Skocz do zawartości

SPD od Shimano, Force , Crank Brother czy inny

Yan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem kiedyś Ritchey compy ale 2 pary mi się rozpadły. Teraz rezerwowo na 520.  

A pytanie bo lecimy po bandzie: Time Atac XC 12, LooK X-Track Race Carbon Ti czy stare poczciwe Shimano XTR? Ritchey WCS Xc  raczej odrzucam ze względu na złe wspomnienia. Po tym co czytam w internecie wszedłbym w Time w ciemno ale chodzę czasem na stacjonarne rowerki gdzie są pedały spd... Może kiedyś drugie buty ale na dzień dzisiejszy rzeczywiście tak wszyscy polecają Time'a? Bo jeżeli chodzi o podparcie to Look ma ogromne. Jazda to krótkie maratony i raczej mało błota.

Opublikowano

Ja mam Look X track carbon Ti i powiem tak że prócz wyglądu na pewno mają bardzo mocne sprężyny i pewny system zapinania bloków. Jest mocniejszy od Shimano. Noo i mają maszynowe łożyska :)

Opublikowano (edytowane)

W sumie kupując za taką cenę fajnie by było gdyby posłużyły trochę dłużej. Maszynówki na pewno pomogą. A jak z karbonowym korpusem. Nie wyciera się za bardzo? 

Użytkownicy Time'a - nie macie problemów z wpinaniem? Rzuciły mi się w oczy takie opinie.

Edit: @Kruk A czy przypadkiem owe Look'i nie mają z jednej strony maszynówek a z drugiej ślizgowych?

Edytowane przez squirrelkuss
Opublikowano

na stronie tam gdzie opiera się blok i stopa są 2 maszynowe łożyska, a przy końcówce osi od strony korby ślizgowe dodatkowo. Ale cały ciężar i tak idzie głównie na te dwa maszynowe łożyska.

• Pomógł 1