Bujak Opublikowano 13 Września 2018 Autor Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Zrobione! Łańcuch założyłem dłuższy o dwa ogniwa (duża x duża + 6 ogniw). Wszędzie piszą, że duża x duża + 4 ogniwa ,ale to mi jakoś nie pasuje, bo przerzutka jest mocno naciągnięta. Jak będzie kiepsko chodzić to skrócę. Na zdjęciach widoczna jest przerzutka w skrajnych ustawieniach. Edytowane 18 Września 2018 przez Bujak
ponczi Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 Moim zdaniem nie ma tragedii z poziomem naciągnięcia wózka. Widywałem bardziej wyprostowane.
Bujak Opublikowano 14 Września 2018 Autor Opublikowano 14 Września 2018 (edytowane) Pierwsze wrażenia: super!!!!! Najfajniejsze jest to, że nie muszę w ogole mysleć o przerzutkach, czy patrzeć na którym jestem biegu. Szybko i pewnie zmieniają się biegi, rownież pod górę i na pełnym obciążeniu. Sprzęgło jest bardzo fajne. Łańcuch nie lata na wertepach. Rower jest lżejszy o 600 gram (dokładnie 583 gramy). Z małych minusów: nie można kręcić pedałami do tyłu, bo łańcuch się przesuwa na sąsiednie zębatki i blokuje koło. Z tego samego powodu nie można jechać do tyłu. ...................... Waga roweru ...................... Rower po zmianie napędu waży 16.6 kg czyli jest ciężki jak czołg. Zastanawiam się co tu tyle waży? Rama (wg producenta) 2.9 kg Napęd (bez pedałów) dokładnie 2.012 kg (wcześniej 2.595 kg) Damper 0.778 kg Pedały 0.300 kg Zostaje 12.4 kg 11.3 kg na Amortyzator Damper 0.778 kg Koła Mostek Kierownica Układ hamulcowy Pedały 0.300 kg Aż sprawdzę wagę tych podzespołów, żeby odpowiedzieć sobie na to pytanie. Edytowane 18 Września 2018 przez Bujak
ponczi Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 Stawiam, że amortyzator to dobre 2.5kg oraz koła z oponami (opony zapewne koło 650-750gram/szt oraz koła z 2200gram).
Bujak Opublikowano 17 Września 2018 Autor Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Co mi się podoba w moim rowerze: Od pierwszego stycznia schudłem 9 kg z planowanych 12. Jestem już tuż tuż. Będzie jechane z górki Tylko uwaga, bo w sakwie firmowy laptop Edytowane 18 Września 2018 przez Bujak
Gość Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 2 godziny temu, Bujak napisał: Od pierwszego stycznia schudłem 9 kg z planowanych 12. Brawo! Ja też już widzę metę swojego celu (na ten sezon).
