Skocz do zawartości

Canyon Endurace AL 7.0 Race Red

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie z pudełka wyskoczył Endurace w takiej specyfikacji 🙂 Dołącza do niebieskiego Grand Canyona. Zdjęcia prostu po unpackingu nawet jeszcze nie jeździłem nim bo czekam na paczkomat z pedałami - wybrałem do niej bardzo ciekawe pedały 280g Shimano SPD PD-A600 https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/tiagra-4700/PD-A600.html bardzo fajny look szosowy, bardzo lekkie (shimano sie samo chwali że to waga ultegry) i są na system SPD wiec nie będe musiał mieć za dużo butów rowerowych bo będą kompatybilne z MTB.

Zamówiłem właśnie ten model bo mi się wydał optymalnym wyborem możliwości (osiągi) / cena jak na moje jeżdzenie.  W planach - koniecznie chce dołożyć jakąś lekką lemondkę, niestety nie dało się nic zamówić prosto od Canyon przy składaniu zamowienia.

photo_2018-07-26_13-37-49.thumb.jpg.1c6c8e961245e01562be73230f5a2686.jpg

RAMA CANYON ENDURACE AL

WIDELEC CANYON ONE ONE EIGHT SL

STERY ACROS AZX 214

TYLNA PRZERZUTKA SHIMANO 105, 11S

DERAILLEUR HANGER HAK NR 12

PRZEDNIA PRZERZUTKA SHIMANO 105, 11S

MANETKI SHIMANO 105, 11S

HAMULCE SHIMANO 105

KASETA SHIMANO 105, 11S

KOŁA MAVIC AKSIUM

OPONY CONTINENTAL GRAND PRIX SL

KORBA SHIMANO 105, 11S

KORONKI 50 | 34

WKŁAD SUPORTU SHIMANO BSA

MOSTEK CANYON V15

KIEROWNICA CANYON H17 ERGO AL

HANDLEBAR TAPE CANYON ERGOSPEED GEL

SIODŁO SELLE ITALIA X3 CANYON EDITION

SZTYCA IRIDIUM S35

ZACISK SIODŁA CANYON CLAMP SL

PEDAŁY NONE INCLUDED

ROZMIARY RAM XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL

DOSTĘPNE KOLORY STEALTH - YELLOW | RACE RED

MASA 8,4 KG (ROZMIAR M )

photo_2018-07-26_10-08-59.jpg photo_2018-07-26_10-09-08.jpg photo_2018-07-26_10-09-13.jpg photo_2018-07-26_10-09-20.jpg photo_2018-07-26_10-09-28.jpg photo_2018-07-26_10-09-31.jpg photo_2018-07-26_10-09-38.jpg photo_2018-07-26_10-09-41.jpg photo_2018-07-26_10-09-46.jpg photo_2018-07-26_10-09-57.jpg photo_2018-07-26_10-10-00.jpg

photo_2018-07-26_10-08-51.jpg Edytowane przez cypreess
  • Lubię to! 4

Rower b. fajny - też jeżdżę na canyonie (MTB grand al slx, 2014), więc marka też OK.

Również moge polecić pedały, o których piszesz. W moich początkach jazdy szosowej też ich używałem. Lekkie, bezproblemowe, pasują do bloków SPD. 

Pytanie mam tylko - widzę bardzo wyciągniętą sztycę - czy mierzyłeś rozmiar korzystając z kalkulatora Canyona ?

pzdr

Ortogonalny

3 minuty temu, ortogonalny napisał:

Rower b. fajny - też jeżdżę na canyonie (MTB grand al slx, 2014), więc marka też OK.

Również moge polecić pedały, o których piszesz. W moich początkach jazdy szosowej też ich używałem. Lekkie, bezproblemowe, pasują do bloków SPD. 

Pytanie mam tylko - widzę bardzo wyciągniętą sztycę - czy mierzyłeś rozmiar korzystając z kalkulatora Canyona ?

pzdr

Ortogonalny

Tak oczywiscie 🙂 Sztyca na zdjeciu jeszcze zupelnie nie wyregulowana, tylko zaczepilem zeby zrobic zdjecie na szybko. Oczywiscie geometria pomierzona do moich wymiarow bardzo staranie i mam miec M 😉 

• Lubię to! 1

@macko1 mam 180 cm (75 przekrok) wzrostu. 

