Skocz do zawartości

Do usunięcia!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A już miałem pisać że wygląda jak raso :)

Luxa wygląda bardzo podobnie tylko ma inną wkładkę, kupiłem w okresie zimowym i dałem chyba 299

Edytowane przez Stryjek
Opublikowano

@Łabędź - testowałeś może już te spodenki na jakimś dłuższym dystansie? Trochę dziwne, że uzależniają rozmiarówkę tylko od wewnętrznej długości nogi. A ludzie mają przecież różną posturę, i inne parametry też mogą mieć znaczenie. Ja bym się chyba mocno zastanawiał, jaki rozmiar mi pasuje.

Opublikowano
34 minuty temu, de Villars napisał:

@Łabędź Ja bym się chyba mocno zastanawiał, jaki rozmiar mi pasuje.

Też się zastanawiałem. W końcu napisałem do nich maila podając wszystkie swoje wymiary i zasugerowali w moim wypadku rozmiar S. Na mnie pasuje. 

Niestety jeszcze nie miałem okazji przetestować ich na sensownym dystansie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Gregory34, no jest bardzo dobrze. Spodenki już ze mną trochę przejechały, tak na dłuższych, spokojnych wyprawach, jak i zaliczyły ze mną dwa starty w zawodach. 

Sprawdzają się znakomicie. Nic się nie podciąga, nic się nie przesuwa, spodenki pozostają cały czas we właściwym miejscu. Wkładka znajduje się tam gdzie być powinna i spełnia swoją funkcję. Dłuższe nogawki powodują, że udo nie obciera się o ramę nawet przy mocnym ciśnięciu na stojąco. Szelki są superwygodne, siateczka oddycha, jest komfortowo.

Być może ktoś mógłby narzekać, że są dość mocno przylegające i kompresyjne, ja to akurat lubię i poczytuję to im za zaletę, ale jak ktoś lubi luźno i nie przepada za takim lekkim sportowym uciskiem na udo to może mu to nie pasować.

Ogólnie - jak najbardziej polecam i gdybym potrzebował, kupiłbym takie jeszcze raz.

Opublikowano (edytowane)

Mam podobny dylemat :) Ale widze że alternatywa dla Raso i Lux-y jest więc spoko. Kurde jak żeś wlazł w rozmiar S to ja nie wiem :o  Ja przecinek taki a w M-ce mi oczy na wierzch wychodzą i od jakiegoś czasu kupuje L :) 

Jakiś czas temu kupiłem koszulke AdiZero i mega jestem zadowolony, z tej samej serii sa tez spodenki w dobrej cenie cos ok 260pln i sie zastanawiam czy nie zapodać do kompletu. 

ADI_CYC_PP_Adizero_Men.jpg Edytowane przez Eldo
Opublikowano
3 godziny temu, Eldo napisał:

Kurde jak żeś wlazł w rozmiar S to ja nie wiem

Też miałem wątpliwości, więc się skontaktowałem mailowo z biurem obsługi klienta. Po podaniu im moich dokładnych wymiarów i obwodów, polecili jednak wziąć S. I mieli rację, pasują tak, jak lubię. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W Luxa czarny piatek ! Rabaty spore 😏 spodenki -100pln ! 

2176D43B-C9EF-4DDD-B6F0-32D8F263C6FF.jpeg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Łabędź nakręciłeś mnie tymi spodenkami i skorzystałem z promki ,wyszły jeszcze taniej niż Ty zapłaciłeś.Dzięki za recenzję.

Opublikowano

Ja kupiłem Luxy za 290pln przy aktualnym rabacie oraz skarpety pod kolor koszulki mocy 💪

019C9718-CEB6-450C-B867-746B16D0ACB5.jpeg 2FDB2B01-4BE3-4031-844A-12F7DC9443F9.jpeg 79ACF6D7-0CF4-45C6-9D71-8A62D9605028.jpeg
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 19.10.2018 o 19:50, Łabędź napisał:

Też miałem wątpliwości, więc się skontaktowałem mailowo z biurem obsługi klienta. Po podaniu im moich dokładnych wymiarów i obwodów, polecili jednak wziąć S. I mieli rację, pasują tak, jak lubię. 

