tadzikpl Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Mam 178cm, dwa Tribany 100 i 540, oba M. To moje najlepiej dobrane rowery. Docura M jest lekko zbyt zwarta, Propel ML wymagał lekkich modyfikacji mostka i sztycy, bo rozciągał mnie za bardzo.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Puncu Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 27 minut temu, Adaminho17 napisał: Wyszedl mi rozmiar 53 bodajze. Problem w tym ze w decathlon sa rozmiary nie numeryczne. Wedlug ich kalkulatora ja mam M a moja zona S Ale ta liczba ma przełożenie na rozmiar ramy. 53 to 53cm, producenci różnie to podają dlatego warto patrzeć na geometrie ramy. 29 minut temu, Adaminho17 napisał: Po co mi meteowka do sklepu? No właśnie po to. Pójdziesz do sklepu, zobaczysz że M czy L w skrajnych przypadkach XL będzie miała rurę podsiodłową/górną o długości 53cm to będziesz wiedział że ten rozmiar jest dla Ciebie, niezależnie od literki
Adaminho17 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2018 No właśnie po to. Pójdziesz do sklepu, zobaczysz że M czy L w skrajnych przypadkach XL będzie miała rurę podsiodłową/górną o długości 53cm to będziesz wiedział że ten rozmiar jest dla Ciebie, niezależnie od literki Co mnie zastanawia.Na stronie decathlon jest zdjecie z geometria/dlugoscia poszczegolnych elementow w rozmiarach od s do xl.Rama podsiodlowa w XL ma 530mm. Napisane jest rowniez ze XL jest dla ludzi o wzroscie 186-200cmI teraz jestem w kropce. 53, niby bysokosc dla mnie ale jednak nie?I teraz idac twoja rada, ide do sklepu patrze a tam rower XL czy L z wysokoscia 53cm, rower teoretycznie na kogos sporo wiekszeho ode mnie. Co robic? Brac?Boje sie ze kupie rower o nieodpowiednim dla mnie rozmiarze Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Argi Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Czy Ty aby na pewno czytasz wpisy w swoim wątku? Nie chodzi o wysokość rury podsiodłowej, ale o efektywną (tj mierzoną w poziomie) długość GÓRNEJ rury ramy (na rysunku wymiar A). To ten wymiar jest najważniejszy. Rura podsiodłowa może mieć 50, 55 czy 57, i tak wysokość siodła regulujesz wysunięciem sztycy. W pewnych granicach, oczywiście. Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Argi
Adaminho17 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Czy Ty aby na pewno czytasz wpisy w swoim wątku? Nie chodzi o wysokość rury podsiodłowej, ale o efektywną (tj mierzoną w poziomie) długość GÓRNEJ rury ramy (na rysunku wymiar A). To ten wymiar jest najważniejszy. Rura podsiodłowa może mieć 50, 55 czy 57, i tak wysokość siodła regulujesz wysunięciem sztycy. W pewnych granicach, oczywiście.Sory, moze troche ciezko idzie mi zrozumienie tego wszystkiego.Czyli wymiar A jest najwazniejszy. A jak ikresle optymalny rozmiar gornej ramy A?Czy to tutaj ma byc 53?Jesli tak to wychodzi ze mam miec rozmiar. SONi k tak nie maja S. Jedyne ktore im zoszaly to M i L po jednej sztuce:/ cos czuje ze nie kupie mojej pierwszej szosy:/Gesendet von iPhone mit TapatalkSory, moze troche ciezko idzie mi zrozumienie tego wszystkiego. To moja pierwsza szosa i boke sie popelnic bledu przy zakupie.Czyli wymiar A jest najwazniejszy. A jak ikresle optymalny rozmiar gornej ramy A?Czy to tutaj ma byc 53?Jesli tak to wychodzi ze mam miec rozmiar. SONi k tak nie maja S. Jedyne ktore im zoszaly to M i L po jednej sztuce:/ cos czuje ze nie kupie mojej pierwszej szosy:/Gesendet von iPhone mit TapatalkGesendet von iPhone mit Tapatalk
Adaminho17 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Bylem po rowery i kupilem:)Co do wielkosci zobaczymy jak to bedzie;) W decathlonie plusem jest ze mozna towar w ciagu 365 dni od zakupi oddac kesli nie pasuje lub sie nie podoba.Poki co juz nie moge sie doczekac az jutro wyruszymy w pierwsza trase nowymi szosamiJedyne co to probowalem przelozyc pedaly na moje klick pedaly. 3 z 4 dalem rade. Czwartego kiestety nke moge odkrecic. Nie mam pozadnego klucza a imbusem sie nie da tez. Jutro po deodze wstapie do sklepu rowerowego i mam nadzieje ze oni cos poradza;)Dzieki wszystkim za pomoc! Gesendet von iPhone mit Tapatalk
WojtekWojtek Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 W PL bez problemu ściągają w Decathlonie rower z innego sklepu, jeżeli w danym sklepie brakuje rozmiaru. Jeżeli kupiłeś zbyt duże rowery, przekonasz się o tym szybko. Poznasz po bólu w grzbiecie
Adaminho17 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zobaczymy:) ciesze sie ze juz w koncu je mamy:)Plusem jest ze mozna oddac/wymienic jakby cos bylo nie tak.Tutaj tez daloby rade sciagnac napewno rower z innego sklepu. Niestety ogolnie tak jak na dostepnosc patrzylem to wszedzie pojedyncze sztuki. Problemem jest tez je dwa najblizsze Decathlony sa ponad 100km ode mnie. Jedyne co to wczoraj jak zdejmowalem rowery z samochodu to takie cos na jednej z opon zauwazylem Mozna z tym kezdzic? Chcialem to zareklamowac ale nawet jak powiedza ze mam przyjechac i wymienia to nie oplaca mi sie 100km po opone jechac.Jest to opona bezdentkowa czy z dentka?Gesendet von iPhone mit Tapatalk
WojtekWojtek Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Z detka. Nie przejmuj sie tym.
Adaminho17 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Do tych ktorzy maja Triban 520.Czym pompujecie opony? Mam pompke ale wentyl jest taki maly ze pompka za duza jest. Teraz nie wiem jak sprawdzic cianienie i ewtl. DopompowacGesendet von iPhone mit Tapatalk
SzpiceR Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 W szosówkach masz zwykle wentyl presta i potrzebujesz przejściówki żeby napompowac go pompką do wentyli samochodowych. https://sklepbezbarier.pl/pl/p/Adapter-do-zaworu-Presta/332?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie&shop_campaign=7081595142&gclid=EAIaIQobChMI39Oe-5jg3AIVyqwYCh3BIQ74EAQYASABEgIuk_D_BwE
WojtekWojtek Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Albo kup pompke na dwa wentyle. Przy pompowaniu przez preste odkrecasz nakretke blokujaca zawor.
hanus Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Co do tej dziury w oponie. Jest to dziura która pokazuje zużycie opony. Na drugiej też powinna być taka
Rekomendowane odpowiedzi