Skocz do zawartości

CUBE REACTION GTC 2X IRIDIUM´N´BLUE 2016

marekctr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.05.2017 o 22:33, kaszek napisał:

Wygląda obłędnie! :o

15 godzin temu, Łabędź napisał:

Coś pięknego.  Tak Twój Cubuś, jak i ten las - coś wspaniałego do pojeżdżenia... ach.

Dzięki za pozytywne opinie:D

Grzebiemy dalej siodełko poleciał a na jego miejsce takie coś:

IMG_20170517_173653.jpg

Zobaczymy, co to warte9_9

IMG_20170517_200419.jpg

Edytowane przez marekctr
Opublikowano

Wygląda jak bajer ze Star Wars. ;) Ale może być dość wygodne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dalszy ciąg wybierania siodełko chyba nie siadło:/

IMG_20170524_205450.jpg

IMG_20170525_184657.jpg

IMG_20170525_184604.jpg

Moje dwie kochanki;)

IMG_20170525_185232.jpg

Edytowane przez marekctr
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Następne, czyli piąte siodełko za chwile zostanę ekspertem.:P

IMG_20170601_205134.jpg

IMG_20170601_120747.jpg Edytowane przez marekctr
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat, a to dlatego, że...od 17.06 zostałem szczęśliwym posiadaczem...nie inaczej tylko CUBE REACTION GTC 2X IRIDIUM´N´BLUE 2016!!! Przeszalona maszyna :D!!!!

Dziś zrobiliśmy pierwszą dłuższą trasę...

20170701_115651.thumb.jpg.6d2b062d4e3aabfb81adc5c909be0c69.jpg20170701_122858.thumb.jpg.77af71c31a320972ea39883aa0133193.jpg20170701_122912.thumb.jpg.aa8b7a2b93d421fa0d4e3f043e3379c2.jpg

Edytowane przez mcure
Opublikowano

Czesc - super rower - faktycznie ladnie prezentuje sie ta rama. Mam jedno ale do opon - one sa kierunkowe i tyl masz zle zalozony - nazwa na oponie Ikon powinna byc po tej samej stronie co zebatki korby. Wiem bo mam z tylu Ikona w moim "Skywalkerze", zreszta sprawdz wybite oznaczenia na brzegu. I jeszcze jedno - Ikony sa super ale mozesz sprobowac na przod Ardenta z nieco wiekszymi klockami. Uzywanie dwoch roznch opon to dobry sposob, bo tyl ma inne zadanie niz przod w przypadku gorskiego roweru. Ikon w zasadzienie nie ma bocznych klockow, totez w zakertach jego przyczepnosc jest dyskusyjna. Tak czy inaczej masz rewelacyjny rower.

Widze, ze masz kask Bell'a Super moglbys cos powiedziec o jego wentylacji? Nie posi ci sie glowa za bardzo? Ja mam IXS'a Trial i zastanawim sie czy sobie nie zmienic na Bella ale troce sie boje, ze w nim moze byc goraco.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 1.07.2017 o 15:55, mcure napisał:

Witam,

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat, a to dlatego, że...od 17.06 zostałem szczęśliwym posiadaczem...nie inaczej tylko CUBE REACTION GTC 2X IRIDIUM´N´BLUE 2016!!! Przeszalona maszyna :D!!!!

Dziś zrobiliśmy pierwszą dłuższą trasę...

Witam w gronie posiadaczy Cube ja jestem mega zadowolony życzę miłych wrażeń z jazdy.:P

7 godzin temu, Rosen napisał:

Czesc - super rower - faktycznie ladnie prezentuje sie ta rama. Mam jedno ale do opon - one sa kierunkowe i tyl masz zle zalozony - nazwa na oponie Ikon powinna byc po tej samej stronie co zebatki korby. 

Dzięki :) Co do opony specjalnie zamontowałam odwrotnie na tylnej osi celem sprawdzenia jak będzie działała na dużych podjazdach i zjazdach. Dzięki za spostrzegawczość.  W najbliższym czasie będę montował system bezdętkowy i wrócę do prawidłowego ustawieni będę miał porównanie.

I jeszcze jedno - Ikony sa super ale mozesz sprobowac na przod Ardenta z nieco wiekszymi klockami. Uzywanie dwoch roznch opon to dobry sposob, bo tyl ma inne zadanie niz przod w przypadku gorskiego roweru. Ikon w zasadzienie nie ma bocznych klockow, totez w zakertach jego przyczepnosc jest dyskusyjna. 

Niestety w góry dojeżdżam na rowerze i bardzo przeszkadza mi duża kostka na przedniej osi.

