aga1996 Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Opublikowano 12 Marca 2019 2 godziny temu, lech1976 napisał: Cześć . Posiadam taki sam rowerek ,jak Twój.Jestem z niego zadowolony. Interesuje mnie jaki dokładnie jest ten nowy amor .Też mam zamiar wymienić . Jeżeli chodzi Ci o pracę tego Recona to pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne i razem z manetką blokady robi robotę. Przynajmniej w porównaniu do fabrycznego, sprężynowego Suntoura. Na dzień dzisiejszy jestem z niego zachwycona, ale zdecydowanie zrobiłam jeszcze za mało km na nim, żeby "na trzeźwo" go ocenić i prócz zalet wychwycić też wady. Więc więcej będę w stanie powiedzieć jak pojeżdżę na nim trochę więcej. Jeżeli na teraz potrzebujesz bardziej szczegółowych informacji lepiej Ci będzie przeszukać inne wątki na forum
Piotr1993 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 Cześć 🙂 też jestem z Żywca po zdjęciach od razu poznałem nasze jeziorko i nowe laweczki na deptaku heh. Rowniez mam b3 z 2017 ja na razie zmienilem korbe na deore z lozyskami bsa , manetki na xt i planuje jeszcze przerzutke tylna na xt zmienić oczywicie tak jak oryginalnie czyli 3x9. Z minusow zle zespawana fabrycznie mufa robi sie delikatny przkos lancucha na 2x3-5 , słaby hak tylnej przerzutki , wygieta po roku czasu tylna obręcz i słaby łańcuch, korba i Amor hehe. Ale mimo to lubię ten rowerek, pozdrawiam 🙂
aga1996 Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Opublikowano 20 Marca 2019 W dniu 19.03.2019 o 15:17, Piotr1993 napisał: Cześć 🙂 też jestem z Żywca po zdjęciach od razu poznałem nasze jeziorko i nowe laweczki na deptaku heh. Rowniez mam b3 z 2017 ja na razie zmienilem korbe na deore z lozyskami bsa , manetki na xt i planuje jeszcze przerzutke tylna na xt zmienić oczywicie tak jak oryginalnie czyli 3x9. Z minusow zle zespawana fabrycznie mufa robi sie delikatny przkos lancucha na 2x3-5 , słaby hak tylnej przerzutki , wygieta po roku czasu tylna obręcz i słaby łańcuch, korba i Amor hehe. Ale mimo to lubię ten rowerek, pozdrawiam 🙂 No trzeba przyznać, że zrobili dobrą robotę z tymi modernizacjami od ścieżki z nawierzchnią przy amfiteatrze pod Grojcem, wał z kostkami i "żwirek" do tej przystani z rowerkami wodnymi. Gorzej gdy robi się cieplej i trzeba wymijać spacerowiczów i wózki z dziećmi, dobrze że z rana nie ma zazwyczaj takiego ruchu i można śmignąć W lecie (wtedy to jeszcze trwały chyba te prace modernizacyjne) zdarzało mi się mijać w tym rejonie inną B3, bo zawsze jakoś Kross przykuwa moją uwagę to może nawet gdzieś się minęliśmy Również pozdrawiam!
aga1996 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Dzisiaj mija rok od zakupu roweru, z tej okazji foteczka Na liczniku ponad 500 km w tym roku. Jak na studia i zjazdy tylko na weekend to nie jest źle. Wymieniony osprzęt działa bez zarzutów 1
tmmm Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 wymiana korby z 44 na 40 ma sens, 44 na 29 er jest bez sensu
aga1996 Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Opublikowano 24 Lipca 2019 Sprawy uczelniane, sesja i praktyki w innym mieście zredukowały ilość jazdy - do tej pory przejechałam 2k km. Jutro wracam już do siebie i do regularności Małe odświeżenie stanu roweru - ostatnio wleciały te RK od Conti, przejechałam na nich do tej pory niecałe 300km. No nie powiem, na moją jazdę, gdzie nie jeżdżę tylko po lesie to są naprawdę super opcją. Przymierzam się także do zmiany chwytów, bo obecne zaczynają już trochę płowieć i są z lekka poobdzierane. Myślę, czy by nie przytestować tych silikonowych ESI gripsów - jak ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi to chętnie poczytam Od jakiegoś czasu szukałam także źródła nieregularnych trzasków przy kręceniu korbą. Wymieniłam bębenek piasty i przy promocyjnej okazji także kasetę. Stuki ustały, także komfort jazdy jak na nówce sztuce No i foteczka obecnego stanu.
