matisek9994 Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 @Franz Mauer Zwracam honor Mam zatem pytanie do Ciebie albo innych czytelników.. podczas kręcenia śrubą - co prawda plastikową od tłumienia gdy przekręciłem do maksymalnej wartość "+" śruba jakby przeszła dalej bez praktycznie żadnego oporu i już nie da się wrócić do wcześniejszego stanu. Po prostu tłumienie jakby przestało działać i nic się nie dzieje pomimo kręcenia. Wyciągając tę czerwoną nakrętkę jest tam taki mały imbus ale nie jest on uszkodzony i pomimo tego, że nie jest tam nic obrobione to regulacja nie działa, co może być przyczyną?
Franz Mauer Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Jeśli zeszła Ci z imbusa ta czerwona śruba do regulacji to sprawdź najpierw czy czasem ona się nie wyrobiła. Za jej pomocą kręcisz imbusem, który jest wciskany w tłumik amortyzatora. Potem możesz kombinerkami delikatnie wyciągnąć imbus z goleni i zobaczyć czy czasem jego krawędzie, które wchodzą w tłumik ni esą zaookrąglone. Może też okazać się, że jednak da się regulować samym imbusem za pośrednictwem kombinerek?
Dreamer Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Odnośnie kolorystyki... to na 2017 dla 29 1 jest tylko biało-czarny lub biało-czarny z czerwonym paskiem. Czarno-żółty był na 2016 i w marcu ram 19" juz nie było u dystrybutora... Czarno - czerwony jest dla 29 3.
matisek9994 Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Opublikowano 24 Maja 2017 No to właśnie mam tę biało-czarną z czerwonym paskiem Dzięki za wytłumaczenie
matisek9994 Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Opublikowano 24 Maja 2017 @Franz Mauer Dzięki Ci bardzo już wszystko działa
Tuptam Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 matisek wrzuć jakieś zdjęcie tego rowerku jak możesz.
matisek9994 Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Opublikowano 24 Maja 2017 Na dzień dzisiejszy mam tylko takie, jeśli chcecie jakieś bardziej szczegółowe to piszcie 1
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Jaki rodzaj korby posiada mustang 1 29 2017r.? (kwadrat,octalink czy zintegrowana)?pzdr Edytowane 25 Maja 2017 przez Anton
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 12 minut temu, matisek9994 napisał: Octalink Dzieki.a osie w piastach? Sztywne?ile mm? Czy ktos wie kiedy bedzie w sprzedazy mustang 2 29? Czy ktos wie kiedy bedzie w sprzedazy mustang 2 29? A tak w ogole czy ten mustang 1 29 to dobry rower?warty zakupu? Bo cena przyciaga uwage ale czasami jest tak ze jak cos jest znacznie tansze od podobnego na tym samym poziomie to moze zawierac jakis "haczyk"czyli ze cos jest slabsze itp.
Franz Mauer Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 @Anton Dlatego Mustang 1 jest w atrakcyjnej cenie, że oprócz taperowanej główki i mocowań post mount nie posiada, żadnych istotnych innowacji technologicznych. To jest normalny rower ze średniej półki do jeżdżenia, który w dodatku wygląda bardzo fajnie
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Na maratony mtb sie nadaje?? 16 minut temu, Franz Mauer napisał: @Anton Dlatego Mustang 1 jest w atrakcyjnej cenie, że oprócz taperowanej główki i mocowań post mount nie posiada, żadnych istotnych innowacji technologicznych. To jest normalny rower ze średniej półki do jeżdżenia, który w dodatku wygląda bardzo fajnie ...ale posiada dobry amortyzator, wewn prowadzenie (chyba) wszystkich linek,dobry naped. Coz,ale geometrii ramy nie mozna znalezc.szkoda. A oski w piastach jakie posiada?☻ Edytowane 25 Maja 2017 przez Anton
Franz Mauer Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 7 minut temu, Anton napisał: Na maratony mtb sie nadaje?? ...ale posiada dobry amortyzator, wewn prowadzenie (chyba) wszystkich linek,dobry naped. Coz,ale geometrii ramy nie mozna znalezc.szkoda. A oski w piastach jakie posiada☻ Amortyzator powietrzniak ze średniej półki, nie posiada wewnętrznego prowadzenia linek (ale to nie jest wada, bo czasem jest zaletą), standardowe osie QR9mm.
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 Dzieki za info ? 10 minut temu, Franz Mauer napisał: Amortyzator powietrzniak ze średniej półki, nie posiada wewnętrznego prowadzenia linek (ale to nie jest wada, bo czasem jest zaletą), standardowe osie QR9mm. Na maraton mtb sie nada?
Franz Mauer Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 13 minut temu, Anton napisał: Dzieki za info ? Na maraton mtb sie nada? Jasne
matisek9994 Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Opublikowano 25 Maja 2017 Hmm szukając odpowiedniego rowera do tych 2500zł, nie znalazłem żadnego z takim napędem( wszystko z grupy deore) i z powietrznym amortyzatorem.
Dreamer Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 53 minuty temu, Anton napisał: Coz,ale geometrii ramy nie mozna znalezc.szkoda. Jak nie można? Przecież jest w katalogu produktów w układzie S -15” / M-17” / L-19” / XL-21”
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 1 minutę temu, Dreamer napisał: Jak nie można? Przecież jest w katalogu produktów w układzie S -15” / M-17” / L-19” / XL-21” Dzieki za fotke.pzdr 1 godzinę temu, Anton napisał: Dzieki za info ? Na maraton mtb sie nada? Wewn prowadzenie linek ma wady?
matisek9994 Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Opublikowano 25 Maja 2017 Jesli chodzi o tego Mustanga to ja nie otrzymałem wewnętrznego prowadzenia linek w ramie. Są na to sposoby
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 Ale gdzies mnie sie obilo po uszach ze ma wewn prowadzenie linek 24 minuty temu, matisek9994 napisał: Jesli chodzi o tego Mustanga to ja nie otrzymałem wewnętrznego prowadzenia linek w ramie. Są na to sposoby Na co sposoby?
matisek9994 Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Opublikowano 25 Maja 2017 Wewnętrzne prowadzenie linek ma kilka wad np. Może być problem z wymianą przewodów hamulcowych- ale są na to sposoby
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) ???A to problem serwisu nie moj wiec dla mnie to nie wada. Chyba ze od strony uzytkownika sa jakies wady? Edytowane 25 Maja 2017 przez Anton
Rekomendowane odpowiedzi