Widze, ze masz kask Bell'a Super moglbys cos powiedziec o jego wentylacji? Nie posi ci sie glowa za bardzo? Ja mam IXS'a Trial i zastanawim sie czy sobie nie zmienic na Bella ale troce sie boje, ze w nim moze byc goraco.

Co do kasku myślę jak dużo dajesz z siebie w każdym się będziesz pocił. Co do moich spostrzeżeń podczas podjazdów jak podnoszę daszek jest dobra wentylacja a na zjazdach opuszczam daszek żeby głowy nie przewiało i chroniło przed strzałami gałęzi w twarz. Musisz przymierzyć kask czy Ci podejdzie to tak samo jak z siodełkiem każdemu pasuje coś innego.

Tak czy inaczej masz rewelacyjny rower.

Dzięki :D

Edytowane przez marekctr
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rowerek się doczekał jeździmy bez dętek:P

IMG_20170720_151534.jpg IMG_20170720_153149.jpg IMG_20170720_173607.jpg
  • Pomógł 1
Marceliszpakbike
Opublikowano

Ile gram zaoszczędziłeś na tej zmianie ?

Opublikowano
2 godziny temu, Marceliszpakbike napisał:

Ile gram zaoszczędziłeś na tej zmianie ?

W przybliżeniu 210 g na koło. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ramy pozazdrościć :) 

jak sprawuje Ci się ten widelec? mam możliwość kupić taki model tylko czarny pod koło 29 za 1000zł co jest ciut tańszą opcją niż w sklepie ale nie wiem czy on jest pod oś 9mm :| a sprzedawca ma na to *&* "bo i tak mu się sprzeda.

Opublikowano
Dnia 22.07.2017 o 16:36, marekctr napisał:

W przybliżeniu 210 g na koło. 

No to się chyba trzeba zdecydować... Sporo tego urwałeś.

Opublikowano
Dnia 3.08.2017 o 08:07, SpiderMAN napisał:

No to się chyba trzeba zdecydować... Sporo tego urwałeś.

Waga kuchenna szału nie ma z precyzją pomiaru. ;) Moim zdanie nie ma, co się zastanawiać działaj. 9_9

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do opon wróciły dętki niestety podczas jazy w upałach puściła taśma uszczelniająca felgę.:/

Najpierw puścił tył myślałem, że coś źle zrobiłem, ale za jakieś dwa tygodnie puścił przód chcąc mieć spokój na razie wróciłem do dętek. Nie wiem czy to taśma słabej jakości czy tak się dzieje podczas upałów?

Opublikowano

ja będę chciał niedługo przejść na tubelesy, pójdzie najprawdopodobniej taśma Gorilla. Na innym forum było dużo głosów, że świetnie trzyma, chyba nikt na nią nie narzekał.

http://tasmagorilla.pl/

Opublikowano

@marekctr a jakiej używasz czy raczej używałeś taśmy do uszczelnienia bo to strasznie dziwne by pod wpływem temperatury się odklejiła powinna bardziej się przywiazac do podłoża?

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
21 godzin temu, trollu napisał:

ja będę chciał niedługo przejść na tubelesy, pójdzie najprawdopodobniej taśma Gorilla. Na innym forum było dużo głosów, że świetnie trzyma, chyba nikt na nią nie narzekał.

http://tasmagorilla.pl/

Może dobry pomysł. 

14 godzin temu, specialized34 napisał:

@marekctr a jakiej używasz czy raczej używałeś taśmy do uszczelnienia bo to strasznie dziwne by pod wpływem temperatury się odklejiła powinna bardziej się przywiazac do podłoża?

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

Jak wyżej foto takie coś nakleiłem: IMG_20170720_153138.jpg

Opublikowano (edytowane)
Szeroki potok pomiędzy Jaworzem a Schroniskiem PTTK na Błatniej. 
Edytowane przez marekctr
Opublikowano

Świetny sprzęcik. Jak się sprawuja Ikony ? Zastanawiam się nad Ikonem na tył. Z przodu mam Ardent Race. Super oponka na przód, Polecam

Opublikowano
7 godzin temu, SI2WY napisał:

Świetny sprzęcik. Jak się sprawuja Ikony ? 

Dzięki. Co do opon na tył są dobre w takim połączeniu jak masz przód będzie bardzo dobrze. Może  Ardent Race na tył i imałbyś mega wytrzymały komplecik?

Opublikowano

No wlasnie , rozwazam wersje drugiego ardent race na tyl albo ikona. Narazie zajezdzam Miniona SS i mam chwile na rozwazania. Minion fajna sprawa do zabawy ale zaczalem bywac na maratonach i chce sie ogolnie troche poscigac.

Widze ze smigasz troche w gorach i jak Ci sie z Twoja geometria smiga?