Accent_Szaj Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 Fajnie ci wyszedł rowerek. Ze smaczkiem dodana czerwień,stonowane białym Super Odnośnie sprzętu. Alivio (Oliwka ) to naprawdę super grupa(3x9) nie wiele różniąca się od Deore ,a duuuuużo tańsza. Upgrade zrobiony z głową
aga1996 Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Opublikowano 29 Lipca 2019 Jednak nadejdzie kolejna zmiana - padło na hamulce. Dzisiaj brałam udział w swoim pierwszym maratonie MTB w miejscowości Jeleśnia, górska edycja. Udało mi się ukończyć wyścig bez żadnych uszkodzeń. Ale jest jedno ale. Obecne hamulce po prostu nie wyrabiały na trasie, która nie należała do najłatwiejszych (zwłaszcza, że był turbo upał). Zdecydowałam się na hamulce Deore M6000. Komplet zamówiony, powinien dotrzeć jutro lub pojutrze. Mam nadzieję, że będę zadowolona
Accent_Szaj Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Oj będziesz zadowolona Jeszcze fajne klocki(półmetaliczne) i będziesz zachwycona
aga1996 Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Opublikowano 30 Lipca 2019 12 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Oj będziesz zadowolona Jeszcze fajne klocki(półmetaliczne) i będziesz zachwycona No to klasa! To teraz tylko czekać na przesyłkę i śmigać
aga1996 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Poskładane dopiero dzisiaj, bo zdecydowałam się wrzucić na tył tarczkę 180 i czekalam do wczoraj na paczkę 😁 W sobotę po robocie będę testować, może nawet jutro jakaś krótka traska wpadnie
pawel2208 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 180 trochę przesada moim zdaniem na tyle Ja mam 160mm i muszę odpowiednio naciskać klamkę żeby koła mi nie blokowało.
sloniu999 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 180 mm tarczę wrzuć raczej na przód, z tyłu zostaw 160 mm.
aga1996 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Właśnie na przodzie taką mam i myślałam, że spoko będzie taka wrzucić też na tył. Zobaczę, jak by bylo cos nie tak to zawsze można pozmieniać
Accent_Szaj Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Godzinę temu, aga1996 napisał: jak by bylo cos nie tak t Co ma być nie tak? Pięknie jest
aga1996 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 W dniu 9.08.2019 o 17:52, Accent_Szaj napisał: Co ma być nie tak? Pięknie jest No muszę powiedzieć, że po pierwszych jazdach jest serio pięknie
aga1996 Opublikowano 23 Października 2019 Autor Opublikowano 23 Października 2019 Jesień, jesień - cóż tam niesie? A no nowe maneteczki niesie Miałam możliwość dokupić po okazyjnej cenie manetki i dłuższą sztycę z zaciskiem. Manetki oczywiście Alivio M4000 , także będę mieć do kompletu. I bardzo mnie to cieszy, bo ta grupa wystarcza mi do satysfakcjonującej jazdy - ze znajomymi pojeżdżę, samotnie pośmigam a i maratony da się na nim przejechać (a że bardzo mi się to spodobało, to dla własnej satysfakcji nie omieszkam w przyszłym roku, w miarę możliwości, wziąć w jakimś udziału ) Póki co jeszcze pojeżdżę na obecnych manetkach a już w chwili obecnej wleciała nowa sztyca - dłuższa, bo 400 mm, dokładnie Accent SP 408, zacisk również z tej firmy. Poprzednia sztyca przy np. jeździe po kamieńcu zaczęła się obniżać. Nie pomagało silniejsze zaciskanie i nie ukrywam, że było to mega denerwujące. Po wymianie jest już ok. I po wymianie manetek będzie to na razie koniec myślenia o ulepszeniach -> teraz eksploatacja i ewentualne koszty z nią związane (a przy takim zestawie nie są duże) No i foteczka stanu obecnego:
