cypreess Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Właśnie z pudełka wyskoczył Endurace w takiej specyfikacji 🙂 Dołącza do niebieskiego Grand Canyona. Zdjęcia prostu po unpackingu nawet jeszcze nie jeździłem nim bo czekam na paczkomat z pedałami - wybrałem do niej bardzo ciekawe pedały 280g Shimano SPD PD-A600 https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/tiagra-4700/PD-A600.html bardzo fajny look szosowy, bardzo lekkie (shimano sie samo chwali że to waga ultegry) i są na system SPD wiec nie będe musiał mieć za dużo butów rowerowych bo będą kompatybilne z MTB. Zamówiłem właśnie ten model bo mi się wydał optymalnym wyborem możliwości (osiągi) / cena jak na moje jeżdzenie. W planach - koniecznie chce dołożyć jakąś lekką lemondkę, niestety nie dało się nic zamówić prosto od Canyon przy składaniu zamowienia. RAMA CANYON ENDURACE AL WIDELEC CANYON ONE ONE EIGHT SL STERY ACROS AZX 214 TYLNA PRZERZUTKA SHIMANO 105, 11S DERAILLEUR HANGER HAK NR 12 PRZEDNIA PRZERZUTKA SHIMANO 105, 11S MANETKI SHIMANO 105, 11S HAMULCE SHIMANO 105 KASETA SHIMANO 105, 11S KOŁA MAVIC AKSIUM OPONY CONTINENTAL GRAND PRIX SL KORBA SHIMANO 105, 11S KORONKI 50 | 34 WKŁAD SUPORTU SHIMANO BSA MOSTEK CANYON V15 KIEROWNICA CANYON H17 ERGO AL HANDLEBAR TAPE CANYON ERGOSPEED GEL SIODŁO SELLE ITALIA X3 CANYON EDITION SZTYCA IRIDIUM S35 ZACISK SIODŁA CANYON CLAMP SL PEDAŁY NONE INCLUDED ROZMIARY RAM XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL DOSTĘPNE KOLORY STEALTH - YELLOW | RACE RED MASA 8,4 KG (ROZMIAR M ) Edytowane 26 Lipca 2018 przez cypreess 4 Odnośnik do komentarza
noren Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Siodełko ała. Odnośnik do komentarza
ortogonalny Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Rower b. fajny - też jeżdżę na canyonie (MTB grand al slx, 2014), więc marka też OK. Również moge polecić pedały, o których piszesz. W moich początkach jazdy szosowej też ich używałem. Lekkie, bezproblemowe, pasują do bloków SPD. Pytanie mam tylko - widzę bardzo wyciągniętą sztycę - czy mierzyłeś rozmiar korzystając z kalkulatora Canyona ? pzdr Ortogonalny Odnośnik do komentarza
cypreess Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 3 minuty temu, ortogonalny napisał: Rower b. fajny - też jeżdżę na canyonie (MTB grand al slx, 2014), więc marka też OK. Również moge polecić pedały, o których piszesz. W moich początkach jazdy szosowej też ich używałem. Lekkie, bezproblemowe, pasują do bloków SPD. Pytanie mam tylko - widzę bardzo wyciągniętą sztycę - czy mierzyłeś rozmiar korzystając z kalkulatora Canyona ? pzdr Ortogonalny Tak oczywiscie 🙂 Sztyca na zdjeciu jeszcze zupelnie nie wyregulowana, tylko zaczepilem zeby zrobic zdjecie na szybko. Oczywiscie geometria pomierzona do moich wymiarow bardzo staranie i mam miec M 😉 1 Odnośnik do komentarza
macko1 Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Piękny jest 😃 Też chciałbym mieć drugiego Canyona w domu. I wtedy na pewno byłby w tym kolorze. PS. Ile masz wzrostu? Edytowane 27 Lipca 2018 przez macko1 Odnośnik do komentarza
cypreess Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) @macko1 mam 180 cm (75 przekrok) wzrostu. Taka ciekawostka w ogóle, tydzien temu byłem na Grand Canyonie na pętli starałem się nim zjechać najszybciej jak mogłem - i zrobilem VMAX 43.7 km/h, a teraz na szosie w chwycie dolnym i w ogole zlozony jak tylko moge... 45.5 km/h. Wiec albo jestem super szybki na MTB albo super wolny na szosie 😉 No musze przyznac ze na tym mtb to wtedy lecialem do odcinki, a na szosie nastawialem sie na zrobienie wiecej petli, no ale jak to mowia nie ma znaczenia 'speed is speed'. Edytowane 30 Lipca 2018 przez cypreess Odnośnik do komentarza
Argi Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Dziwne te Twoje V-max. Jeżeli cokolwiek jeździsz (a jeździsz), to 45 km/h powinieneś rozwijać spokojnie na płaskim. Odnośnik do komentarza
CyclingChief Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Jak wrażenia po jeździe? Maszyna świetnie się prezentuje, no a takie info jak Vmax w ogóle mnie nie kręci 😉 Czekam na szczegółową relację z jazdy na tej maszynie 😎👍 Odnośnik do komentarza
