staszek.s Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 No to tak...w moim zestawie elite tez nie ma tego...ale...taka sama 'fajka' była też w drugim hamulcu... nie wygląda na sztukowanie... póki co złożyłem wszystko na jeden kawałek... ale teraz sam juz nie wiem...zostawić jak jest, na jednym odcinku...czy jednak założyć te fajki ?
Nemrod Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Może kiedyś mieli coś takiego w zestawach ale jak widać raczej się nie sprawdzało bo zrezygnowali. W dodatku każde łączenie to zmniejszenie sztywności.
staszek.s Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 No właśnie się zastanawiam nad tym... bo... łączenie wypada pod owijką, więc można najpierw taśmą dociągnąć a później owijką... No i ta niby fajka przychodzi dokładnie w miejscu gdzie jest dość ostry bo 90 stopni zakręt pancerza... Fajka jest ciut grubsza, linka w niej idzie po zakręcie zauważalnie luźniej niż w moim nowym pancerzu...
gomez257 Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 To mnie zaskoczyliście teraz 😁. W moim Diverge też było to oryginalnie. Może to zależy od budowy samego pancerza. Jak w nowych zestawach tego nie ma, to bym pociągnął pancerz od początku, bez tych fajek.
staszek.s Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Hmm no to tak zostawię póki co.. ale fajki, na wszelki wypadek do szuflady:) Gorzej że jak już zacznę jeździć to jeśli zdecyduję się jednak założyc fajki to będzie trzeba nowe linki.. tych samych 2gi raz nie przecisnę...
m-peter Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Wspomniane 'fajki' występują w wersji Jagwire Road Pro. W moim rowerze też fabrycznie były zamontowane. Widocznie w Elite ze względu na szczelność nie ma tego rozwiązania.
Nemrod Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 W przełajce mam samemu założone Jagwire Pro Road i tam też nic takiego nie było w komplecie:
m-peter Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 (edytowane) 34 minuty temu, Nemrod napisał: W przełajce mam samemu założone Jagwire Pro Road i tam też nic takiego nie było w komplecie: Ciekawe, według strony producenta jest to "2EZ-Bend Housing Segments" (na dole strony), widać je również na zdjęciu zawartości jak również są pokazane w instrukcji. EDIT: osobiście nie kupowałem tego kompletu więc nie dam sobie ręki uciąć jednak w rowerze mam komplet linek i pancerzy Jagwire założone razem z tymi fajkami na linkach hamulcowych. Edytowane 12 Lutego 2020 przez m-peter
Nemrod Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Faktycznie dziwna sprawa. Przejrzałem sporo ofert i faktycznie można spotkać zestawy z ez- bendami.
Kruk Opublikowano 14 Lutego 2020 Opublikowano 14 Lutego 2020 Ostatnio miałem na serwisie rower z zaciskami od TRP model HY/DR i powiem ciekawa konstrukcja ale duża i ciężka jak zło
staszek.s Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 A ja sie poddałem... wiem że wiele osób pleca te zaciski, ale ja sie z nimi nie moge dogadać... Wymieniałem klocki, linki i pancerze są nowe, wymieniałem tarcze.. Nadal lipa.. O ile przód jeszcze jako tako, to tył tragedia... Nawet spowalniaczem się tego nie da nazwać... Jestem właśnie w trakcie przeszczepu na zestaw Giant Conduct, z zaciskami m6000 (Deore)... Wyjdzie z tego hybryda linka/olej...
Fimala Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Opublikowano 23 Marca 2020 1 godzinę temu, staszek.s napisał: A ja sie poddałem... wiem że wiele osób pleca te zaciski, ale ja sie z nimi nie moge dogadać... Wymieniałem klocki, linki i pancerze są nowe, wymieniałem tarcze.. Nadal lipa.. O ile przód jeszcze jako tako, to tył tragedia... Nawet spowalniaczem się tego nie da nazwać... Jestem właśnie w trakcie przeszczepu na zestaw Giant Conduct, z zaciskami m6000 (Deore)... Wyjdzie z tego hybryda linka/olej... Dlatego u siebie się ich pozbyłem już na rzecz pełnej hydrauliki.
Demian Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Dziś na trasie MTB Kadyny ( może ktoś zna tą trasę) zaczęły mi się palić okładziny w hamulcach tz. nie było ognia ale poszedł z nich dym no i w związku z tym mam pytanie. Na jakich okładzinach jeździcie ? Bo te co mam obecnie to Bremo półmetaliczne. Poniżej link https://allegro.pl/oferta/klocki-avid-juicy-3-5-7-bb7-ultimate-polmetalczne-8376283583?snapshot=MjAyMC0wMi0yNVQyMTozMjowMy4wNTdaO2J1eWVyO2NiZjE1NGQ5NGY5NjQwNTExMTk0NzU2YzFmYzI2NTcyOWExNThlNDZiODQ5MDkxMDI0MGFjN2YxNzcwMjNjOGQ%3D Czy ktoś jeżdził na EBC. Te poniżej https://allegro.pl/oferta/okladziny-hamulcowe-avid-juicy-3-5-7-utwardzane-9136825139 może będą lepsze? Pozdrawiam wszystkich
Kruk Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 sporo ludzi jeździ na okładzinach ebc także chyba są dobre. 1
Demian Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 To Teraz kupię EBC ale RED do DOWNHILLu - UTWARDZANE może się nie spalą
Rekomendowane odpowiedzi