Accent_Szaj Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 28 minut temu, aga1996 napisał: jeździe po kamieńcu zaczęła się obniżać. Nie pomagało silniejsze zaciskanie i nie ukrywam, że było to mega denerwujące Dla 100% pewności kup sobie pasty do łączeń karbonowych. Z tego co widzę,to do tęgich zawodniczek nie należysz,a jak przy twojej wadze się opuszczała,to dla komfortu,lepiej jej użyć. https://allegro.pl/oferta/ritchey-pasta-montazowa-liquid-torque-5g-7170993706?snapshot=MjAxOS0wOS0yN1QxMjowMzo1Ny40OThaO2J1eWVyO2E3ZGNhZWU4YTY4OGYzZDIwMDVhZTc4MzNkOWY1MjQ4N2NkYWJiNzhmYzQ0NjFiOWJiYzIxZWNkMGVlYjRlN2E%3D 1
aga1996 Opublikowano 24 Października 2019 Autor Opublikowano 24 Października 2019 11 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Dla 100% pewności kup sobie pasty do łączeń karbonowych. Z tego co widzę,to do tęgich zawodniczek nie należysz,a jak przy twojej wadze się opuszczała,to dla komfortu,lepiej jej użyć. https://allegro.pl/oferta/ritchey-pasta-montazowa-liquid-torque-5g-7170993706?snapshot=MjAxOS0wOS0yN1QxMjowMzo1Ny40OThaO2J1eWVyO2E3ZGNhZWU4YTY4OGYzZDIwMDVhZTc4MzNkOWY1MjQ4N2NkYWJiNzhmYzQ0NjFiOWJiYzIxZWNkMGVlYjRlN2E%3D O ciekawa propozycja z tą pastą, przy okazji następnego zamówienia chyba przytestuję :D
TOMALA72 Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 18 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Z tego co widzę,to do tęgich zawodniczek nie należysz,a jak przy twojej wadze się opuszczała,to dla komfortu,lepiej jej użyć Tęga zawodniczka🤣
Accent_Szaj Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 W dniu 24.10.2019 o 16:22, TOMALA72 napisał: Tęga zawodniczka🤣 Ciekawe co stosuje do sztycy.
tmmm Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 hej, właśnie poszła mi fabryczn piasta w tylnym kole, czy już swoją wymieniałaś? jeśli tak to na jaką?
aga1996 Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Opublikowano 7 Lipca 2020 Nie wymieniałam jeszcze piast - póki co mają się dobrze. Jedynie bębenek Jedyna zmiana w ostatnim czasie to nowe manetki - kupiłam je w zeszłym roku i tak się zagravelowałam, że nie chciało mi się tego ruszać do czerwca bieżącego roku Na wątku cisza, ale rower ciągle jeździ, wrzucam aktualne foto
tmmm Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 mam level B4 i była korba: SR Suntour XCM (44/32/22T) a jest tak jak u Ciebie Shimano Alivio FC-M4050 (40-30-22) i n cholery nie mogę ustawić przedniej przerzutki, siedzi to na suporcie himano SM-BB52 i mam taka prośbę : ile masz podkładek do suportu po stronie łańcucha, może masz możliwość wrzucenia fotki?
Rekomendowane odpowiedzi