Bujak Opublikowano 17 Września 2018 Autor Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Jak zwykle z wielkim bólem przymierzam się do pomalowania (zbrzydzenia) moich świeżo zamontowanych części. Dziś przyszedł do mnie damper z Chin: DNM AOY-36RC Zobaczymy, czy będzie "a nie mówiłem", czy jednak będzie to fajny zakup. Ryzyk fizyk Edytowane 18 Września 2018 przez Bujak
Gość Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Daj znać. Ja osobiście idei takiego szpecenia roweru nie rozumiem... sam B'Twin jest wystarczająco nieatrakcyjny dla złodzieja. a rower ma nam się podobać. Edytowane 17 Września 2018 przez Gość
Bujak Opublikowano 17 Września 2018 Autor Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Montaż łatwy. Dwie śrubki i już. Teraz kilka dni regulacji przede mną. Na razie jest za duże ugięcie wstępne. Nie jestem pewien jak ustawić niektóre parametry. To jest amortyzator "4 system" cokolwiek to znaczy Ma dwa zawory ciśnieniowe oraz pokrętło.jeden zawór ma ciśnienie 160 drugi 65. O ile conieco wiem jak ustawić zawór z dużym ciśnieniem (20% ugiecia?) to mam problem z tym drugim zaworem i z pokrętłem szybkości powrotu. Jak to prawidłowo wyregulować? Instrukcja jest do niczego Pierwsze wrażenia są zdecydowanie na plus. Mimo zbyt niskiego ciśnienia damper jest twardszy na płaskim, nie pompuje przy pedałowaniu. No i jest spoooooro lżejszy, to czuć w rękach. Edytowane 18 Września 2018 przez Bujak
Bujak Opublikowano 18 Września 2018 Autor Opublikowano 18 Września 2018 Zmniejszylem masę roweru o 458 g. Daj znać. Ja osobiście idei takiego szpecenia roweru nie rozumiem... sam B'Twin jest wystarczająco nieatrakcyjny dla złodzieja. a rower ma nam się podobać.Nikt tego nie rozumie:)Ale to nic. Rowerów dzieci i Żony nie maluję, ale do kolorowania swoich już przywykłem.Dzięki temu zostawiam rower, czasami w obcym miejscu na kilka nocy, bez lęku (oczywiście zapięty).Zresztą ja lubię te swoje kameleony...Nikt takich nie ma
Gość Opublikowano 18 Września 2018 Opublikowano 18 Września 2018 Jeśli Ciebie to cieszy, wszystko jest ok
Bujak Opublikowano 18 Września 2018 Autor Opublikowano 18 Września 2018 Apropo hamulcow. Mam rr520 bez s, kola staja dęba. Podstawa to odtluszczone klocki i tarcze i wlasciwy montaż tak by nie tarlo. Romki dwa i b'(o)twin(a) Ja odtłuszczam sprayem codziennie przed jazdą i na zaciągniętym tylnym (na max) mogę pedałując jechać
Bujak Opublikowano 18 Września 2018 Autor Opublikowano 18 Września 2018 Hamulce, które wybrać?1. Hamulce tarczowe Shimano Deore BR-M6000 + BL-M6000 komplet 407 zł2. Hamulce tarczowe Shimano Alivio BR-M4050 + klamkomanetki ST-M4050 komplet 345 zł3. Hamulce tarczowe SRAM Level T komplet 449 zł4. Hamulce tarczowe SRAM Level komplet 369 złZ kasą cienko więc wolałbym tańsze, ale nie chcę płacić 2 x
Gość Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 10 godzin temu, zibi_j1 napisał: 1. dokładnie, w tej cenie bez konkurencyjne.
Gość Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 Teraz, Bujak napisał: Dzięki za pomoc. Zamówione Lubię takie szybkie strzały. Będziesz bardzo zadowolony. Nie przesadzaj z siłą dokręcenia klamek, ja przegiąłem i jedną już rozwaliłem. Dokręć je bardzo delikatnie.
