ponczi Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Siemanko. Kto z Szajbajków, z okolic Krakowa wybiera się we wrześniu na Nowohucki Biathlon Rowerowy?? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 O kurde, fajna sprawa. Chętnie bym się zapisał. Jak to działa w praktyce? Rower rozumiem że mam mieć swój i na nim startować, a co z giwerą? Odnośnik do komentarza
ponczi Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 @Łabędź z tego co widziałem na jednym filmie, z jakiejś wcześniejszej edycji. Jedzie się trasę (najpierw będzie start honorowy, a pod Hutnikiem normalny) i na bodajże 10km będzie zjeżdżało się na strzelnicę. Zostawiało rower (chyba jacyś wolontariusze przypilnują) i biegiem na stanowisko. Na miejscu jest wiatrówka i 5 śrutów, oddajemy strzały i znów biegiem po rower, i do mety. Tu więcej szczegółów: http://biathlonrowerowy.pl/ A tu możliwość zapisu: https://dostartu.pl/x-nowohucki-biathlon-rowerowy-v2394.pl.html Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Tak, też już doczytałem. Mam ochotę wziąć w tym udział, zapowiada się fajna zabawa. Odnośnik do komentarza
ponczi Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Ja juz opłaciłem zawody. W jakiś luźny dzien przejadę sie po trasie, by mieć obraz tego, jak to będzie wyglądać. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 W dniu 24.08.2018 o 19:39, ponczi napisał: W jakiś luźny dzien przejadę sie po trasie No i jak? Objechałeś? Chyba też jednak wystartuję. Odnośnik do komentarza
ponczi Opublikowano 1 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 @Łabędź nie miałem jeszcze okazji. Gdy było wolne to pojechałem w Tatry. W poniedziałek chce trasę objechać, chyba że będzie lało. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Z tego co kojarzę, to trasa przebiega w dużym stopniu takimi haszczami, po płytach betonowych. Generalnie dylemat czy brać szosę czy górala mam z głowy. Też muszę w tygodniu trasę objechać. Zapisany już też jestem. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 38 minut temu, Łabędź napisał: dylemat czy brać szosę O szosie zapomnij. Jeszcze jak popada to błoto tam jest straszne. Ogólnie tak jak piszesz, płyty betonowe, później błoto i szuter po którym jeżdżą ciężarówki MPO. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Tak myślałem, że to nie impreza na szosę. Ale może bym się wybrał Tribanem? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Godzinę temu, de Villars napisał: Ale może bym się wybrał Tribanem? Wydaje mi się, że ten Triban powinien to ogarnąć. To też nie pod MTB trasa, więc powinno być ok. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 No to spoko, na tygodniu zrobię objazd trasy Odnośnik do komentarza
ponczi Opublikowano 2 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Ja jutro, koło południa. Patrząc na google maps, to betony i szuter były by przy S7 oraz na Jeżynowej (i jej okolicach). Gdy był półmaraton w Puszczy Niepołomickiej, sporo osób startowało w szosie. Chyba większość osób z top10 miała baranka. Biorąc pod uwagę fakt, że liczy się czas, lepiej chyba skupić się na szybkim przejechaniu (biorąc pod uwagę straty przy pudłowaniu), więc ryzyko jest wliczone w cenę. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Wg mapki trasa ma 7,7 km, a wg opisu - ok 15 km. Czyli domyślam się, ze powrót jest po tej samej trasie? Obawiam się, że może być problem z mijaniem sie z naprzeciwka. Na stronie są zdjęcia z poprzednich edycji, większość jechała chyba jednak na MTB, choć baranki też się zdarzały (może to byli właśnie ci z top10 . Dziś po pracy objadę trasę, ale na 90% się wybieram, o ile tylko nie stwierdzę na trasie przeszkód nie do pokonania ps. wg prognoz na 9-go ma być 25 stopni i sucho :) Edytowane 3 Września 2018 przez de Villars Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 23 godziny temu, Puncu napisał: O szosie zapomnij. Jeszcze jak popada to błoto tam jest straszne. Ogólnie tak jak piszesz, płyty betonowe, później błoto i szuter po którym jeżdżą ciężarówki MPO. Znam, mam tak KOMa :P :P Odnośnik do komentarza
ponczi Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 @de Villars tak będzie nawrót. Puszczanie co 5 minut 5 osób zapewne ma rozładować ewentualny zator. Jeśli wtedy będzie sucho, to szosowcy raczej mają większe szanse. Tak wyglądała czołówka wyścigu na 21km z Puszczy Niepołomickiej: asfaltu tam było może z 3km. Reszta to szuter, ubita ziemia, ciut luźniejsza ziemia, trawa kamienie. Mimo to widać, że sporo osó jechało szosą. Nadrobienie 5 minut powinno pójsć łatwiej, choć ryzyko większe. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Spoko :) Powoli zaczynam sie nakręcać na tą imprezę, ale decyzję podejmę po dzisiejszym objeździe;) Odnośnik do komentarza
ponczi Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Zrobiłem objazd. Od Giedroycia do Dymarek jazda głównie po tych betonowych, zarośniętyuch i nierównych płytach. Szosa może mieć spory problem. Potem cała Łubinowa to jedna krzywa betonowa płyta i smród z Kujaw. Trzeba dobrze ustawić zawieszenie by dobrze się przejechało i zwracać uwagę na pułapki w postaci dziur porośniętych trawą. Zastanawia mnie dojazd na strzelnice. Mapka wskazuje jakby trzeba było wjechać takim piachopodobnym podjazdem, ale wjazd będzie chyba gdzie indziej. Nie wiem dokładnie bo był szlaban. Ogólnie trasa będzie wymagała skupienia. Szczególnie, gdy będzie nawrót i zawodnicy będą się wymijać. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Nie wiem. Na tych płytach dwa razy spadł mi łańcuch - różnice między nimi są nieraz masakryczne... Z drugiej strony - jednak ciągnie... Odnośnik do komentarza
ponczi Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Mi nic nie spadło 😜 chociaż trochę amorek dostał, jak nagle dziura i musiał sie nagle pode mną ugiąć. Kilka razy patrzyłem też czy koło całe bo pułapek było sporo i kilka razy nie zdąrzyłem podnieść tyłka. Ciągle mam dylemat jak sobie ustawić zawieszenie by z jednej strony nie bujało, a z drugiej nie tracić dynamiki. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 A raz kozie śmierć, zapisałem się. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 A tam, zaraz śmierć. Trzeba tylko uważać, żeby się nie postrzelić i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Postrzelić to się raczej nie postrzelę, w życiu się trochę nastrzelałem Może w ogóle pojadę z własnym sprzętem Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 58 minut temu, de Villars napisał: Może w ogóle pojadę z własnym sprzętem Ja lata temu się pozbyłem Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 (edytowane) No no, też niezły arsenał, na niedzielę byłby jak znalazł Po tym SWD widze że lubiałeś posnajperzyć Edytowane 5 Września 2018 przez de Villars Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi