Skocz do zawartości

Romet Mustang 29 1

matisek9994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Franz Mauer Zwracam honor :D      Mam zatem pytanie do Ciebie albo innych czytelników.. 
podczas kręcenia śrubą - co prawda plastikową od tłumienia gdy przekręciłem do maksymalnej wartość "+" śruba jakby przeszła dalej bez praktycznie żadnego oporu i już nie da się wrócić do wcześniejszego stanu. Po prostu tłumienie jakby przestało działać i nic się nie dzieje pomimo kręcenia. Wyciągając tę czerwoną nakrętkę jest tam taki mały imbus ale nie jest on uszkodzony i pomimo tego, że nie jest tam nic obrobione to regulacja nie działa, co może być przyczyną? 

Opublikowano

Jeśli zeszła Ci z imbusa ta czerwona śruba do regulacji to sprawdź najpierw czy czasem ona się nie wyrobiła. Za jej pomocą kręcisz imbusem, który jest wciskany w tłumik amortyzatora. Potem możesz kombinerkami delikatnie wyciągnąć imbus z goleni i zobaczyć czy czasem jego krawędzie, które wchodzą w tłumik ni esą zaookrąglone. Może też okazać się, że jednak da się regulować samym imbusem za pośrednictwem kombinerek?

1.jpg
Opublikowano

Odnośnie kolorystyki... to na 2017 dla 29 1 jest tylko biało-czarny lub biało-czarny z czerwonym paskiem. Czarno-żółty był na 2016 i w marcu ram 19" juz nie było u dystrybutora... 

Czarno - czerwony jest dla 29 3.

Opublikowano

No to właśnie mam tę biało-czarną z czerwonym paskiem :) Dzięki za wytłumaczenie 

Opublikowano

matisek wrzuć jakieś zdjęcie tego rowerku jak możesz.

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy mam tylko takie, jeśli chcecie jakieś bardziej szczegółowe to piszcie ;)

IMG_20170522_174441_HDR.jpg IMG_20170524_170616_HDR.jpg
  • Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

Jaki rodzaj korby posiada mustang 1 29 2017r.? (kwadrat,octalink czy zintegrowana)?pzdr

Edytowane przez Anton
Opublikowano
12 minut temu, matisek9994 napisał:

Octalink :)

Dzieki.a osie w piastach? Sztywne?ile mm?

Czy ktos wie kiedy bedzie w sprzedazy mustang 2 29?

Czy ktos wie kiedy bedzie w sprzedazy mustang 2 29?

A tak w ogole czy ten mustang 1 29 to dobry rower?warty zakupu? Bo cena przyciaga uwage ale czasami jest tak ze jak cos jest znacznie tansze od podobnego na tym samym poziomie to moze zawierac jakis "haczyk"czyli ze cos jest slabsze itp.

Opublikowano

@Anton

Dlatego Mustang 1 jest w atrakcyjnej cenie, że oprócz taperowanej główki i mocowań post mount nie posiada, żadnych istotnych innowacji technologicznych. To jest normalny rower ze średniej półki do jeżdżenia, który w dodatku wygląda bardzo fajnie :) 

Opublikowano (edytowane)

Na maratony mtb sie nadaje??

16 minut temu, Franz Mauer napisał:

@Anton

Dlatego Mustang 1 jest w atrakcyjnej cenie, że oprócz taperowanej główki i mocowań post mount nie posiada, żadnych istotnych innowacji technologicznych. To jest normalny rower ze średniej półki do jeżdżenia, który w dodatku wygląda bardzo fajnie :) 

...ale posiada dobry amortyzator, wewn prowadzenie (chyba) wszystkich linek,dobry naped. Coz,ale geometrii ramy nie mozna znalezc.szkoda.

A oski w piastach jakie posiada?☻

Edytowane przez Anton
Opublikowano
7 minut temu, Anton napisał:

Na maratony mtb sie nadaje??

...ale posiada dobry amortyzator, wewn prowadzenie (chyba) wszystkich linek,dobry naped. Coz,ale geometrii ramy nie mozna znalezc.szkoda.

A oski w piastach jakie posiada☻

Amortyzator powietrzniak ze średniej półki, nie posiada wewnętrznego prowadzenia linek (ale to nie jest wada, bo czasem jest zaletą), standardowe osie QR9mm.

Opublikowano

Dzieki za info ?

10 minut temu, Franz Mauer napisał:

Amortyzator powietrzniak ze średniej półki, nie posiada wewnętrznego prowadzenia linek (ale to nie jest wada, bo czasem jest zaletą), standardowe osie QR9mm.

Na maraton mtb sie nada?

Opublikowano
13 minut temu, Anton napisał:

Dzieki za info ?

Na maraton mtb sie nada?

Jasne :)

Opublikowano

Hmm  szukając odpowiedniego rowera do tych 2500zł, nie znalazłem żadnego z takim napędem( wszystko z grupy deore) i z powietrznym amortyzatorem. 

Opublikowano
53 minuty temu, Anton napisał:

Coz,ale geometrii ramy nie mozna znalezc.szkoda.

Jak nie można? Przecież jest w katalogu produktów w układzie S -15” / M-17” / L-19” / XL-21”

Mustang 1 Rama.jpg
Opublikowano
1 minutę temu, Dreamer napisał:

Jak nie można? Przecież jest w katalogu produktów w układzie S -15” / M-17” / L-19” / XL-21”

Mustang 1 Rama.jpg

Dzieki za fotke.pzdr

1 godzinę temu, Anton napisał:

Dzieki za info ?

Na maraton mtb sie nada?

Wewn prowadzenie linek ma wady?

Opublikowano

Jesli chodzi o tego Mustanga to ja nie otrzymałem wewnętrznego prowadzenia linek w ramie. 

Są na to sposoby ;)  

Opublikowano

Ale gdzies mnie sie obilo po uszach ze ma wewn prowadzenie linek

24 minuty temu, matisek9994 napisał:

Jesli chodzi o tego Mustanga to ja nie otrzymałem wewnętrznego prowadzenia linek w ramie. 

Są na to sposoby ;)  

Na co sposoby?

Opublikowano

Wewnętrzne prowadzenie linek ma kilka wad np. Może być problem z wymianą przewodów hamulcowych- ale są na to sposoby :)

Opublikowano (edytowane)

???A to problem serwisu  nie moj wiec dla mnie to nie wada. Chyba ze od strony uzytkownika sa jakies wady?

Edytowane przez Anton