Skocz do zawartości

Mleczko uszczelniające do dętek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podepnę się do tematu. Jeśli chciałbym profilaktycznie wlać do dętek mleka( nie jeżdżę na bezdętkach) to o jakiej ilości mówimy? Czy trzeba go po jakimś czasie dolewać? I czy dętką w z wiązku z tym po jakimś czasie wymaga wymiany? 

Opublikowano

Ja do swoich 26 wlałem około 55ml na oponę, nie widzę potrzeby wymiany czy dolewania jak nie jeździ się w hardcorowych warunkach tylko ma to służyć za ewentualne zabezpieczenie jak u mnie :) 

• 1 rok później...
Opublikowano

Sam jestem ciekawy na jak długo wystarcza zalanie dętki (jeżdżę do pracy przez okrągły rok) i właśnie kupiłem mleczko by nie ryzykować kapcia, a przecież takie mleczko nie utrzyma swoich właściwości przez lata. Jak ktoś coś wie po jakim czasie powinienem reagować np. wymiana dętki z mleczkiem to bym był wdzięczny;)

Opublikowano
5 godzin temu, LYSYGRZBIET napisał:

po jakim czasie

Na opakowaniu masz napisane.Różne preparaty mają inną trwałość.

Mleko do opon wytrzyma od 2 do 7 miesięcy,przeważnie wymienia się co pół roku.

Opublikowano
W dniu 30.06.2019 o 20:32, elmapeto napisał:

Podepnę się do tematu. Jeśli chciałbym profilaktycznie wlać do dętek mleka( nie jeżdżę na bezdętkach) to o jakiej ilości mówimy? Czy trzeba go po jakimś czasie dolewać? I czy dętką w z wiązku z tym po jakimś czasie wymaga wymiany? 

Ponieważ opona nie musi się uszczelnić na rancie obręczy, w zasadzie wystarczy połowa z tego co do tubeless'a. Można wlać trochę mniej i dolać po czasie  resztę. Taka dętkę możesz zalewać w zasadzie bez końca i wymienić dopiero jak zacznie ciążyć.

Opublikowano
23 minuty temu, Red napisał:

wymienić dopiero jak zacznie ciążyć.

Haha,czyli tak ze 2kg wagi xD

Opublikowano
8 godzin temu, Accent_Szaj napisał:

Haha,czyli tak ze 2kg wagi xD

Aż mi się przypomniał jeden z pierwszych filmów gdzie Szaj wyciskał "miłość" z dętki 😂

Opublikowano

A co sądzicie o tym mleczku: https://www.centrumrowerowe.pl/mleczko-uszczelniajace-joe-s-no-flats-eco-sealant-pd19368/?v_Id=128146&gclid=EAIaIQobChMI1PWRpv7N7AIVF5iyCh3R8w0YEAQYAiABEgJq7vD_BwE ? Cena za litr całkiem całkiem tylko nie wiem jak z jego trwałością w oponie i skutecznością w działaniu. Jak czytam fora, wychodzi na to, że większość poleca Stans (ja używam tego normalnego - nie race a innych nie stosowałem więc nie mam porównania). Dobre opinie ma też Slime Premium ale cholera jest słabo dostępna i droga. Czy ktoś stosował mleczko z powyższego linku? Albo inne od Joe's no flats? Proszę o podzielenie się opiniami najlepiej podpartymi własnymi doświadczeniami.

Opublikowano (edytowane)

Dobre mleczko. Uszczelnia i łata tak samo dobrze jak Stans choć ma problemy z większymi dziurami. Nie sugeruj się opisem że potrafi uszczelnić dziury do 6mm bo w zasadzie żadne mleczko tego nie umie. Warto dodać więc do niego brokat, pieprz czy jakieś inne "patroszki" (nie może to być nic co się rozpuszcza). Generalnie polecam choć nigdy nie kupiłbym litrowej butelki bo mam źle doświadczenie z innym uszczelniaczem.

Edytowane przez Red
Opublikowano
W dniu 18.10.2020 o 22:26, Accent_Szaj napisał:

Na opakowaniu masz napisane.Różne preparaty mają inną trwałość.

Mleko do opon wytrzyma od 2 do 7 miesięcy,przeważnie wymienia się co pół roku.

Dzięki serdeczne pozdrawiam