cypreess Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 @CyclingChief pisałem o wrażeniach troszkę tu, chyba nie mam nic więcej do dodania. 1 Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 4 minuty temu, CyclingChief napisał: Jak wrażenia po jeździe? Maszyna świetnie się prezentuje, no a takie info jak Vmax w ogóle mnie nie kręci 😉 Czekam na szczegółową relację z jazdy na tej maszynie 😎👍 ooo chyba ktoś tu się czai na Canyon'a Odnośnik do komentarza
CyclingChief Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 1 minutę temu, Antyszprycha napisał: ooo chyba ktoś tu się czai na Canyon'a Hehe nic z tych rzeczy 😊 Lubię poczytać nieco więcej o waszych rowerach. Bo na opłaconych portalach to nie to samo 😁 1 Odnośnik do komentarza
Yarooo Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Czy w Warszawie znajduje się serwis specjalizujący się w naprawie rowerów Canyon,bo pakowanie roweru w karton i wysyłanie go do Niemiec jakoś nie bardzo mi pasuje Odnośnik do komentarza
cypreess Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Nie sadze. O takie rzeczy pytaj ich customer service. Mi powiedzieli ze pozwalają na serwis w dowolnym wybranym serwisie wg własnego uznani co mi odpowiada a na zimę mógłbym go nawet spakować na grubszy serwis jakby tego kiedyś wymagał. Odnośnik do komentarza
macior Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Chyba tylko w Szczecinie jest serwis Canyon Odnośnik do komentarza
cypreess Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Godzinę temu, macior napisał: Chyba tylko w Szczecinie jest serwis Canyon Tam mają zdaje się polski oddział więc pewnie jest i serwis. Odnośnik do komentarza
Yarooo Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Czy do tego roweru wchodzą opony 28mm? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 W dniu 30.07.2018 o 17:20, Argi napisał: 45 km/h powinieneś rozwijać spokojnie na płaskim. Serio? Solo i z korbą kompakt? Odnośnik do komentarza
Nemrod Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 6 minut temu, Łabędź napisał: Serio? Solo i z korbą kompakt? Chyba to zdanie miało brzmieć: " Powinieneś rozpędzić się do prędkości maksymalnej 45 km/h na płaskim ". Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 9 minut temu, Nemrod napisał: Chyba to zdanie miało brzmieć: " Powinieneś rozpędzić się do Uff, tak lepiej. Bo już się bałem, że jednak jestem jeszcze bardziej cienki, niż wiem, że jestem. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 @Łabędź troch więcej wiary w siebie 💪😄 Odnośnik do komentarza
Argi Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 "Rozwijać" prędkość maksymalną. Chyba poprawnie Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Na płaskim rozpędziłem się Max 55km/h utrzymując te prędkość przez 30 sekund. Korba kompakt 50/34. Ale szczerze mówiąc osiągniecie prędkości ok 45 na godzinę z sprzyjającym wiatrem lub po prostu nie wiejącym w twarz to żaden wyczyn i nie żebym tu się wychwalał bo nad wypracowaniem nogi nadal pracuje ale taka jest prawda. Ostatnio jechał ok 35 km/h i zaczęła się gorączka taka jakie najbardziej lubię czyli niezbyt stroma ale za to wyciągnięta. Jechał tam traktorek i jakiez zdziwienie gospodarza było jak łaknąłem go z prędkością 46km/h Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 W dniu 30.07.2018 o 17:20, Argi napisał: Jeżeli cokolwiek jeździsz (a jeździsz), to 45 km/h powinieneś rozwijać spokojnie na płaskim. Wystarczy że powieje w twarz i można zapomnieć o takich prędkościach. Albo jestem jakiś cienias. Odnośnik do komentarza
Argi Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) 11 godzin temu, de Villars napisał: Wystarczy że powieje w twarz i można zapomnieć o takich prędkościach. Albo jestem jakiś cienias. A wystarczy, że powieje w plecy Nie kombinujmy. Można tak sobie tworzyć różne sytuacje do bólu. Prawda jest taka, że przeciętny, zdrowy facet, który regularnie jeździ rowerem (sportowo, nie na działkę), jest w stanie rozwinąć chwilowo 45 km/h. Sam ważę 96 kg, jeżdżę nieraz z kolegami o podobnej wadze, w wieku 40-50 lat i każdy z nich taką prędkość osiągnie. Jest to "oczywista oczywistość", żaden wyczyn, żaden powód od dumy, raczej fizyka. A wiatry... wszyscy wszystko wiedzą, jak to jest. I żeby nie było, że taki total offtop wyszedł to.... rower bardzo ładny naprawdę. Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez Argi Odnośnik do komentarza
mumbai Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Ale w grupie czy pojedynczo? To też robi różnicę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi