norbert Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Cześć, jakie koło wybrać do kwoty 1200 zł, ważę ok 85 kg, jeżdżę trasy różne od 30-40 km przed pracą po całodniowe wyprawy. Wcześniejsze koło to orginalne z roweru facus cayo. W oko wpadły mi koło Vision team 35 comp https://allegro.pl/vision-team-35-comp-shimano-szosa-kola-i7474592497.html lub Vison team 30 comp https://allegro.pl/vision-team-30-kola-szosowe-nowe-10-11-speed-i7373282864.html Pod uwagą biorę jeszcze mavic Aksium, co polecacie do tej kwoty, na co zwrócić uwagę podczas kupna. Odnośnik do komentarza
tadzikpl Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Fulcrum Racing Quattro LG? Lżejsze od Vision, cichutkie i bez wątpliwej jakości anody na bieżni hamowania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
Nemrod Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 DT Swiss 460/350: Dość lekkie, tylna piasta z Rachetem i kompatybilność z tubless: https://allegro.pl/dt-swiss-kola-szosa-350-straightpull-r460-shi-11s-i7497696403.html Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Ja bym polecił koła Mavic Ksyrium i do tego opony challenge elit albo Strada i to jest zestaw na wiele tysięcy km Odnośnik do komentarza
norbert Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Dzięki za odpowiedz. Chyba kupie koła DT, dosyć lekkie i wytrzymałe Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Ja bym polecił koła Mavic Ksyrium i do tego opony challenge elit albo Strada i to jest zestaw na wiele tysięcy km Wiele tysięcy km to zaledwie rok jazdy Wracając do tematu. Kolega zaciekawił mnie tymi vision Team comp 30. Niestety z tego co czytałem to ta czarna anoda strasznie szybko się ściera. Czy istnieją koła Alu z obręczą hamowania w kolorze czarnym która w takim kolorze pozostaje ? Cena do 1000 zł w systemie tubless ready i stożkiem 30-35 mm ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Odnośnik do komentarza
piterrrxd Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Raczej każda obręcz aluminiowa straci anodę z biegiem czasu, bo to jednak tylko powłoka. Koła z tej półki zapewnie bardzo szybko, może jakies technologie z droższych modeli, typu Exalith, pozwalają cieszyc się dłużej ciemnym kolorem. Choć pewnie i tak wystarczy ziarenko piasku na klocku i mamy porysowaną powierzchnię. Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Właśnie zwialy mi w bardzo dobrej cenie fulcrum racing quattro lg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Odnośnik do komentarza
Łukasz_P Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Zakały? Odnośnik do komentarza
Nemrod Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 DT ze swoimi Oxicami chwali się, że powłoka jest od twardsza kwarcu. Ale na ile to prawda i czy faktycznie nie schodzi to nie wiem. No i cenowo to już sporo więcej. Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Tylko cena już mi nie pasuje. Chyba dokonam wyboru pomiędzy vision Team 30/35 a fulcrum racing quattro lgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Odnośnik do komentarza
piterrrxd Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Fulcrumy trochę lżejsze na papierze Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Wiem właśnie widziałem specyfikacje ale za to vision 30 sporo tańsze. Plan na jedne i drugie to zalanie mlekiem ale z tego co się orientuje to oba modele maja system tubless ready Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Zastanawiam się też nad kupnem kół w podobnym przedziale cenowym. Ale nie wiem, czy efekt będzie na tyle odczuwalny (w stosunku do kół dodawanych do roweru fabrycznie), żeby to się opłaciło? Bo jeśli efekt ma się sprowadzić tylko do wrażeń wizualnych, to chyba jednak sobie daruję. Bardzo jestem ciekaw opinii osób które taką zmianę zrobiły i jakie miały wrażenia? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 @Antyszprycha tak wygląda Vision Team 35 po 5700km .Klocki SwissStopy , fakt że sporadycznie w deszczu jeździłem, co pewnie ją trochę uratowało. Odnośnik do komentarza
