Kamil82 Opublikowano 11 Września 2018 Autor Opublikowano 11 Września 2018 doskonale wiem ze przy odchudzaniu dieta to 85% mam doswiadczenia z silowni ... chociaz akurat bardziej z budowania masy rower to glownie rekreacja i odreagowanie na stresy i na tym polu sprawdza sie swietnie
Paw Opublikowano 22 Września 2018 Opublikowano 22 Września 2018 W dniu 20.08.2018 o 18:46, Karol napisał: Ja bym przede wszystkim postawił pytanie - czy szosa to najodpowiedniejszy rower dla Ciebie. Osobiście zalecam sceptycyzm - sam ważyłem ponad 100 kg (przy nieco niższym wzroście) i pamiętam, że wówczas niespecjalnie miałem frajdę z jazdy rowerem, miałem MTB i crossa, tym bardziej nie widzę się na szosie przy takiej wadze. Teraz jestem zafascynowany jazdą na szosówce, ale ważę 76 kg. Druga sprawa - jak masz tak silne nogi, że potrafisz urwać łańcuch i pogiąć pedało to pogratulować "mocy", niemniej to nie ma wiele wspólnego z prawidłową techniką jazdy rowerem, tym bardziej rowerem szosowym, gdzie w dużej mierze pracuje się "sercem i płucami" kręcąc z odpowiednią kadencją. Jeżdżąc siłowo możesz nie tylko uszkodzić rower ale i nabawić się problemów z kolanami. Co tu ma za znaczenie waga przy szosowce? Jak będą dobre koła to wytrzymają wszystko. Ja zaczynałem od 126 kg obecnie 116 . przejechałem 4k a czasem zdarzy się niemałą koleinę i koła w super stanie dtswiss545. Co do frajdy to czerpię ogromną a każdy nowy rekord na stravie lub coraz to lepsze średnie na długich dystansach daja jeszcze większą motywację do działania. Nie zniechęcaj ludzi😎
Kamil82 Opublikowano 23 Września 2018 Autor Opublikowano 23 Września 2018 W dniu 22.09.2018 o 03:15, Paw napisał: Co tu ma za znaczenie waga przy szosowce? Jak będą dobre koła to wytrzymają wszystko. teraz wiem ze waga nie ma znaczenia ale za to kola to podstawa jezdze wtb stp i23 i poki co sa proste
Rekomendowane odpowiedzi