Andrzej Sawicki Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Kiedy mam płynny miód, to muszę go zapiec, aby utwardzić całość. Kiedy zacznę od twardego miodu, muszę go tylko podgrzać i mogę nie zapiekać. Tak, chodzi mi o mieszanie na małym ogniu.
Annie Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 To może podrzucę swój przepis: - garść daktyli namoczonych przez 1h w ciepłej wodzie i odsączonych - 2 czubate łyżki ugotowanej fasoli azuki (czubate na sucho, potem fasolki sporo rosną) - 1 przejrzały banan - szklanka płatków owsianych rozdrobnionych w blenderze - 1 czubata łyżka masła orzechowego (albo zmielone orzeszki w tej samej ilości) - 1 czubata łyżka kakao - 1 łyżka oleju kokosowego - wiórki kokosowe do obsypania Generalnie prosta sprawa - daktyle, banana, fasolę, olej kokosowy, masło orzechowe i kakao blendujemy. Wsypujemy płatki owsiane, mieszamy i zostawiamy na ok. 1h do nasiąknięcia (masa mocno zgęstnieje). Formujemy ruloniki, obtaczamy w wiórkach, kroimy na krótsze odcinki i do lodówki. Ja zawijam potem w pergamin i gotowe. Miękną trochę przy upale, ale jeszcze żaden nie wypłynął mi z kieszonki Pewnie jakby się ktoś uparł, można podpiec, ale nie próbowałam. Koszt raczej nieduży, dla mnie istotniejsze, że mogę unikać niektórych "śmieci" w gotowych batonach, a które źle znoszę.
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się