piterrrxd Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 @de Villars ja zmieniłem stockowe (Novatec+Alexrims 32h) na Fulcrum 7 LG, czyli najtańszy model. Poza lekkim zbiciem masy (ok 300g) i kwestiami wyglądu (a wyglądają dużo ładniej :D), to koła są po prostu lepiej zbudowane i praktycznie bezobsługowe. Mimo bardzo małej ilości szprych obręcz jest na tyle pancerna, że nie straszne są jej nasze dziurawe drogi. Poprzednie koła cały czas wykazywały jakieś bicie i były miękkie, na ostrzejszych zakrętach obręcze trały o klocki. Po sprzedaniu starych "kowadeł" wyszła mi dopłata 350zł i moim zdaniem było warto. Gdybym kupił Quattro pewnie też bym nie żałował dodatkowo wydanych pieniędzy 1 Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 A na prędkości coś odczuwasz? Kręcą się wyczuwalnie lepiej czy też nie idzie tego zauważyć? Odnośnik do komentarza
piterrrxd Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Moim zdaniem na pewno w przyśpieszeniu czuć różnicę. No i to, że są sztywniejsze. Przy większych prędkościach rower jest jakby stabilniejszy. Co do samej prędkości to ciężko coś powiedzieć, więcej tu zależy od samopoczucia danego dnia niż od sprzętu (średnia u mnie waha się od 31 do 33,5 na dystansie 70-100 km) Edytowane 15 Września 2018 przez piterrrxd Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 @Antyszprycha masz tu fotkę Odnośnik do komentarza
hanus Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 @de Villars co do różnicy w zmianie kół... To ja odczułem serio bardzo dużą różnice. Lepiej się przyspiesza, lepiej podjeżdża i łatwiej utrzymać prędkość. Ogólnie wejdź w mój temat o moim rowerze, jest w podpisie, to możesz coś tam przeczytać o wrażeniach 😉 1 Odnośnik do komentarza
Łukasz_P Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) Ja mam nadzieję, że w ciągu tygodnia przeskoczę z 2 kilogramowych Ovali 327 na 1,5 kilogramowe Zondy. Do tego na oponach i dętkach powinienem urwać kolejne 250g i liczę na zauważalną różnicę 😈. Zdam relację. Edytowane 16 Września 2018 przez Łukasz_P Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 23 godziny temu, Gregory34 napisał: @Antyszprycha masz tu fotkę Do zakupinych kół planuje wsadzich chyba jednak opony z dętką, system bezdętkowy to różnica 3 stówek więc wygrywa tu aspekt finanswy. Myślę o Tufo Calibra Plus 700x25C przez wzgląd na sentymet i ogromne zadowolenie z szytek Tufo. Dętki standardowo Conti ale zastanawiam się czy dać zwykłe czy wylajtowan ? Odnośnik do komentarza
kaido2 Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) W dniu 15.09.2018 o 10:29, de Villars napisał: A na prędkości coś odczuwasz? Kręcą się wyczuwalnie lepiej czy też nie idzie tego zauważyć? B`twin sport 32h 700x15 przejście na Fulcrum Racing 4.5 ( obecny odpowiednik 5) - przepaść Z Filcrum Racing 4.5 na trochę cięższe Mavic Cosmic Elite - przepaść i to już niemołosierna w stosunku do tych Fulcrumów Edytowane 16 Września 2018 przez kaido2 Odnośnik do komentarza
Łukasz_P Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) Czyli z tego co piszesz B’twin < Fulcrum < Mavic? Skąd może wynikać aż tak duża różnica między Mavicami, a Fulcrum mimo, że są cięższe? Już zamówiłem Zondy i teraz właśnie chciałem zamówić jeszcze Fulcrum Racing Quattro LG i wybrać jedne z tych dwóch, ale trochę mnie zbiłeś z tropu hehe. Im więcej czytam, tym mniej wiem 😩 Edytowane 16 Września 2018 przez Łukasz_P Odnośnik do komentarza
tadzikpl Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Ja to się może nie znam, ale na rolce Elite Quick Motion tylko z Mavicami Aksium zamykam opór maksymalny. Moje ulubione koła na trenażer Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi