Pajel Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Opublikowano 28 Lipca 2018 (edytowane) Aha i jak stoję.. nad gorna rama to absolutnie nie ma mowy ze wisze na tej ramie... mogę spokojnie włożyć palce (bez skojarzeń ) Edytowane 28 Lipca 2018 przez Pajel
piterrrxd Opublikowano 28 Lipca 2018 Opublikowano 28 Lipca 2018 W małych ramach jest mniejsza baza kół, więc się dotyka oponkę czubkiem buta. W mojej jest to samo, kompletnie to nie przeszkadza. 1
art96 Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) Wg. obliczeń na sucho do Twojego wzrostu to M chyba jest ok. Chyba jest taka zasada, że jak M i L jest dobra to bierzemy M. Ja mam 184cm i 87cm przekrok i mam Kross Vento rozmiar M też 54. L byłby za duży. Ale gdzieś czytałem, że Kross ma trochę wyrośnięte ramy. Buty haczą mi 0.5 - 1cm. Edytowane 29 Lipca 2018 przez art96 1
Pajel Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Opublikowano 29 Lipca 2018 nie wiem moze jest jakas inna geo... ale butem w L to ja doslownie mam na centymetr odestep... Ta M naprawde byla totalnie mala.. ta rama byla jak dla dziecka tak sie czulem na tym rowerze
WojtekWojtek Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Przecież to, czy haczymy o koło, czy też nie, zależy od wielkości buta, a nie od wzrostu. Rower dobieramy do wzrostu, a nie wielkości buta. Można mieć nietypowo dużą stopę do wzrostu, i wtedy będzie się haczyć. Co nie oznacza, że powinno się w takim wypadku wybrać zbyt dużą ramę. Przykładowo ja mam but 45 (ale wypadający jak niektóre 44 konkurencji) i w Krosie Vento 4.0 w rozmiarze M nie haczę w żaden sposób. Gdybym jednak miał but jeszcze o rozmiar większy, wtedy już może haczyłbym. Jednak L bym na pewno nie wziął z tego Krossa, bo byłby za duży (mam 180cm i nogę 84cm). Po co mi ból pleców potem? 1
Pajel Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Opublikowano 29 Lipca 2018 moze i tak... ja osobiscie na M w Focusie czulem sie jak facet na dziecięcym rowerze..
WojtekWojtek Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Obyś nie musiał skracać mostka teraz. Czas pokaże. 1
Pajel Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Opublikowano 29 Lipca 2018 Jak coś to skroce to chyba nie problem wielki
WojtekWojtek Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Nie, technicznie nie. Z tym, że taki rower prowadzi się już gorzej. Lepiej wydłużyć mostek, niż skracać. 1
Pajel Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Opublikowano 30 Lipca 2018 walnelem dzis 60 km okolo... co moge powiedziec: kolana , stopy , nogi (ogolnie) , plecy wszystko OK - nic nie boli , dobrze sie jedzie jedynie co to: troche boli mnie dupa ale to od siodla no ale dawno nie jezdzilem wiec mysle ze moze od tego no i co jeszcze zauwazylem to troche boli mnie kark na samej gorze odcinka szyjnego , nie jest to duzy bol ale czulem to troche nadgarstki wszystko ok... zamierzam tak pojezdzic jeszcze z pol miecha i wybieram sie na bikefiting do WROCLAWIA Z gory dzieki wam za ODP pozdrawiam ! aha i co jeszcze musze dodac.. kiedys po przejchaniu 50 - 40 km rowerem MTB dosc szybkie tepo naprawde to odczuwalem ,,, w sensie zmeczenie szosowka to jednak niezla rakieta... praktycznie o polowe mniejsze zmeczenie jest ... tym sie LATA
sinypl Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Możesz zważyć bo nigdzie nie widzę informacji a wizualnie bardzo mi się podoba... no i geo race też mi pasuje. Jakieś generlane uwagi? Masz wersje Al czy Carbon? Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez sinypl
Pajel Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2018 aktulizjacia moja jest taka ze moglem posluchac bardziej doswiadczonych kolegow... Spowrotem mam Rozmiar M .. takze w sklepie dosc zamiesznia bylo ale sie udalo... Teraz jest juz OK co do pytania to zwaze w tyg bo jestem na wyjezdzie ... mam wersje karbon co do uwag... na razie mialem z 5 jazd... takze dopiero sie ucze .. tak jak mowilem szybki rower ... ladny jeszcze z uwag to wyposaz sie w klucz dynamometryczny , chociazby jak bedziesz go regulowal pod siebie .. sztyce itp... z tego co pamietam waga byla chyba 8.2 kg ale ponoc kola sa pierwsze do wymiany 1
sender Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 W dniu 26.07.2018 o 19:10, Pajel napisał: Teraz sam już nie wiem.. jak dla mnie to za daleko do tylu masz ustawione te bloki
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Godzinę temu, sender napisał: jak dla mnie to za daleko do tylu masz ustawione te bloki Niektórzy ludzie naciskają na pedały środkową częścią stopy. Ile razy to widzę, to mnie zawsze zastanawia dlaczego tak robią. Ani to wygodne, ani skuteczne.
Pajel Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2018 teraz jest juz ok ... bylo ok od samego poczatku. tyle ze zmylilo mnie te przednie kolo ze chacze no i te bloki... co ciekawe teraz w tej M nawet nie chacze o kolo , po dobrym ustawieniu blokow ogolnie jestem zadowolony ze mam dobry w koncu rower 1
Simon WRC Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 W dniu 12.08.2018 o 10:26, Pajel napisał: teraz jest juz ok ... bylo ok od samego poczatku. tyle ze zmylilo mnie te przednie kolo ze chacze no i te bloki... co ciekawe teraz w tej M nawet nie chacze o kolo , po dobrym ustawieniu blokow To jak wcześniej miałeś ustawione bloki, ze haczyło o kilka cm? Na piętach ? Odnośnie rozmiaru, to mam praktycznie identyczne gabaryty i 54 jest jak najbardziej w punkt, także dobrze wybrałeś ;).
WojtekWojtek Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 4 godziny temu, Simon WRC napisał: Odnośnie rozmiaru, to mam praktycznie identyczne gabaryty i 54 jest jak najbardziej w punkt, także dobrze wybrałeś O tym wszyscy mu od początku mówili, ale się uparł i kupił zbyt duży i tak na początku.
Pajel Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) tja juz jest OK praktycznie na pietach hehe Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez Pajel
Rekomendowane odpowiedzi