Bujak Opublikowano 19 Września 2018 Autor Opublikowano 19 Września 2018 Tak na prawdę zamówiłem 16 godzin temu W gorącej wodzie kąpany
halasma Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 Ja odtłuszczam sprayem codziennie przed jazdą i na zaciągniętym tylnym (na max) mogę pedałując jechać Zapomnij o spraju. Zwykla benzyna ekstrakcyjna, czysta szmatka, paoier scierny. Odtluscic, przeleciec klocki na papierze sciernym, odtluscic. Zlozyc tak by nie tarlo, czyli ustawiamy linke w sposób nam odpowiadajacy skokiem klamki, na luznym zacisku, potem trzymajac zacisnieta klamke dokrecamy zacisk.Na przednim mozna przeleciec kierownice. Tyl tym bardziej bedzie latwo zablokowac. Oczywiscie nie od razu, po kilku hamowaniach jak sie powierzchnie uloza.Romki dwa i b'(o)twin(a) 1
Bujak Opublikowano 19 Września 2018 Autor Opublikowano 19 Września 2018 Dzięki za radę@halasmaA jaka gramatura papieru ściernego?2000? Czy można grubszym? Do tej pory nie miałem styczności z tarczami to i tępy jestem, więc podchodziłem jak do jajka
halasma Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 A nawet nie patrzylem..chodzi o zdarcie zeszklonej warstwy. 400? Lub jego okolice.Romki dwa i b'(o)twin(a) 1
Bujak Opublikowano 21 Września 2018 Autor Opublikowano 21 Września 2018 Poezja Nie ma porównania z poprzedni hamulcami. Jeszcze nie dotarłem ich dobrze, a już mi więcej nie potrzeba. Na tarczy też widać smugi po poprzednich klockach. Chyba takich śladów nie powinno być? Wygląda jakby klocki nie ścierały tarczy równo. Polecam hamulce Deore BL/BR M6000 A teraz coś o dodatkach : 1. Licznik Cateye Padrone Smart CC-PA500B - nie polecam. Wiesza się, resetuje. Ma super funkcje i pozwala łączyć się z kilkoma czujnikami prędkości / kadencji, ale co z tego jak nie jest niezawodny. Np. Teraz ma nową baterię, a zawiesił się na godzinie i nie da się go włączyć. Używam go jako wskaźnik prędkości i kadencji, ale nie do synchronizacji tras z telefonem czy Strava. 2. Czujnik prędkości / kadencji Tacx. Działa bardzo dobrze, identycznie jak dużo tańszy z Chin, który mam w drugim rowerze. 3. Lampka z Chin Prox....(nie pamiętam nazwy) Jest tania, świecie jasno, ma ładowanie USB. nic mi więcej nie potrzeba. 4. Błotniki Decathlon Fender Flash MTB. Bardzo je lubię, choć niestety przestali produkować osłonę na ramę za przednim kołem. Chronią amortyzator i moje 4 litery w każdą pogodę. Polecam P. S. Kolory na częściach oczywiście są "autorskie" z tego samego powodu - nie zdejmuję ich jak idę do kina a licznik dodatkowo podpisałem, bo po pomalowaniu był jeszcze "za ładny" 5. Jako rejestratora tras używam Amazfit Bip. Jest ok , ale tylko do zastosowań amatorskich. Potrafi np napisać, że prędkość maksymalna to 99 km/h. Z plusów : + cena 250 zł w Polsce (200 w Chinach) + GPS + Bateria starcza min na 20 dni przy codziennym używaniu GPS
Bujak Opublikowano 1 Października 2018 Autor Opublikowano 1 Października 2018 Zgłosiłem reklamację na tylne koło :- luzy w piaście nie do usunięcia- luzy w bębenku i bicie na boki Oddałem na gwarancji też stary suport (noname) i do razu dostałem nowy - tym razem Shimano. Będzie jako zapas do innych rowerów. Póki co muszę jeździć na starym rowerze
Bujak Opublikowano 8 Października 2018 Autor Opublikowano 8 Października 2018 Kameleon już 12 dni czeka bez koła na odpowiedź sklepu na reklamację Poczeka jeszcze 2 dni, aż minie ustawowy termin na odpowiedź.Mam nadzieję, że nie odpowiedzą, wtedy porozmawiamy inaczej.
Bujak Opublikowano 11 Października 2018 Autor Opublikowano 11 Października 2018 Decathlon odrzucił reklamację argumentując, że uszkodzenia powstały z winy użytkownika (za mocne dokręcenie piasty). Czuję się oszukany, bo prawda jest taka, że materiał piasty jest za słaby. Piasta miała luzy i nie była zbyt mocno dokręcona. Po roku użytkowania muszę przyznać, że rower 520S nie nadaje się dla osób o wadze powyżej 90 kg. Jego komponenty są za słabe. Nie polecam też serwisu dacathlon. Oszuści jakich niestety jest wielu i w innych serwisach.
Rekomendowane odpowiedzi