Accent_Szaj Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 10 godzin temu, tmmm napisał: ile masz podkładek do suportu po stronie łańcucha Zależy od szerokości mufy supportu. Jak masz 68 to 2,jak 73 to 1
tmmm Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 piasta z tyłu poszła, wymieniłem po taniości na taką samą -2000 km albo i więcej wytrzymała właśnie wracam z piwnicy, mufa suportu ma 68 mm i początkowo zgodnie z instrukcją dałem 2 podkładki, i : na stojaku i podczas jazdy haczył łańcuch przy zestawieniu duzy blat z przodu/najmniejsza zębatka z tyłu, dałem najcieńszą podkładkę- bez podkładki zostaje szczelina (w szosowym nie mam ani jednej podkładki) i teraz przynajmniej na stojaku jest idealnie czyli wbrew instrukcji- jutro próba w terenie
aga1996 Opublikowano 25 Września 2022 Autor Opublikowano 25 Września 2022 Po dłuższym czasie przypomniałam sobie o moim wątku i wrzucam aktualizację. I choć teraz jeżdżę już głównie na mojej szosie to rower MTB żyje i ma się dobrze - upgrade napędu z 3x9 na 2x10 (Deore) i nowe oponki CST Patrol 2.25, bardziej terenowe niż te moje poprzednie Race Kingi. Jeździ się na nim bardzo dobrze po beskidzkich szlakach, już tak nie rzuca na byle kamieniu, lepiej się prowadzi i co najważniejsze czuję się na nim pewnie. Rowerek ma wartość sentymentalną i nie mogę się z tym pieronem rozstać, ot takie fanaberie
Rekomendowane odpowiedzi