Hej czy mógłbyś napisać przy jakim wzroście i wadze ci zaproponowali tą S. Sam się zastanawiam nad tymi spodenkami. Pozdrawiam 

Opublikowano
[mention=5241]orzecho[/mention], wzrost 168 cm, wewnętrzna długość nogi 78 cm. Waga 67 kg. 
Pytałem bo mi przy wzroście 172, długości wewnętrznej nogi 82 cm i wadze 70 kg M zaproponowali a generalnie większość ubrań mam S. Pozdrawiam

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
52 minuty temu, orzecho napisał:

172, długości wewnętrznej nogi 82 cm i wadze 70 kg

No jednak jesteś trochę większy ode mnie. ;) Na mnie te spodenki leżą dobrze i całkiem kompresyjnie przylegają, na całej długości; uważam, że "wypełniam" je maksymalnie i niewiele, jeśli w ogóle, miejsca zostało. Nie mam wrażenia, że moje S pomieściłyby dużo większego chłopa ode mnie. Mam wrażenie, że może jeszcze centymetr, dwa więcej to jakoś wejdzie, ale 4 cm to już jednak sporo. Myślę, że ja mam raczej wymiary z górnej granicy rozmiaru S, ale na Ciebie faktycznie S chyba mogłoby być przyciasne.  

Opublikowano
No jednak jesteś trochę większy ode mnie.  Na mnie te spodenki leżą dobrze i całkiem kompresyjnie przylegają, na całej długości; uważam, że "wypełniam" je maksymalnie i niewiele, jeśli w ogóle, miejsca zostało. Nie mam wrażenia, że moje S pomieściłyby dużo większego chłopa ode mnie. Mam wrażenie, że może jeszcze centymetr, dwa więcej to jakoś wejdzie, ale 4 cm to już jednak sporo. Myślę, że ja mam raczej wymiary z górnej granicy rozmiaru S, ale na Ciebie faktycznie S chyba mogłoby być przyciasne.  
Wielkie dzięki za info. Czekam na BF, bo mają być jakieś promocje i zamawiam. A jak ci się w nich jeździ. Polecasz tak jak większość na forach?

Opublikowano
23 minuty temu, orzecho napisał:

A jak ci się w nich jeździ

Świetnie mi się w nich jeździ. Przetestowane je mam w rozmaitych okolicznościach - tak podczas długodystansowych i spokojnych wycieczek, jak i podczas interwałowych treningów, a także zaliczyły ze mną kilka startów w zawodach. Nie przesuwają się, nie marszczą, nie podwijają, od początku do końca są tam, gdzie miały być i robią swoją robotę. Wkładka jak dla mnie bardzo dobra. Mają na tyle długie nogawki, że sięgają mi do kolan, więc nawet podczas hardkorowych sprintów, gdzie człowiek obija praktycznie udami o ramę, spocona skóra nie ociera się nieprzyjemnie o rower, tylko ślizga się łądnie po lajkrze spodenek. Zdecydowanie jeden z najbardziej udanych moich rowerowych zakupów ciuchowych. Zrobiłem sobie kiedyś w nich niechcący niewielką dziurkę (zaczepiłem o wystający pręt gdzieś kiedyś), to zszyłem je sobie czarną nitką, tak je lubię. I jeżdżę w nich dalej.  

Opublikowano

Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę odkopując wątek mam pytanie czy wiecie może czy jest opcja zakupienia gdziekolwiek spodenek Trofeo? Bo na stronie sklepu stylowa.pro jest info, że produkt niedostępny? 

Opublikowano

Trofeo to marka stylówy, więc jak tam nie ma to nigdzie nie będzie.

Opublikowano

@lorak kontaktowałem się ze sklepem. Spodenki miały być dostępne na przełomie kwietnia/maja ale przez sytuację z pandemią przeciąga się w czasie. Wiem też że spodenki mają kosztować w okolicach 369 zł więc już nie są taką fajną ofertą jak wcześniej,sam planowałem zakup.

Opublikowano

@bazyl33 dokładnie taką samą odp mailową od nich otrzymałem tylko bez podania nowej ceny. Cena już trochę wysoka w porównaniu do poprzedniej.

Masz jakąś ciekawą alternatywę?