Puncu Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zamontowałem z powrotem 5th Elementa gdyż DHX idzie na serwis do Spider Suspension. Sam się nie podejmuje (jeszcze) serwisu damperów gdyż nie mam ani dobrego imadła ani kluczy calowych.
cieq Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Fajny stojak ze sprzętami na każdą okazję
Puncu Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zainspirowany napinaczem dwurzędowym MRP 2X zrobiłem własny prototyp. Planuje jeszcze dotoczyć osłonkę by zakryć zewnętrzne kółeczko co by nie spadł łańcuch
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zainspirowany napinaczem dwurzędowym MRP 2X zrobiłem własny prototyp. Planuje jeszcze dotoczyć osłonkę by zakryć zewnętrzne kółeczko co by nie spadł łańcuch Ah te zabaweczki ;-)Wysłane z mojego Neffos X1 Max przy użyciu Tapatalka
Puncu Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Opublikowano 13 Marca 2018 W zimie się nie chciało grzebać to teraz trzeba Żeby Was nie zanudzać. Zacząłem od tylnego koła. Opona umyta, obręcz, szprychy piasta. Rozebrany został bębenek, przegląd łożysk, kontrola zużycia zapadek, czyszczenie, ponowne smarowanie i składanie. Kaseta została wyczyszczona i oceniona, bardzo fajnie się trzyma. Tarcza hamulcowa została umyta, odtłuszczona, śruby tarczy też, na koniec smarowanie gwintów i skręcanie. Oto efekt Teraz zabieram się za przednie 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 13 Marca 2018 Opublikowano 13 Marca 2018 Ciekawie się ogląda ten kawałek historii. Właśnie założyłem opony 2.4, aby mieć coś "cienkiego" przy obręczy 35 mm...
Puncu Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Dokładnie. Tylko dlatego że trudno dostać opony 26x3.0 Ciekawostka co do sztywnych osi. Z tyłu jest to rozwiązane tak (dla cierpliwych) Odkręcamy dwie śruby ściskające ośkę. Wykręcamy śrube która nam ściska ośkę. I możemy imbusem wyciągnąć. Bo gwintu zewnętrznego to to tam nie ma, a idzie ciężko A co do przodu. Na dole każdej goleni jest "łapa" z dwoma śrubami. W sumie jest ich 4. Musimy je odkręcić, następnie odkręcamy jedną strone ośki która ściska nam całość i w drugą stronę wyciągamy ośkę. Rozwiązanie także dla cierpliwych Edytowane 13 Marca 2018 przez Puncu 1
Puncu Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Opublikowano 13 Marca 2018 No i przednie koło. Niestety tutaj niespodzianka. Zmieliło mi te boczne osłonki łożysk, po zewnętrznych stronach w prawym i lewym. No cóż "oblecą" kręcą się jak nowe, dostały nowy smar. Tarcza , obręcz i opona "wypuncowana" Na dzisiaj koniec. Czas do pracy 1
Puncu Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Opublikowano 13 Marca 2018 Po pracy ciemno, późno, tłukł się nie będę. Kask sobie wypiorę Zmęczony troche już ten kask, zebrał troche szotów, gałęzi, kamieni i gruntu A i gogle zmienię na Fox Airspc to w tych mi już się pianka niszczy. Wyjąłem środek i wrzuciłem do prania. Myślałem o pralce ale raz że nie ta godzina a dwa bałem się że się poniszczą. Wylądowały w miednicy
Zalas Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Godzinę temu, Puncu napisał: Zmęczony troche już ten kask, zebrał troche szotów, gałęzi, kamieni i gruntu Co ty wiesz o zmęczonym kasku Widziałeś mojego FullFace'a? Ale swoją drogą ten Bell to pancerniak nie do zdarcia
Puncu Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Opublikowano 14 Marca 2018 9 godzin temu, Zalas napisał: Co ty wiesz o zmęczonym kasku Co nieco wiem. Nie raz leżałem Zresztą sam wiesz. Serwisu ciąg dalszy. Wyjąłem 888 do serwisu, ale odkładam to na później, po prostu nie chce mi się jechać po olej Odkręciłem hamulce, przetrę klocki hamulcowe, a jest ich trochę (tak to są klocki z dwóch zacisków ). A tłoczki w zaciskach i uszczelki wymoczę w oleju sylikonowym Będą się moczyć do wieczora Na koniec stery. Miski wyczyszczone, łożyska dostały nowy smar i kręcą się jak nowe
Puncu Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Opublikowano 15 Marca 2018 Dzisiaj nie było dużych postępów. Czyściłem mufę suportu, przerzutkę i kółeczka, jedno z nich okazało się pęknięte Umyłem całą ramę, chociaż i tak jest ściorana. Zamontowałem tylne koło, przerzutkę, przykręciłem napinacz oraz męczyłem się z korbą i linią łańcucha. W końcu się udało
Andrzej Sawicki Opublikowano 15 Marca 2018 Opublikowano 15 Marca 2018 Pęknięte kółko to okazja do zmiany na większe. Nic smutnego.
Puncu Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Opublikowano 15 Marca 2018 2 minuty temu, Andrzej Sawicki napisał: Pęknięte kółko to okazja do zmiany na większe. Na szybko przed czyszczeniem. Parszywa jakość 3 minuty temu, Andrzej Sawicki napisał: Nic smutnego. Smutnego bo nowe kosztują 120zł a nie przywidywałem tego No nic. Stać w kącie może na pękniętym. Pożyjemy zobaczymy.
Andrzej Sawicki Opublikowano 15 Marca 2018 Opublikowano 15 Marca 2018 Większe kółko to aż pojedyncze procenty wydajności pedałowania. Prawdziwy upgrade.
Zalas Opublikowano 15 Marca 2018 Opublikowano 15 Marca 2018 @Puncu a w zawiasy zaglądasz? Bo mnie już doświadczenie nauczyło, że potrafi tam być istna piaskownica
Puncu Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Opublikowano 15 Marca 2018 @Zalas sprawdzałem. Ogólnie wszystkie łożyska są w dobrej kondycji, te w zawieszeniu też, zwłaszcza że wymieniałem je we wrześniu A od tamtego czasu nie dużo jeździłem. 1
Puncu Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Opublikowano 15 Marca 2018 Dnia 13.03.2018 o 23:57, Puncu napisał: Zmęczony troche już ten kask, zebrał troche szotów, gałęzi, kamieni i gruntu A oto lekarstwo! Bo miał ziazi... Ogólnie pianki wyprane, zamontowane, ładnie pachną i są przyjemne w dotyku (na tym polega pranie :v ) 1
Puncu Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) No składa się Amortyzator po serwisie (tutorial napisze w innym temacie), rower stoi na kołach Edytowane 17 Marca 2018 przez Puncu 2
Puncu Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Opublikowano 17 Marca 2018 Pominąłem końcową fotorelacje, skupiłem się na pisaniu poradnika jak przeserwisować Marzocchi 888 Znajdziecie go tutaj: Rower jest skończony i gotowy do jazdy Tadam! 1
Puncu Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Dziś odebrałem nową korbę Race Face Ride oraz stworzyłem Myk-Myk - Bieda Edyszyn
Zalas Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Teraz przynajmniej będziesz miał ładne zębatki w korbie 2s
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Będę miał podobne korbiszcze, ale od FSA
Puncu Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2018 Najlepsza lampka nocna ever ❤️ Zrobiona z drugiej, mniejszej ramy Speca którą mam 2
Rekomendowane odpowiedzi