Taka ciekawostka w ogóle, tydzien temu byłem na Grand Canyonie na pętli starałem się nim zjechać najszybciej jak mogłem - i zrobilem VMAX 43.7 km/h, a teraz na szosie w chwycie dolnym i w ogole zlozony jak tylko moge... 45.5 km/h.  Wiec albo jestem super szybki na MTB albo super wolny na szosie 😉  No musze przyznac ze na tym mtb to wtedy lecialem do odcinki, a na szosie nastawialem sie na zrobienie wiecej petli, no ale jak to mowia nie ma znaczenia 'speed is speed'.

mtb.thumb.jpg.788b23c258564796c826bf8178d949eb.jpgszosa.thumb.jpg.b91d55366e7f99cbc3b563dc3c902976.jpg

Edytowane przez cypreess

Jak wrażenia po jeździe? Maszyna świetnie się prezentuje, no a takie info jak Vmax w ogóle mnie nie kręci 😉

Czekam na szczegółową relację z jazdy na tej maszynie 😎👍

4 minuty temu, CyclingChief napisał:

Jak wrażenia po jeździe? Maszyna świetnie się prezentuje, no a takie info jak Vmax w ogóle mnie nie kręci 😉

Czekam na szczegółową relację z jazdy na tej maszynie 😎👍

ooo chyba ktoś tu się czai na Canyon'a :) 

1 minutę temu, Antyszprycha napisał:

ooo chyba ktoś tu się czai na Canyon'a :) 

Hehe nic z tych rzeczy 😊 Lubię poczytać nieco więcej o waszych rowerach. Bo na opłaconych portalach to nie to samo 😁

• Lubię to! 1

Nie sadze. O takie rzeczy pytaj ich customer service. Mi powiedzieli ze pozwalają na serwis w dowolnym wybranym serwisie wg własnego uznani co mi odpowiada a na zimę mógłbym go nawet spakować na grubszy serwis jakby tego kiedyś wymagał.

9 minut temu, Nemrod napisał:

Chyba to zdanie miało brzmieć: " Powinieneś rozpędzić się  do

Uff, tak lepiej. Bo już się bałem, że jednak jestem jeszcze bardziej cienki, niż wiem, że jestem. ;)

Na płaskim rozpędziłem się Max 55km/h utrzymując te prędkość przez 30 sekund. Korba kompakt 50/34. Ale szczerze mówiąc osiągniecie prędkości ok 45 na godzinę z sprzyjającym wiatrem lub po prostu nie wiejącym w twarz to żaden wyczyn i nie żebym tu się wychwalał bo nad wypracowaniem nogi nadal pracuje ale taka jest prawda.
Ostatnio jechał ok 35 km/h i zaczęła się gorączka taka jakie najbardziej lubię czyli niezbyt stroma ale za to wyciągnięta. Jechał tam traktorek i jakiez zdziwienie gospodarza było jak łaknąłem go z prędkością 46km/h :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro

W dniu 30.07.2018 o 17:20, Argi napisał:

Jeżeli cokolwiek jeździsz (a jeździsz), to 45 km/h powinieneś rozwijać spokojnie na płaskim.

Wystarczy że powieje w twarz i można zapomnieć o takich prędkościach. Albo jestem jakiś cienias.

11 godzin temu, de Villars napisał:

Wystarczy że powieje w twarz i można zapomnieć o takich prędkościach. Albo jestem jakiś cienias.

A wystarczy, że powieje w plecy :) Nie kombinujmy. Można tak sobie tworzyć różne sytuacje do bólu. Prawda jest taka, że przeciętny, zdrowy facet, który regularnie jeździ rowerem (sportowo, nie na działkę), jest w stanie rozwinąć chwilowo 45 km/h. Sam ważę 96 kg, jeżdżę nieraz z kolegami o podobnej wadze, w wieku 40-50 lat i każdy z nich taką prędkość osiągnie. Jest to "oczywista oczywistość", żaden wyczyn, żaden powód od dumy, raczej fizyka. A wiatry... wszyscy wszystko wiedzą, jak to jest.

I żeby nie było, że taki total offtop wyszedł to.... rower bardzo ładny xD naprawdę.

Edytowane przez Argi