Skocz do zawartości

RockShox Recon... tylko który?

szary_wolf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba każdą sztukę Recona SoloAir możesz ustawić na 80, 100 i 120 mm skoku w 15 minut na ławce pod blokiem ;)

Zmieniasz tylko odbojniki na tloczysku i po sprawie.
804d83a8e00dbc46c3c3029399bf84f2.jpg

Także nie musisz dopłacać do amora z 120mm skokiem - zrobisz to sam.

Jednak do skakania to przydałoby się coś z wyższej półki, choćby Revelation.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Myślę nad zakupem tego roweru https://www.greenbike.pl/rower-gorski-kellys-gate-70-27-5-2019-p-3664.html?gclid=CjwKCAiAqJn9BRB0EiwAJ1SztWbLCnhUoLRwftPpa0DUfzjOpOMFlU4LjYX2TXG17Fpsrlz8vu6jChoCmQoQAvD_BwE
Jakoś mało info o tym RS Sektor, wcześniej miałem recona RL I był ok.

Zakładam że RS Sektor powinien byc lepszy od recona ale od Reby chyba nie, czy się może mylę...

Czy ten sektor w tym gate 70 to nie jest jakiś stary model i może lepiej np pozostać przy Reconie...?

Opublikowano

Na pewno kultura pracy tego amora będzie dobra
Amortyzato jest dość świeży więc będzie dobrym wyborem
Wcześniej miałem sektor ale tego Silver pracował dużo lepiej niż recon którego obecnie mam w xc
Moim zdaniem na pewno będzie bardziej czulszy

Stary i będziesz model będzie ze srebrnymi lagami z czarnymi jest młodszy

Opublikowano

Moim zdaniem na pewno będzie bardziej czulszy
Stary i będziesz model będzie ze srebrnymi lagami z czarnymi jest młodszy

Nie łapie tego zdania
Chyba skumalem
Opublikowano

Sektor to to ponoć podniesiony recon do "cięższych zastosowań" i coś mi się wydaję, że ma golenie alu. Ale to jest wiadomość do zweryfikowania, więc jak coś źle napisałem to mnie poprawcie.

W sumie pozwolę sobię przywołać @vdcmike, pewnie będzie wiedział.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ten konkretnie sektor to takie połączenie reby i recona w jednym. Golenie górne alu  sprężyna powietrzna jak w reconie (specyficzny tłok z zaworem, skok ustawiany podkładkami) ale można też używać tokenów do regulacji progresji. Przy skoku 100-120mm to bardzo przyjemny wideł. Przy większych skokach zbyt wiotki. Starsze sektory to było budżetowe rozwiązanie do stuntu/fr (stalowe golenie, stalowa sprężyna, przerośnięty skok) dzisiaj pod względem ceny i zastosowań bardzo zbliżony do reby.

• Lubię to! 1
Opublikowano

A po czym rozpoznać jaki tłumik jest w danym modelu TK czy RL?
Czy tj tak że TK tj takie pokrętło ala śrubka a RL takie płaskie?

Opublikowano

Po numerze seryjnym, lub oznaczeniu na goleni prawej pod uszczelką kurzową.

Generalnie po kapslu na górze też idzie poznać ale pierdyliard rodzajów ich jest i ciężko tak tłumaczyć które są które

Opublikowano
Ten konkretnie sektor to takie połączenie reby i recona w jednym. Golenie górne alu  sprężyna powietrzna jak w reconie (specyficzny tłok z zaworem, skok ustawiany podkładkami) ale można też używać tokenów do regulacji progresji. Przy skoku 100-120mm to bardzo przyjemny wideł. Przy większych skokach zbyt wiotki. Starsze sektory to było budżetowe rozwiązanie do stuntu/fr (stalowe golenie, stalowa sprężyna, przerośnięty skok) dzisiaj pod względem ceny i zastosowań bardzo zbliżony do reby.
I o takie info mi chodziło jakoś umknął mi ten post wczoraj.