Skocz do zawartości

Bike Maraton Miękinia 13.04.2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

wybieracie się? Ja już się zapisałam i mam teraz zagwozdkę, którym rowerem jechać. Soilem 27,5"  klik czy Meridą 26" klik? Soilem mniej mnie wytrzepie, koła są większa i z pewnością na zjazdach będę się czuć sporo pewniej, za to Merida jest 5kg lżejsza. W 70% jestem zdecydowana na Soila, ale czym Wy byście pojechali przy takim wyborze?

Ostatnio jechałam Giantem klik i trochę żałowałam, że nie wzięłam fulla, bo kuper mi na siodełku podskakiwał w kilku miejscach i wybijał z rytmu.

Ot, takie żabie problemy ;) 

Opublikowano

990 : )

Merida. To szybka trasa i więcej jest typowych podjazdów niż zjazdów, a 5 kg mniej robi swoje. Gdyby różnica była na niższym poziomie to Soil.Obniż trochę ciśnienie w oponach i powinno to poprawić komfort.

Opublikowano
2 godziny temu, Franz Mauer napisał:

990 : )

Merida. To szybka trasa i więcej jest typowych podjazdów niż zjazdów, a 5 kg mniej robi swoje. Gdyby różnica była na niższym poziomie to Soil.Obniż trochę ciśnienie w oponach i powinno to poprawić komfort.

Jeśli się uda, to spróbuję objechać trasę jednym i drugim i porównać.

Opublikowano

Daj znać kiedy to może udami mi się podłączyć. Chyba, że chcesz w samotności ? :) 

Opublikowano
3 minuty temu, Franz Mauer napisał:

Daj znać kiedy to może udami mi się podłączyć. Chyba, że chcesz w samotności ? :) 

Do połowy marca odpadają mi takie wyjazdy, bo muszę być zdrowa na weekend między 15 a 18 marca. Potem będę kombinować w zależności od pogody. Z pewnością dam znać :) 

Opublikowano

Merida :)

Bardziej Ci we znaki da ciężar roweru niż ewentualne telepanie na zjazdach

Opublikowano (edytowane)

Jak będziesz jechała wystarczająco szybko to telepania w ogóle nie odczujesz ;) 

Edytowane przez Franz Mauer
Opublikowano
11 minut temu, Franz Mauer napisał:

No właśnie ostatnio wytelepało mnie na płaskich prostych i tak mu kuper na siodle podrzucało, że wybijało mnie z rytmu.

Opublikowano
31 minut temu, Franz Mauer napisał:

to się podobno Flow nazywa 😂

• Lubię to! 1
Opublikowano

Taki full na Miękinię to przesada. Samemu zastanawiam się czy nie założyć do HT opon pod gravel.

Opublikowano

Nawet moja matka mówi: "Bierz najlżejszy rower!" :)

W Meridzie już zamontowałam opony Vittoria Saguaro i z utęsknieniem czekam na objazd trasy.

Opublikowano
5 minut temu, Franz Mauer napisał:

@Sziva w takim razie czekam na info ;) 

Jasne! Będę dawać znać :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc ja rowniez sie juz zapisalem i bedzie to moj piwerszy start w tego typu imprezie...Moze moge liczyc na jakies dobre rady??? Wiadomo ze nie ma jeszcze takiej formy zeby liczyc na cokolwiek jade dla siebie zeby zobaczyc bo nie ukrywam ze od zeszlego roku zlapalem bakcyla na MTB...Jade na Kross level R4 w zasadzie w podstawie i dopiero na ten rok planuje jakies modyfikacje...Licze na jakies dobre rady dla nowicjusza...pozdrawiam

Opublikowano

To super. Niczym się nie stresuj. Najważniejsze jest pozytywne nastawienie, potem to już poniesie Cię adrenalina ;)

Przede wszystkim sprawdź sprzęt, abyś był go absolutnie pewny. Nie ważne czy masz sprzęt za 2 tys czy 20 tys, sprawny to sprawny.

Zaopatrz się w wodę i ewentualnie w jakąś przekąskę energetyczną, abyś podczas jazdy w razie potrzeby mógł szybko spożyć. W razie czego będą punkty żywnościowe z przekąsakmi i wodą, ale posiadanie przy sobie choćby jednego bidonu jest jak amen w pacierzu.

Na zawody przyjedź wcześniej,bo zapewne będziesz startowa z ostatniego sektora, a tam zwykle jest tłum ludzi :)

BĘDZIE GIT!

Opublikowano

O potrzebie posiadania wody wiem z codziennej jazdy zawsze mam ze soba 2 bidony jak gdzies jade powyzej 2 gdzin i jakiegos batona lub banana..Wlasnie tak mysle czy sie dzisiaj nie przejechac w okolice trasy w miekini pojezdzic troche...Start oczywiscie ostatni sektor:)

Opublikowano

@Babul7Jak będziesz się wybierał to daj znać to może i ja się zbiorę ;) Telefon przesyłam na priv.

Opublikowano

Jak pisałem tamtego posta to już się zbierałem pomału...objechalem ponad połowę trasy bo już czasu brakło licząc dojazd do mielone i powrót do domu wyszło mi ponad 50km...na trasie sporo błota po ostatnich deszczach, grzasko..ale jechało się dobrze...kontakt mam w wiadomościach może się przyda na przyszlosc

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Według prognozy pogody ma być 6C w Miękini i ma padać deszcz ze śniegiem w sobotę. Trzeba będzie cieplejszą czapkę pod kask założyć.

Opublikowano

Masakra kurcze od tygodnia sledze ta pogode i ciagle sie zmienia na gorsze...mam nadzieje ze chociaz nie bedzie nic padac....

Opublikowano
25 minut temu, Sziva napisał:

Przynajmniej nie padało :) 

I jak poszło?

Oby do jutra przestało padać...!

Opublikowano

18/40 w kategorii K4 i 59/132 wśród wszystkich kobitek :) Jechało mi się dzisiaj całkiem dobrze.

Opublikowano
2 godziny temu, Sziva napisał:

18/40 w kategorii K4 i 59/132 wśród wszystkich kobitek :) 

Gratulacje.