nie założyć do HT opon pod gravel.
Gość Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Nawet moja matka mówi: "Bierz najlżejszy rower!" W Meridzie już zamontowałam opony Vittoria Saguaro i z utęsknieniem czekam na objazd trasy.
Gość Opublikowano 8 Marca 2019 Opublikowano 8 Marca 2019 5 minut temu, Franz Mauer napisał: @Sziva w takim razie czekam na info Jasne! Będę dawać znać
Babul7 Opublikowano 16 Marca 2019 Opublikowano 16 Marca 2019 Czesc ja rowniez sie juz zapisalem i bedzie to moj piwerszy start w tego typu imprezie...Moze moge liczyc na jakies dobre rady??? Wiadomo ze nie ma jeszcze takiej formy zeby liczyc na cokolwiek jade dla siebie zeby zobaczyc bo nie ukrywam ze od zeszlego roku zlapalem bakcyla na MTB...Jade na Kross level R4 w zasadzie w podstawie i dopiero na ten rok planuje jakies modyfikacje...Licze na jakies dobre rady dla nowicjusza...pozdrawiam
Franz Mauer Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 To super. Niczym się nie stresuj. Najważniejsze jest pozytywne nastawienie, potem to już poniesie Cię adrenalina Przede wszystkim sprawdź sprzęt, abyś był go absolutnie pewny. Nie ważne czy masz sprzęt za 2 tys czy 20 tys, sprawny to sprawny. Zaopatrz się w wodę i ewentualnie w jakąś przekąskę energetyczną, abyś podczas jazdy w razie potrzeby mógł szybko spożyć. W razie czego będą punkty żywnościowe z przekąsakmi i wodą, ale posiadanie przy sobie choćby jednego bidonu jest jak amen w pacierzu. Na zawody przyjedź wcześniej,bo zapewne będziesz startowa z ostatniego sektora, a tam zwykle jest tłum ludzi BĘDZIE GIT!
Babul7 Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 O potrzebie posiadania wody wiem z codziennej jazdy zawsze mam ze soba 2 bidony jak gdzies jade powyzej 2 gdzin i jakiegos batona lub banana..Wlasnie tak mysle czy sie dzisiaj nie przejechac w okolice trasy w miekini pojezdzic troche...Start oczywiscie ostatni sektor:)
Franz Mauer Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 @Babul7Jak będziesz się wybierał to daj znać to może i ja się zbiorę Telefon przesyłam na priv.
Babul7 Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Jak pisałem tamtego posta to już się zbierałem pomału...objechalem ponad połowę trasy bo już czasu brakło licząc dojazd do mielone i powrót do domu wyszło mi ponad 50km...na trasie sporo błota po ostatnich deszczach, grzasko..ale jechało się dobrze...kontakt mam w wiadomościach może się przyda na przyszlosc
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Według prognozy pogody ma być 6C w Miękini i ma padać deszcz ze śniegiem w sobotę. Trzeba będzie cieplejszą czapkę pod kask założyć.
Babul7 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Masakra kurcze od tygodnia sledze ta pogode i ciagle sie zmienia na gorsze...mam nadzieje ze chociaz nie bedzie nic padac....
Łukasz_P Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 25 minut temu, Sziva napisał: Przynajmniej nie padało I jak poszło? Oby do jutra przestało padać...!
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 18/40 w kategorii K4 i 59/132 wśród wszystkich kobitek Jechało mi się dzisiaj całkiem dobrze.
BrianGilcrest Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Sziva napisał: 18/40 w kategorii K4 i 59/132 wśród wszystkich kobitek Gratulacje.
Rekomendowane odpowiedzi