Skocz do zawartości

Rockrider 520S / 2017 / Kameleon

Bujak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Bujak napisał:

Decathlon odrzucił reklamację argumentując, że uszkodzenia powstały z winy użytkownika (za mocne dokręcenie piasty).

Czuję się oszukany, bo prawda jest taka, że materiał piasty jest za słaby. Piasta miała luzy i nie była zbyt mocno dokręcona.

Po roku użytkowania muszę przyznać, że rower 520S nie nadaje się dla osób o wadze powyżej 90 kg. Jego komponenty są za słabe.

Nie polecam też serwisu dacathlon. Oszuści jakich niestety jest wielu i w innych serwisach.

Weź koło i udaj się do innego sklepu.

W Krakowie byś to miał od ręki załatwione...

Opublikowano

Jak coś mnie wkurzy to lepiej bez kija nie podchodzić.

Wysmarowałem pismo do Dacathlona cytując kilka artykułów z kodeksu cywilnego. Zarzadałem obniżenia ceny roweru o 360 zł. Obiecałem sobie, że nie będę robił więcej zakupów w tym sklepie.
Jakie było moje zdziwienie, gdy kilka godzin później Pani ze sklepu zadzwoniła do mnie i zaproponowała zwrot pieniędzy za cały rower.

Nie mogłem w to uwierzyć i nie uwierzyłem, aż do końca. To było w piątek.

Następnego dnia rano zabrałem się za przywracanie roweru do stanu wyjściowego: zębatka, przerzutki, hamulce, damper, wszystko wróciło na stare miejsce.
Pojechałem do sklepu i rower został przyjęty, a ja dostałem gotówkę do ręki.

Decathlon nie tylko odzyskał moje zaufanie, ale stał się sklepem innym niż wszystkie.
Od razu kupiłem na raty 10x0% najwyższy model Rockrider AM 100 S.
Mam nadzieję, że tym razem będę zadowolony.

P. S. Mam teraz sporo części, ale na szczęście prawie wszystkie będę mógł użyć. Mój nowy Rocky ma słabe hamulce więc dostanie Deore M6000.

Cały napęd trafi do hybrydy i tylko z damperem nie mam co zrobić. Wystawię go na allegro, albo zostawię na rezerwę, bo wymiar jest ten sam.

Opublikowano

Podsumowując nie polecam tego roweru dla osób o sporej masie i jeżdżących więcej niż sporadycznie (załóżmy 500 km rocznie).
Za to zdecydowanie polecam zakupy w decathlon. Mają sporo bubli, szczególnie w najniższej półce cenowej, ale mają uczciwy serwis.

Z tego powodu nie wahałem się kupić nowego roweru w decathlon, mimo, że sam się początkowo sparzyłem.

Rower oddany = Temat do zamknięcia

I jeszcze zaległe zdjęcia z akcji
1. Demontaż dokupionych części
2. Stan "fabryczny" (koloru nie zdjąłem) 8fe7a80c208150d5e214a78d79e0e891.jpg1d3ddbaf86159224393e91eac8946167.jpg

Opublikowano

Na zakończenie zdjęcie nowego nabytku

2c0db7ddece89280a643f3110dda0784.jpg&key=e9b1bb66caf25c7507d21ce27035656653d419d01059a7c5eb1cf29c22e04c3b

Przyjęli go mimo że pokreslony

Sam jestem w szoku.

Przyjęli bez mrugnięcia. Pani była bardzo miła, Podziękowałem bardzo serdecznie i powiedziałem, że w związku z tym kupuję od razu u nich najdroższy rower.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Tego nowego też przemalujesz? :-D

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Proszę Cię nie rób tego i nie bazgraj po nim :(. Jest za ładny 

Edytowane przez Kasztanka
  • Lubię to! 2
Opublikowano

Boję się, że mi go ukradną, więc nie ominie go przeznaczenie.

Jeszcze jest piękny, ale już niedługo.

Będzie srebrny Don Kichot 0dbfd382ab6e0c9a3c73b465222aba46.jpg

Opublikowano

Szkoda... :-( a może jednak plastidip, nim nie zniszczysz trwale roweru.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Nie znam plastidip. Poczytam. Chętnie bym użył czegoś, co wygląda na farbę, a da się usunąć.

• Lubię to! 1
Opublikowano
5 godzin temu, Bujak napisał:

Nie znam plastidip. Poczytam. Chętnie bym użył czegoś, co wygląda na farbę, a da się usunąć.

To właśnie Plastidip będzie ok. Maluje się jak farba a zrywa się jak folia... Piękny rower... nie krzywdź go :(

Opublikowano

Plastidipem możesz to przerobić na tęczę, A potem w razie czego zdejmiesz go i rower jak nowy. :-)

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...