Skocz do zawartości

Romet Mustang 29 1

matisek9994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ;)
Jestem na zakupie roweru do 2800zł - góral. Jak na razie bardzo spodobał mi się Romet Mustang 29 1 z 2017 roku.

Co o nim myślicie? Czy warto go kupić? Jakie są wasze propozycje roweru do tej kwoty? 

Pozdrawiam :)  

Opublikowano

A widziałeś już go? Bo chyba nie dotarl jeszcze do sprzedazy. Zauważ, ze zdjęcia pokazują dwie różne korby. Z opisu wynika, ze bedzie to samo co w 2016, ze zdjęcia na 2017 wynika, ze jest hollowtech. Jeżeli będzie to co na zdjęciu, to w cenie 2699zl wg mnie warto...

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Z tego co pamiętam w bikeBoard z marca był test MTB do 3000 i Romet Mustang wygrał ten test. 

Jednak były niepokojące sygnały od użytkowników Rometów świadczące o słabej jakości.

Edytowane przez artfal
Opublikowano
27 minut temu, matisek9994 napisał:

Pisałem i dzwoniłem do różnych sklepów i w 2 połowie maja będzie dostępny no i cena 2599 jak za taki osprzęt do mnie przemawia ;D 

Opublikowano

Już to gdzies pisalem, jako info od dystrybutora. Dlatego jak Ci sie nie spieszy, to bym poczekal, zobaczyl na żywo i wtedy zdecydował. Mi sie czekać nie chciało i kupilem o 700zl drozszy Attention SL (cena promocyjna była )

• Pomógł 1
Opublikowano
Dnia 27.04.2017 o 21:38, matisek9994 napisał:

Co o nim myślicie? Czy warto go kupić? Jakie są wasze propozycje roweru do tej kwoty?

Rower jest super. Cena adekwatna do wyposażenia i wiele osób go sobie chwali. W tej cenie masz powietrzny amortyzator i przerzutki z grupy z grupy Deore. Szkoda trochę, że do 29" dali aż 30 przełożeń...

Opublikowano
Dnia 30.04.2017 o 12:13, Dany napisał:

Szkoda trochę, że do 29" dali aż 30 przełożeń...

Dlaczego szkoda? :o Mógłbyś wytłumaczyć ? 

Janek z Poznania
Opublikowano
29 minut temu, matisek9994 napisał:

Dlaczego szkoda? :o Mógłbyś wytłumaczyć ? 

Według mnie jak rower jest już skierowany do "ambitniejszej" jazdy to fajnie by było jakby miał 2 blaty z przodu. Jak ma się już wyćwiczoną "nogę" to przełożeń już wystarczy a taki rower wygląda bardziej "rasowo" ;) Poza tym jak ktoś jest mało cierpliwy (jak ja) to trudno mu się reguluje tyle przełożeń aby idealnie wszystkie wchodziły :) Jakby co - też przymierzam się do sprawdzenia tego roweru i jak pisałem do sklepów to od razu pytałem czy jest możliwe wymiany korby na dwu rzędową :)

Opublikowano

Tez właśnie planuje kupić ten rower osprzetowo za tą cenę miażdży konkurencję

Janek z Poznania
Opublikowano

Dzisiaj byłem w sklepie, który m.in. sprzedaje m.in. Romety z zapytaniem kiedy będzie wyżej wspomniany Mustang. Sprzedawca dał mi informacje, że póki co to mają trafić w połowie maja. Zaznaczył również, że już 5!! raz jest przekładana data wejścia roweru do sprzedaży. Powiedział też że nie planuje roweru sprowadzać do swojego sklepu. Cena między ceną hurtową jaką płaci a ceną katalogową jest taka mała że on po prostu na sprzedaży takiego roweru nie zarobi. Jeżeli (taj jak ja) chciał przymierzyć się do ramy to może być niestety problem :/

Opublikowano

Pitoli coś z tym 5 raz... na początku Marca już było wiadomo, że Mustangi będą w drugiej połowie Maja dostępne.

Janek z Poznania
Opublikowano
2 godziny temu, Dreamer napisał:

Pitoli coś z tym 5 raz... na początku Marca już było wiadomo, że Mustangi będą w drugiej połowie Maja dostępne.

może pitoli - prawdą jest że dostałem info (niestety z tego sklepu, u którego byłem) że mają być pod koniec kwietnia. Później napisałem do Rometa i odpowiedzieli że w połowie maja. Zobaczę kiedy pojawi się w oficjalnej sprzedaży na ich stronie. Mam nadzieje że szybko i to w kolorze biało czarnym :)

Opublikowano

Z tym przekladaniem dostępności Mustanga 1 dla sklepów to akurat prawda.

Opublikowano

To dlaczego dystrybutor jak również sklep w moim miescie od początku Marca podają tą samą datę? Druga połowa Maja najwcześniej

Opublikowano

Pisałem do pewnego sklepu - powiedzieli, że Romet Mustang 1 będzie dostępny w 2 połowie maja i słowa dotrzymali. 
Dziś zakupiłem ww. rower :)

Opublikowano

Gratulacje. Pochwal się jaka w końcu jest korba w wydaniu 2017

Opublikowano

No i co kolego? Jak tam nowy Romet? Sąsiad się nosi z zamiarem kupna tego właśnie modelu i mógłbym mu co nie co opowiedzieć. Z tym że  u mnie czyli w Toruniu jeszcze nie dostali egzemplarzy 

Opublikowano
22 godziny temu, Wog napisał:

No i co kolego? Jak tam nowy Romet? Sąsiad się nosi z zamiarem kupna tego właśnie modelu i mógłbym mu co nie co opowiedzieć. Z tym że  u mnie czyli w Toruniu jeszcze nie dostali egzemplarzy 

Witaj. 

Po małych problemach z kolorem ramy rower ma przyjść do mnie jutro czyli w poniedziałek  B|

Opublikowano (edytowane)

A jaki kolor wziąłeś? Bo ponoć w katalogu mają inny a na swojej www inny. 

Edytowane przez Wog
Opublikowano
Dnia 21.05.2017 o 22:30, Wog napisał:

A jaki kolor wziąłeś?

Wziąłem rower w kolorze czarno czerwony, ponieważ biało szary nie był dostępny :D

Opublikowano

A sąsiad chce czarno-żółty ? ponoć w katalogu na 2017 taki jest 

Opublikowano
Dnia 27.4.2017 o 22:06, artfal napisał:

ednak były niepokojące sygnały od użytkowników Rometów świadczące o słabej jakości.

Słabej jakości czego?Rozwiń myśl,bo jestme ciekawy. Mi osobiscie bardzo się podoba ten model.

Opublikowano

Słaba jakość Rometów?!! ? Mam w piwnicy Romet z 1976/77 i świetnie się trzyma ?

Opublikowano
5 godzin temu, Franz Mauer napisał:

Mi osobiscie bardzo się podoba ten model.

Śmiało Ci powiem, że na żywo robi jeszcze lepsze wrażenie niż na zdjęciach :)